Vuelta 2022: Pedersen en López kopmannen Trek-Segafredo, debuut Daan Hoole

vrijdag 12 augustus 2022 om 10:09
Vuelta 2022: Pedersen en López kopmannen Trek-Segafredo, debuut Daan Hoole

Mads Pedersen - foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft haar selectie voor de Vuelta a España 2022 bekendgemaakt. De Amerikaanse formatie stuurt onder meer Mads Pedersen en Juan Pedro López naar Utrecht, waar de ronde op vrijdag 19 augustus begint. Voor de Nederlandse neoprof Daan Hoole wordt het zijn debuut in een grote ronde.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

In de bergen rekent Trek-Segafredo vooral op JuanPe López. De Spaanse klimmer was dit voorjaar een van de revelaties in de Giro d’Italia, waar hij meerdere dagen de roze trui droeg en uiteindelijk tiende werd in het eindklassement. “In de Giro greep ik net naast een ritzege, dus dat wil ik hier wel behalen. Ik ga daarnaast dag voor dag kijken naar het klassement”, aldus López, die door een coronabesmetting nog niet 100% was in de voorbereiding.

Voormalig wereldkampioen Mads Pedersen rijdt zijn tweede grote ronde van het jaar. In de Tour de France lukte het hem in de sprints niet om te winnen, maar vanuit de ontsnapping lukte het de Deen wel. “Ik kwam met een goed gevoel uit de Tour, maar nadat de Benelux Tour werd gecanceld hebben we gekeken naar de mogelijkheid om de Vuelta te rijden. We besloten dat dat de beste optie was voor mij richting het laatste deel van het seizoen. Deze Vuelta heeft acht etappes die bij mij passen”, zegt hij.

Ritzege als prioriteit
“We willen een rit winnen”, kondigt ploegleider Steven de Jongh aan. “Dat is onze prioriteit. Ik denk dat we een ploeg hebben die dat kan, met Mads Pedersen en zijn lead-outs Daan Hoole en Alex Kirsch. Aan de andere kant hebben we een sterke klimploeg, waarin JuanPe vrij is om te koersen voor het algemeen klassement. Na een goede Giro kijk ik uit naar wat hij kan.”

De selectie wordt gecompleteerd door Kenny Elissonde, Julien Bernard, Dario Cataldo, Alex Kirsch en Antonio Tiberi.

voor

Dit artikel delen:

7 Reacties

Groetjesaandevoetjes 12 augustus 2022 om 10:46

Toch nog weer een Nederlander extra naar de Vuelta haha.

0
Ronellenfitsch 12 augustus 2022 om 10:48

Zo. Hoole meteen (wellicht door de malaise bij oa Tolhoek) in het diepe. Heeft dit jaar niets in het hooggebergte gereden.

0
ChefSpijker 12 augustus 2022 om 13:00

In Noorwegen was er toch een aardige aankomst bergop. Maar gezien Avenir vorig jaar zal Hoole 0 problemen hebben om de bus te halen in het hooggebergte. En zal belangrijke rol spelen in leadout voor Mads. Start in eigen land. Snap de selectie wel. Hij is ook ‘al’ 23.

0
Alfons Haavers 12 augustus 2022 om 10:52

Voor mij enigszins verrassend dat Pedersen na de Tour ook de Vuelta rijdt, toch al aardig wat gekoerst dit jaar. Benieuwd of er nog Tour-mannen via de Vuelta zich gaan voorbereiden op het WK.

0
Johnny7 12 augustus 2022 om 11:27

Een ploeg vol middelmatige klimmers waaronder Lopez zelf ook. Zie ze wel meerdere ritzeges behalen met deze renners.

0
Laatste man 12 augustus 2022 om 13:46

Ion Aberasturi dus ingewisseld voor Pedersen. Jammer voor de Spanjaard, of is er een blessure?

0
hjjanssen1973 12 augustus 2022 om 19:04

Een Spanjaard ingeruild voor een Deen. Zou Pedersen dan toch goed in vorm zijn?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone