Vuelta 2021: Michael Storer beste vluchter op Balcón de Alicante, Roglic blijft leider

vrijdag 20 augustus 2021 om 17:43
Vuelta 2021: Michael Storer beste vluchter op Balcón de Alicante, Roglic blijft leider

foto: Cor Vos

Michael Storer heeft de zevende etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. Op de klim van Balcón de Alicante was de Australische renner van DSM weggereden bij Pavel Sivakov, Andreas Kron en Carlos Verona, met wie hij was overgebleven uit de vroege vlucht. Primož Roglič behield de rode leiderstrui.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na de beklimming van de Picón Blanco in de derde etappe was de zevende rit de eerste serieuze bergrit van de Vuelta. Het peloton koerste over 152 kilometer van Gandía naar Balcón de Alicante, waar de aankomst bergop lag. Onderweg moesten de renners eerst de La Llacuna, de Benilloba, de Tudons, de El Collao en de Tibi overwinnen. Na 143 kilometer begon de laatste horde van de dag: de klim van Balcón de Alicante (8,4 km aan 6,2%). Vooral het tweede deel van de klim was zwaar met stijgingspercentages tussen achtenhalf en veertien procent.

Ontsnapping komt pas laat tot stand
Vanuit de start ging de weg meteen omhoog de Puerto La Llacuna op en vrijwel gelijk werd door het peloton gekoerst. De demarrages volgden elkaar in sneltrein vaart op, maar het zou tot pas diep in het tweede koersuur duren vooraleer de lange vlucht werd gevormd. Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën), Diego Camargo (EF Education-Nippo) en Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) sloegen de handen ineen met de DSM-renners Thymen Arensman, Chris Hamilton en Michael Storer. Een grote groep, met daarbij Sepp Kuss, Pavel Sivakov en Jack Haig, ging in de achtervolging.

Samenstelling kopgroep (29 renners)

flag-us Sepp Kuss (Jumbo-Visma), flag-fr Geoffrey Bouchard, flag-be Stan Dewulf (AG2R-Citroën), flag-au Jay Vine (Alpecin-Fenix), flag-es Alex Aranburu, flag-es Gorka Izagirre (Astana-Premier Tech), flag-au Jack Haig (Bahrain Victorious), flag-at Felix Großschartner (Bora-Hansgrohe), flag-es Jonathan Lastra (Caja Rural Seguros RGA), flag-es Fernando Barcelo, flag-es Jesus Herrada (Cofidis), flag-co Diego Camargo, flag-us Lawson Craddock (EF Education Nippo), flag-ru Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers), flag-it Simone Petilli (Intermarché-Wanty Gobert), flag-dk Andreas Kron, flag-be Steff Cras, flag-be Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), flag-pt Nelson Oliveira, flag-es Carlos Verona (Movistar), flag-kz Andrey Zeits (BikeExchange), flag-fr Romain Bardet, flag-nl Thymen Arensman, flag-au Chris Hamilton, flag-au Michael Storer, flag-nl Martijn Tusveld (DSM), flag-fr Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), flag-si Jan Polanc, flag-it Matteo Trentin (UAE Emirates)

Uiteindelijk kwam een kopgroep met 29 renners tot stand, waarbij Jan Polanc de beste renner in het algemeen klassement was op de twaalfde plaats, op 1:42 minuut van Primož Roglič. Ook Sam Oomen maakte aanvankelijk deel uit van de groep, maar de Nederlandse klimmer liet zich tot bij zijn kopman Roglič terugzakken. De vluchters reden meer dan vier minuten weg op de Benilloba en de Tudons. De koers verloor onderweg de nummer drie van vorig jaar, Hugh Carthy. De Britse kopman van EF Education-Nippo kwam al vroeg in de rit in de problemen en gaf op.

In aanloop van de El Collao, de vierde klim van de dag, losten Bouchard, Lastra en Arensman uit de kopgroep. Bardet wilde op de klim de kopgroep verder uitdunnen en viel aan. Dat deden ook zijn ploeggenoten Hamilton en Storer. De meeste vluchters konden de tempoversnellingen volgen, maar Aranburu moest lossen. Op de El Collao zorgde Movistar voor reuring in het peloton. José Joaquín Rojas versnelde met Alejandro Valverde in zijn wiel. De INEOS-tandem Richard Carapaz en Adam Yates en David De la Cruz reageerden.

Valverde geeft op
Het bleek het laatste wapenfeit van Valverde deze Vuelta, want na zijn aanval ging de Spaanse renner hard onderuit. Hij probeerde nog verder te rijden, maar merkte niet veel later dat het niet meer ging. Ook Miguel Ángel López, Carapaz en Roglič testten de tegenstand, maar de renners voor het klassement kwamen met elkaar over de top van de El Collao. Uit de kopgroep reed Craddock dan weg. De Amerikaan pakte een mooi gaatje, maar zag vervolgens Sivakov en Storer aansluiten. Zij begonnen met 55 tellen op de andere vluchters aan de laatste twintig kilometer.

foto: Cor Vos

Op de Puerto de Tibi, de voorlaatste klim, losten Sivakov en Storer hun mede-vluchter Craddock. Sivakov kwam als eerste over de top en nam daarmee virtueel de leiding in het bergklassement over. Op de klim naar Balcón de Alicante was echter nog een pak punten te verdienen. Met een handvol seconden op Craddock en een halve minuut op een eerste achtervolgende groep doken Sivakov en Storer de afdaling in. Craddock wist in de afzink het gaatje naar de twee koplopers knap dicht te rijden.

Craddocks rol van voren was van korte duur, want aan de voet van de Balcón de Alicante moest de Amerikaan opnieuw lossen bij Sivakov en Storer. Met nog zeven kilometer te koersen sloten Verona en Kron aan bij de koplopers. Verona viel vervolgens op zes kilometer van de streep aan en Storer reageerde. Sivakov koos voor zijn eigen tempo, terwijl Kron moeizaam kon aanklampen. Met nog vier kilometer te rijden probeerde Verona het nog eens en weer was het Storer die op zijn wiel sprong. In de laatste drie kilometer ging Storer alleen verder.

Storer houdt stand
Verona bleef druk zetten op Storer, maar die wist na 152 kilometer de etappezege veilig te stellen. De Spaanse renner van Movistar Team moest genoegen nemen met de tweede plaats, Sivakov werd derde en de nieuwe leider in het bergklassement. Felix Großschartner kwam als zevende over de streep en moest toen afwachten op de binnenkomst van Roglič. De Oostenrijkse renner kon namelijk de rode trui overnemen. De Sloveen kwam echter met de favorieten over de streep, op 3:33 minuten van winnaar Storer, en behield de koppositie in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

86 Reacties

rennerske 20 augustus 2021 om 17:48

Kom maar door met die grappen over cooperation

0
Panache 20 augustus 2021 om 18:07

Daar waar Van Wilder stopt met trainen, brengt DSM deze Storer wél op hoog niveau. Niet alleen deze etappe, maar ook L’Ain gewonnen enkele weken geleden. Het team mag dit gerust als een opsteker zien, dat de aanpak bij dit soort renners zijn vruchten afwerpt.

0
xistnc 20 augustus 2021 om 18:14

Ook Storer begint met winnen sinds hij weet dat de verlossing nabij is.

0
Scott Sunderland 20 augustus 2021 om 18:21

Nou het contract van Storer loopt af bij DSM en hij heeft gelijk bij AG2R getekend… Dus of hij nou echt een fan is van de cooperation kun je je afvragen.

0
Jacco van Stierop 20 augustus 2021 om 18:57

Als je een voorkeur hebt voor een ploeg, en één van haar renners maakt een goede ontwikkeling door, dan is dat vooral dankzij de ploegomkadering. Als één van haar renners zich nauwelijks ontwikkelt dan ligt dat uiteraard aan de renner.
Heb je een afkeer van een bepaalde ploeg dan werkt het precies andersom.

0
Turtlehead 20 augustus 2021 om 19:31

Ik zal Bardet ff vragen hoe hij erover denkt dat Storer Sivakov aan de bergtrui helpt ;)

0
De Cabybara van de Conradkade 20 augustus 2021 om 17:49

Mooi teamspel van DSM en als beloning de prijs voor de strijdlust, dicht bij de bollentrui en een etappe overwinning. Straf!

Zuur wel dat nu Storer net begint te draaien hij naar FDJ gaat. Het talent had hij altijd wel. Bij de beloften stuk groter talent dan Hindley.

0
Maenhout 20 augustus 2021 om 17:57

Zal nooit meer zo/n overwinning halen, valt in het grote Franse zwarte gat.

0
RLM 20 augustus 2021 om 19:49

Zoals Ben O’Connor?

0
Chasse_patate 20 augustus 2021 om 20:29

Hij gaat naar ag2r.

0
vevie 20 augustus 2021 om 17:50

Sterk van Storer. Goed gereden. Onder de favorieten helaas niet veel strijd. Heel zonde van El Imbatido!

0
Thoin 20 augustus 2021 om 17:51

Dan wint er iemand van DSM… gaat hij weer weg.

0
Deel Koeper 20 augustus 2021 om 17:53

Die kans is wel groot als het over DSM gaat. Blijkbaar zorgt het keurslijf ervoor dat je een belangrijke stap kan zetten, maar daarna wil je wel zo snel mogelijk weg.

0
Anton van Valouwe 20 augustus 2021 om 18:06

Het is vooral een geld kwestie, maar het is wel jammer, prachtige overwinning.

0
Samamba 20 augustus 2021 om 17:52

Het talent komt er eindelijk uit, weer typisch dat het net is wanneer hij vertrekt bij DSM.
Echt wel heel knap teamwerk en Storer was gewoon enorm sterk.

0
LouisMeintjes 20 augustus 2021 om 17:54

Meintjes goed gereden vandaag.

0
Maenhout 20 augustus 2021 om 17:59

Als Meintjes het zegt, zal het wel zo zijn.

0
Chasse_patate 20 augustus 2021 om 20:29

Dat sowieso en staat gewoon 15de nu.

0
Murcia 20 augustus 2021 om 17:55

Knappe zege van de beste DSM renner dit jaar, en door de ploeg tactisch perfect uitgespeeld. Sivakov gesmeten met zijn krachten en Verona redt een klein beetje de meubelen voor Movistar hier.

De aanval op Roglic leek te worden ingezet door Movistar maar na de val van Valverde kreeg TJV terug de regie al was Kruijswijk al op weg de orde te herstellen en met Kuss vooraan hadden ze plotseling op twee fronten controle. Kuss keert nu terug in de Top 10 en Roglic had vandaag prima helpers in de vorm van Steven, Sam en Robert. Zelf lijkt hij opvallend makkelijk te volgen en het helpt dat Yates hier vandaag ook wel zijn knecht leek op de laatste klim.

Mooie etappe met een meer dan verdiende winnaar.

0
KevinK1986 20 augustus 2021 om 19:59

Absoluut… Kuss die na 1 week in de grote ronde binnen de minuut staat van de leider, kan als mooie back-up dienen.

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 17:59

Hele goede vertoning van DSM. Mooi strijdplan, de hele dag de koers in handen, heel goed afgemaakt. Na alle shit die ze over zich heen hebben gehad is dit toch echt wel een opsteker. En een vingertje tegen de mond van Storer zou het helemaal afgemaakt hebben.

Over vingertjes tegen de mond gesproken: ik had gisteren voorspeld dat Valverde wel eens een "Remcootje" zou kunnen doen. Mijn verwachting was dat hij via een slinkse tussensprint over zijn twee ploeggenoten heen zou wippen en het kopmanschap zou opeisen. Maar blijkbaar heeft die ouwe mij niet helemaal goed begrepen toen ik het had over een Remcootje, en heeft hij daar een ander beeld bij… Jammer, want hij was prima aan het rijden. En ik ben stiekem fan van deze ouwe krijger, ondanks zijn verleden.

En dan de laatste in de categorie "vingertjes". Ook Roglic zou namens TJV zijn vingertje tegen de mond kunnen leggen. Ploeg is wel degelijk gewoon op de afspraak, en vandaag zowel Kuss, Gesink als Kruijswijk prima werk zien leveren. Maar in plaats van een vinger tegen de mond reed Roglic met twee vingers in de neus achter Yates aan. Vind ik eigenlijk een veel krachtiger gebaar…

0
Panache 20 augustus 2021 om 18:13

Leuke sketch en benieuwd of er een calimero is die uiteenzetting over Eddy the Eagle niet met een korrel zout neemt maar er serieus op in gaat.

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 18:27

@Panache, thanks voor het compliment (denk ik). Ik ben ook benieuw. Er zijn er hier een aantal die beginnen te schuimbekken bij iedere post van een turtle, ongeacht het onderwerp. En als daar ook nog eens de grote Belgische wielergod in wordt benoemd gaat het helemaal los. Dus ik ga maar rustig bij de waterkant zitten en kijk wel of de dobber nog onder gaat… ;-)

Maar je zou toch zeggen dat dit er wel zo dik bovenop ligt dat zelfs de meest geharde calimero er wel doorheen prikt.

0
Marik 20 augustus 2021 om 18:27

Zo is Michelangelo op zijn best, hulde voor deze reactie!

0
rennerske 20 augustus 2021 om 19:23

Murcia en Michelangelo zijn de Roglic en Pogacar van Wielerflits!

0
Turtlehead 20 augustus 2021 om 19:33

@Michelangelo: ik moet er smakelijk om lachen. Dank!

0
S'mon 20 augustus 2021 om 19:39

Inderdaad een prima reactie, met een beetje humor! Misschien Lefevere gaan vervangen als column-schrijver? Zou je perfect kunnen!

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 22:26

@rennerske,
da’s toch echt wel te veel eer voor mij. En je weet dat op de man spelen niet is toegestaan volgens de flitsregels. Al was dit wel een van mijn betere werken ;-))

Compliment voor Murcia onderschrijf ik volledig (tenminste als je het als compliment hebt bedoelt). Bij Murcia komt er zelden of nooit onzin uit, en het eigenlijk altijd raak! Lees zijn bijdragen ook altijd graag.

0
Murcia 20 augustus 2021 om 22:59

@rennerske
Bedankt voor het compliment, ooit zei een management guru bij ons tijdens een training dat mensen liever kritiek krijgen dan een compliment omdat ze van het laatste niet weten hoe ze er mee moeten omgaan, maar in alle bescheidenheid ben ik slechts een volger van TJV en renners als Wout en Primoz maar bovenal een fan van de schitterende sport en kan ik ook genieten van bv een Storer en diens ploeg vandaag.
Voor de rest zijn er hier talloze mensen op het forum die mij prikkelen en mij doen beseffen dat je ook anders naar bepaalde aspecten binnen het wielrennen kan kijken. Michelangelo is daar trouwens een exponent van.

Dus een heleboel woorden weer om te zeggen, dank je wel maar de twee Slovenen en hun niveau bereik ik ook op dit forum bij lange na niet.

0
Romāns Vainšteins 21 augustus 2021 om 09:32

Was het een mooi hotel?

0
Tony 20 augustus 2021 om 18:01

Prachtige etappe vandaag. Robert,Steven,Sam en Kuss tonen betere vorm.Primoz is weer de beste.

0
horsm 20 augustus 2021 om 18:23

En Kuss is weer terug in het klassement

0
Jacco van Stierop 20 augustus 2021 om 18:02

Onderhoudende strijd in de kopgroep, de zege van Storer is een mooie beloning voor het rijden van zijn ploeg vandaag. Strijd tussen de favorieten wil nog niet erg op gang komen, vooral nog zoeken hoe Roglic pijn te doen lijkt het.
Het afstappen van Valverde een aangrijpend beeld.

0
Murcia 20 augustus 2021 om 18:05

Eens, dat beeld waarop hij brak en begon te huilen laat zien hoezeer hij op zijn 41e nog bezeten is van zijn sport. Dat is pas overgave en wat je ook over zijn verleden mag vinden, dit maakte indruk.

0
Anton van Valouwe 20 augustus 2021 om 18:09

Valverde had nog het geluk dat hij niet tegen de vangrail klapte.
Op het moment dat hij door dat kuiltje in de weg reed, keek hij net een andere kant op.
Jammer dat hij op moest geven!

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 18:10

Ook voor mij toch wel het beeld van de dag. Die man heeft gewoon zoveel liefde voor zijn sport dat hij het op zijn leeftijd nog altijd kan opbrengen om dag in dag uit voor zijn sport te leven. Ook al ben ik me net als Murcia en de vele anderen bewust van het feit dat hij ook uit de verkeerde potjes heeft gesnoept…

0
Ron de Hoep 20 augustus 2021 om 19:53

Oudste rot in het vak. Toch nog de handen niet in de beugels

0
Wheely 20 augustus 2021 om 18:05

Valverde weg. Landa en Carapz toch weer halve minuut aan de broek en Vlasov 13 sec. Kuss terug in het AK. Roglic mag het rood dan nog hebben maar ze staan er toch weer beter voor.

0
Franco Ballerini 20 augustus 2021 om 18:12

Ik zie al weer volop TJV juichberichten, over Robert, Sam, Steven en Sepp. Zo geweldig was het ook weer niet. Gesink voor mij een 10, maar Oomen heeft nauwelijks (geen?) een kopbeurt genomen. Misschien wel wat morele steun voor Gesink, meer was het niet. Kuss zeer teleurstellend vandaag. Hij heeft Roglic voor geen meter geholpen en kon het zelf ook totaal niet afmaken. Kruijswijk heb ik meer knechtenwerk dan ooit tevoren zien verrichten, doch heel overtuigend was het zeker niet. Rapportcijfers: Gesink 10, Roglic 8, Kruijswijk 6, Oomen 4 en Kuss 2, dus gemiddeld net een zesje.

0
YogiBear 20 augustus 2021 om 18:18

Team staat er beter voor, Kuss terug in play en vierde in de etappe en Roglic die fluitend kon volgen. Gemiddeld net een zesje. Ben heel benieuwd wat ze moeten doen voor Eem zeven of acht. Ga er maar even vanuit dat voor jou vanuit de goede oude Christelijke traditie, een tien alleen voor God is en een negen voor de meester. Dan valt een zes nog wel mee.

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 18:19

Dan ben ik toch wel benieuwd naar de rapportcijfers van andere renners uit andere ploegen. Bijvoorbeeld de rapportcijfers van Ineos, Bahrein, Quickstep, Movistar en UAE, de andere grote ploegen in de WT.

Of hebben de geel zwarten bij jou een iets hogere standaard waar ze aan moeten voldoen.

EDIT: dus wat Yogibeer zegt!

0
Murcia 20 augustus 2021 om 18:21

Dus Kuss wordt vierde, klimt terug in de Top 10 wat vanuit ploegperspectief heerlijk is want nu heeft TJV net als INEOS en Movistar nog een tweede pion om mee te pokeren en krijgt dan een twee? Je in het AK al ver teruggeslagen beste klim luitenant weer van voren is een prima zet in het spel van drie weken volgens mij.

0
Franco Ballerini 20 augustus 2021 om 18:35

Kuss ging voor de etappe maar kwam totaal niet in de buurt voor de overwinning. Terug in de top-10, want een tweede pion? Laat me niet lachen: hij is zo onregelmatig als wat. Komend weekend verliest hij na zijn inspanning van vandaag weer minuten. Kuss moet knechten!

Qua hogere standaard/verwachtingen: ja, ik verwacht meer ondersteuning voor de één na beste klassementrenner.

0
Romāns Vainšteins 20 augustus 2021 om 18:39

Volgens mij was Jumbo met Kuss op 2 gedachten op het hinken, dit was echt een finish die hem lag. Zonde.

0
Tripodboom 20 augustus 2021 om 18:40

Kuss op het gemakje mee in de kopgroep, blijkt ook wel uit de laatste km toen hij nog wegreed uit de groep. Mocht natuurlijk niet voor de overwinning gaan want moest op Roglic wachten als die een inzinking zou krijgen. Prima taktiek.

0
Murcia 20 augustus 2021 om 18:42

Kuss was vandaag dan ook knecht, de mensen die denken dat hij echt voor de etappe ging maken zichzelf wat wijs. Door hem mee te sturen heb je de beste klimmer naast Roglic al van voren mocht het om wat voor reden ook nodig zijn om hem te laten wachten of bij een aanval van INEOS en Movistar de zekerheid te hebben dat Primoz niet alleen van voren zat als hij bv met Yates en Lopez meegaat vanuit het peloton.

Dat hij wisselvallig is klopt maar op de grote afspraken in dienst van de kopman staat hij er praktisch altijd en een twee voor vandaag lijkt me dan net zo redelijk als een één voor Carapaz.

0
Franco Ballerini 20 augustus 2021 om 18:54

Het is bij TJV al jaren hetzelfde liedje. Je hebt één van de beste klassementrenners in de wereld, één van de beste klassiekerrenners en één van de beste sprinters ter wereld. En ze willen op alle gebieden het beste resultaat zonder fatsoenlijke ondersteuning. Dat is een onmogelijke missie. Kijk naar de andere succesvolle ploegen (UAE, QS, Ineos), die maken keuzes.

0
madeinstars 20 augustus 2021 om 18:59

Inderdaad jammer dat ze bij Jumbo geen keuzes maken en daarom nooit iets winnen inderdaad.

Echt steevast eén van de domste posters op deze site, en dat is echt een opgave.

0
Bonorrie 20 augustus 2021 om 19:42

Nou Ballerini, wat een geluk. Ik heb een hele andere koers gezien dan.

0
Panache 20 augustus 2021 om 19:51

Indien de echte Franco Ballerini Nederlands kon lezen, dan zou hij een klacht indienen wegens smaad.

0
JopieZ 20 augustus 2021 om 20:02

Franco, weet niet welke koers jij gezien hebt, of heb je last van oikofobie? Maar tactisch een goede rit van TJV gezien, jammer dat INEOS door had dat ze de rode trui kwijt wilde spelen en toen Yates op kop lieten rijden om Roglic net het rood te laten houden.

0
Reiger 20 augustus 2021 om 20:17

Le prix citron du jour gaat voor de zoveelste keer dit jaar naar de heer F. Ballerini. Van harte!

0
KevinK1986 20 augustus 2021 om 21:26

Wat een onzin wb Kuss. We weten allemaal dat hij in de eerste week van een ronde tijd verliest. Echter in de 2e en 3e week kan/ gaat hij met de besten mee omhoog.
Hij sluit week 1 af op 59seconden van Roglic..
kortom voor Kuss een geweldig resultaat en hoopgevend voor TJV en hemzelf.
Tuurlijk, een klassementsman wordt het niet, gezien zijn eerste week.. maar hij komt er wel doorheen.

0
Wim Kruithof 20 augustus 2021 om 21:48

madeinstars +1

De Auteur van de Onzin is de enige die mijn stijgende verbazing aldoor weet te schetsen. En deze bovendien veelvuldig overtreft.

0
Staf V 21 augustus 2021 om 01:28

Kuss heeft ondertussen definitief gekozen voor het knechten livrei, hij kent zijn beperkingen, is als superknecht in het hooggebergte van goudwaarde, vandaag alweer een goede(super) Geesink gezien, kan je altijd op rekenen, Kruiswijck? deed wss wat gevraagd werd, het tempo drukken.
Voor de rest kan ik mij wel vinden in Ballerini zijn kijk op TJV, super kopmannen die te weinig ondersteund worden, vandaag heeft het alweer op kantelen gestaan, trekken die van Movistar of Ineos wat vroeder door dan zat Roglic op 70 km van de finish alleen en moest Kuss zich laten uitzakken, daartegenover waren er minstens drie ploegen die praktisch nog voltallig aanwezig waren.

0
de adelaar 21 augustus 2021 om 08:20

@michelangelo , haig van MBV is ook weer stiekum terug in de toptien, zijn kopman laat het enigszins afweten, dus daar zullen alle ballen op Haig gaan ben ik bang voor Landa

0
IlPirata 20 augustus 2021 om 18:16

Goed voor Roglic dat Kruiswijk weer een beetje op niveau leek, daarnaast valt met name Landa toch weer tegen. En Valverde, veel sterkte en tot volgende vuelta als renner.

0
Anton van Valouwe 20 augustus 2021 om 18:24

Kruijswijk was ijzersterk, Kuss daarentegen had ik toch wel verwacht als etappe winnaar.

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 18:29

Ik denk dat ze Kuss heel lang hebben laten meerijden om nog van dienst te kunnen zijn voor Roglic mocht dat nodig zijn. Maar toen dat niet nodig bleek waren de vogels al lang gevlogen. Ik had hem dus zeker niet verwacht als etappewinnaar, simpelweg omdat hij zich door Roglic niet 100% in de debatten mocht mengen.

0
Murcia 20 augustus 2021 om 18:35

Kuss zat bovendien met Haig en Grosschartner als jongens die hem geen ruimte wilde geven want ze stonden nog voor hem in het AK en zij zaten het dichst bij rood. Het feit dat hij in de laatste kilometer nog bij ze weg reed zegt volgens mij wel iets over zijn vormpeil nu.

0
T80JZ 20 augustus 2021 om 18:36

Kruijswijk laat zien dat hij wel degelijk in dienst van de ploeg kan en wil rijden.

0
Franco Ballerini 20 augustus 2021 om 18:41

@T80JZ: zo ongeveer voor de eerste keer dat hij dit laat zien, en met frisse tegenzin.

0
hanjovdberg 20 augustus 2021 om 18:57

Want je hebt Kruiswijk gesproken?

Wat hierboven al een aantal maal gesteld is. Kuss reed niet voor de overwinning. Dat leek me duidelijk.

0
Bak-a-Bloc 20 augustus 2021 om 19:39

Toen Kruiswijk op kop reed liep het tijdsverschil met de kopgroep weer op en sloten er vanachter weer renners aan (o.a. Oomen en Geesink). Ik ben nog niet zo onder de indruk van Kruiswijks’ kunnen, maar ben wel overtuigd dat hij de knop heeft omgezet: hij rijdt in dienst van Roglic.

0
KevinK1986 20 augustus 2021 om 21:30

Niet alleen Landa.. maar heel Bahrein-Merida rijdt geen deuk in een pakje boter. Als Haig al moet gaan aanvallen om korter te komen in het AK is het armoe troef met deze club.

0
S. Morgenstern 20 augustus 2021 om 21:41
Quote:
Toen Kruiswijk op kop reed liep het tijdsverschil met de kopgroep weer op en sloten er vanachter weer renners aan (o.a. Oomen en Geesink).

Dit klinkt als een uitstekende tactische keuze, niet als iets wat iets zegt over het niveau van Kruiswijk. Dat die laatste zijn kopman op de slotklim perfect naar het laatste stijle stukje loods lijkt me wat dat betreft relevanter.

0
Romāns Vainšteins 20 augustus 2021 om 18:37

Aardige kopgroepstrijd, suf gedoe onder de favorieten. Het begint steeds meer te dagen dat rondes meer klassieke/eendaagse etappes met andere typen lastigheden dan hoogtemeters nodig hebben. Die zaagtandetappes zijnin normaal weer gewoon iets te controleerbaar, hier was regen zeer welkom geweest.

0
josi 20 augustus 2021 om 18:47

Knappe zege van Storer, niet erg slim gereden van Sivakov. Voor TJV en Roglic al met al een prima dag. Landa lijkt het niet echt te hebben deze Vuelta.

0
Staf V 21 augustus 2021 om 01:34

Een prima dag voor TJV? ik denk het niet, nu moeten ze morgen weer de koers controleren met een veel te zwakke ploeg voor de topfavoriet van het AK.

0
harryjohan71 21 augustus 2021 om 08:10

@Staf V waar kwam JV dan te kort in de etappe van gisteren? Ze hebben het prima gecontroleerd en de best geklasseerde klassementsrenner in deze etappe was een renner van de zwakke ploeg JV.

0
rennerske 20 augustus 2021 om 18:52

Kortom: een soevereine Roglic die goedkeurend toeziet hoe concurrenten de kruimels gaan verdelen. Fijn dat hij voor de zekerheid ook nog ondersteuning krijgt van capabele ploegmaten en Movi’s en Ineosjes die elkaar onderling beloeren.

0
Romāns Vainšteins 20 augustus 2021 om 19:09

Dat is inderdaad wel een beetje hoe het er uit zag maar Roglic had gisteren of vandaag ook al eens écht moeten uithalen denk ik. Voor hetzelfde geld heb je straks een mindere dag terwijl je concurrenten excelleren. Ik vind Más een gevaarlijke klant zo samen met Lopez er bij.

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 19:22

Het is de vraag of hij in deze fase van de Vuelta al hard moet uithalen. Misschien is het grootste gevaar wel afkomstig van “do or die-acties”. En die gaan traditionele wielrenners niet ondernemen als ze zelf nog heel kansrijk staan in het klassement.

Als je in deze fase Yates, Bernal of Mas en Lopez op 3 minuten zou rijden, dan zou je misschien wel een heel ander spel krijgen. Een stuk minder controleerbaar misschien. Maar nu durft nog geen enkele ploeg dat aan.

0
Bak-a-Bloc 20 augustus 2021 om 19:45

Ben het eens met Vainsteins: TJV kan wel weer eens dezelfde fout maken als in de Tour 2020 in de Pyreneën (waar hij Pogacar veel tijd cadeau heeft gegeven)… Als Roglic tijd had kunnen pakken, dan had hij dat moeten doen, mijns inziens. TJV is niet zo sterk als in de afgelopen Tour en vluchten zoals vandaag controleren is niet iedere dag een simpele opgave. Maar goed, als het stroop was kon je ’t likken…

0
Romāns Vainšteins 20 augustus 2021 om 20:25

Wanneer je de benen ervoor hebt om de concurrentie een klap te geven moet je dat niet nalaten. En dat 'oeoe alles wordt gevaarlijker als je verder voor staat' – idee is me nooit helemaal van gaan dagen welke snars daar precies aan klopt.

0
VespavanBern 20 augustus 2021 om 20:31

Blablablabla…
Wat heb ik dit de laatste 2 jaar al vaak op dit forum voorbij zien komen zeg, roglic 2 vingers in de neus dit, roglic laat de ander winnen dat.
Feit is dat hij meerdere rondes waarin hij ”oh zo makkelijk en soeverein de concurrentie zou vermorzelen” niet als winnaar uit de bus kwam. Dat hij geen Voeckler grimassen trekt wil niet zeggen dat hij niet stuk gaat…

0
Staf V 21 augustus 2021 om 01:37

Idd Romans, ik zie Bernal elke dag beteren, of je nu op kop staat met 8sec of 2min maakt een groot verschil hoe dat de tegenstand nog gemotiveerd is of niet.

0
Michelangelo 21 augustus 2021 om 12:56

Uiteindelijk kun je beter 2 minuten voor staan dan 2 seconden. Maar het hangt er ook af welke inspanningen je ervoor moet leveren.

En ergens is het nu voor Roglic als “de 10 kleine zwarte medemensjes”. Iedere etappe zit Roglic mee vooraan zonder diep in het rood te gaan, en valt er een concurrent verder terug. Valverde, Yates, Landa, Vlasov, Carapaz; allemaal verliezen ze steeds kostbare tijd. Maar niet zodanig veel dat ze geneigd zijn om heel vroeg alles of niets te spelen. Omdat ze zelf nog te kort staan, of omdat ze een teamgenoot hebben die als kopman wordt uitgespeeld.

Als je de sterkste punch hebt bergop, de sterkste tijdrit hebt, en een ploeg die je doorgaans goed weet af te zetten, dan ben je niet gebaat bij een chaotisch koersverloop. Liever in de laatste km’s een paar seconden verliezen, dan minuten aan je broek krijgen als er vanaf de start hard wordt gekoerst. Etappes zoals deze zijn dan ook best link voor een klassementsrenner.

0
Tuubke 20 augustus 2021 om 20:02

Zo zonde, die val van Valverde. Vooral voor hemzelf, natuurlijk. Maar ook omdat hij de koers geweldig liet ontploffen. Wie weet was het nog een veel mooiere finale geworden. Nu staan er nog altijd twee Movistars in de top-4, maar met hem ook hoog in het klassement had die ploeg nog veel oorlog kunnen maken.

0
Staf V 21 augustus 2021 om 01:42

Heeft veel geluk gehad bij zijn val, veroorzaakt door een putje in het asfalt.
Net tss de afsluiting, de ni name is, ‘motards killers’, wegens die pootjes onder de vangrails die enkel gemaakt zijn voor wagens.

0
Baukema Tomoulin 21 augustus 2021 om 12:10

Op het moment dat Valverde onderuit ging had Kruijswijk het gat alweer gedicht naar hem en Carapaz. Dus de orde was reeds hersteld, daarna ging Lopez en kon alleen Roglic erheen springen en hoefde niet op kop te komen. Daarna zag je wel dat de movi’s en Ineos geen nieuwe coupe meer aan durfde.

0
Dikke vrouw 20 augustus 2021 om 20:37

Dat met Jakobson ging wel heel ver, makkelijk 100 meter
Wel leuk es die beelden uit de achtergrond

0
Staf V 21 augustus 2021 om 01:39

Benieuwd of dat gevolgen heeft, de jury ziet dat toch ook, eerlijk is eerlijk.

0
Pascal De Kooning 21 augustus 2021 om 08:24

Een bonus voor TJV is dat Kuss nu terug in de top van het klassement staat. Dan kunnen ze nog eens pokeren door hem vooruit te sturen en kunnen ze INS en Movistar slopen.

0
Anton van Valouwe 21 augustus 2021 om 10:00

Iedereen kent toch wel de sterke punten en de zwakke plekken van Kuss.
m.a.w., daar maakt de concurrentie zich niet zo druk om.

0
harryjohan71 21 augustus 2021 om 08:48

@Franco Ballerini Is JV/Roglic in deze Bergetappe in de problemen geweest? Zo ja, knechten hebben hun werk niet goed gedaan. Is Roglic voor de laatste klim zonder knechten geweest? Zo ja, knechten hebben hun werk niet goed gedaan? Heeft JV een aanval van Ineos, Astana dan wel Movistar niet kunnen afslaan,? Volgens mij is overal het antwoord Nee op, oftewel een prima prestatie van JV en Kuss staat weer goed in het klassement. Je beoordeelt niet de renners per etappe, maar het team. Elke renner heeft namelijk een opdracht per etappe die jij niet kent. Bovendien weet jij niet wat er in het begin van de etappe allemaal gebeurt is. Astana had veel renners voorin, maar na 5 kilometer op kop waren deze renners al volledig gesloopt en Vlasov alleen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone