Vuelta 2020: Voorbeschouwing op de bergrit naar de Alto de l’Angliru

Vuelta 2020: Voorbeschouwing op de bergrit naar de Alto de l’Angliru

foto: Cor Vos

Door Tim De Vries & Koen Middendorp
zondag 1 november 2020 om 13:30

De etappe van zaterdag naar de Alto de la Farrapona was al loodzwaar, maar de rit van zondag spreekt misschien nog wel meer tot de verbeelding. De renners finishen na een korte etappe op de top van de Alto de l’Angliru, de meest gevreesde berg in Spanje. De klassementsrenners moeten opnieuw met de billen bloot. WielerFlits blikt vooruit!

Parcours

Kort, maar bijzonder krachtig. Zo kunnen we de allereerste etappe van een grote ronde in november wel omschrijven. 109 kilometer met twee beklimmingen van derde categorie, twee keer eerste categorie en als toetje een van de zwaarste beklimmingen van Europa, de mythische Alto de l’Angliru. Moeten we u nog overtuigen of is het u wel duidelijk dat dit een van de bepalende etappes wordt?

De Angliru is dit jaar voor de achtste keer in het etappeschema opgenomen. De steile bergweg maakte zijn debuut in 1999. Toen was het de betreurde klimmer José María Jiménez die zegevierde. De beklimming smaakte naar meer, want een jaar later ging de overwinning naar Gilberto Simoni. Roberto Heras reed de klim echter als snelste op. Op raketvloeistof had de Kelme-renner 41 minuten en 55 seconden nodig voor het Beest van Asturië, hiermee is hij nog altijd veruit de snelste ooit op de berg.

Zeker noemenswaardig is de laatste aankomst op de Angliru. Alberto Contador, ook al eens de beste in 2008, danste in 2017 op het gevreesde geitenpad voor het laatst iedereen uit zijn wiel. De meest besproken beklimming is echter die van 2002. David Millar had de klim in de stromende regen moeten afwerken en dat bleef niet zonder gevolgen. Hij viel meerdere malen en de Brit was lang niet de enige die voet aan de grond moest zetten. Millar werd zo kwaad dat hij besloot om één meter voor de finish uit protest zijn rugnummer los te trekken.

De renners stijgen over een afstand van 12,5 kilometer van 340 naar 1575 meter. Tijdens het eerste gedeelte gaat het met stijgingspercentages van maximaal 11,2% procent al behoorlijk omhoog. In de laatste zes kilometer wordt het buitengewoon zwaar. Het zwaarste stuk is bij Cueña las Cabres, waar het stijgingspercentage oploopt tot een duizelingwekkende 23,5%. Hierna is het nog enkele kilometers tot de top, waarna in de slotfase een korte afdaling richting de finishlijn voert. Wie laat op deze rampas inhumanas iedereen zijn hielen zien?

De overige hellingen mogen we overigens ook niet onbesproken laten. Na zo’n 25 kilometer fietsen doemt de Alto del Padrún op, die na een afdaling vrijwel direct wordt gevolgd door de Alto de San Emiliano. Deze twee klimmetjes van derde categorie vormen de opmaat naar de Alto de la Mozqueta (6,6 km aan 8,4%), de Alto del Cordal (5,4 km aan 9,3%) en de adembenemende slotklim.

De Alto de l’Angliru – foto: Cor Vos

De Alto del Cordal vormt wellicht een springplank voor enkele klassementsrenners die niet willen wachten op de loeisteile Alto de l’Angliru. De top van deze voorlaatste beklimming ligt op slechts 21 kilometer van de streep en de Cordal is voor de pure klimmers lastig genoeg om het verschil te maken.


Favorieten

We hebben al veel geleerd over de onderlinge verhoudingen in de bergetappe naar de Alto de la Farrapona, maar zondag is het als klassementsrenner onmogelijk om een spelletje te spelen. Om blufpoker te spelen en nog wat achter de hand te houden voor een daaropvolgende etappe, zoals te zien was in de rit naar Farrapona. Op de afschrikwekkende steile flanken van de Alto de l’Angliru is het ieder voor zich, zoals het hoort in een grote ronde.

Primož Roglič beschikt over heel goede benen – foto: Cor Vos

Wat we hebben geleerd na bijna twee weken Vuelta? Nou, dat Primož Roglič momenteel over heel goede benen beschikt. De Sloveense klassementstroef van Jumbo-Visma, vorig jaar al winnaar van de Vuelta, kwam al drie keer als winnaar over de streep, na de etappes met aankomst in Arrate, op de Alto de Moncalvillo en Suances. Als we het geklungel met zijn regenjasje in de rit naar Formigal buiten beschouwing laten, rijdt Roglič tot nu toe een perfecte Vuelta.

De trotse eigenaar van de groene en rode trui zit eigenlijk in een luxepositie, aangezien hij geen tijd hoeft te pakken op zijn directe concurrenten voor de eindzege. Aanstaande dinsdag krijgen de renners namelijk een individuele tijdrit voorgeschoteld in het uiterste noordwesten van Spanje en dat is spek naar de bek van tijdrijder Roglič. Die laatste is echter wel eergierig en zal ongetwijfeld willen winnen op een mythische beklimming als de Angliru. 

Bovendien is het altijd prettig om met een mooie bonus te beginnen aan een tijdrit, zo weet Roglič na die tijdrit in de Tour de France met aankomst op La Planche des Belles Filles. Zeker als er iemand in staat is om een ‘Pogačartje’ te doen op weg naar Mirador de Ézaro.

Richard Carapaz zal moeten aanvallen – foto: Cor Vos

De grootste concurrent van Primož Roglič is Richard Carapaz, de kopman namens INEOS Grenadiers. De Ecuadoraan droeg meerdere dagen de rode leiderstrui, wist zijn Sloveense tegenstrever te lossen in die verregende etappe naar Formigal en vocht op de Alto de Moncalvillo een fantastisch duel uit met diezelfde Roglič om de ritzege. Carapaz is dus in orde en zal zondag moeten aanvallen, om met voorsprong te beginnen aan de tijdrit van dinsdag.

De Girowinnaar van 2019 staat voor de zware taak om Roglič zondag uit het wiel te rijden, maar op de beklimming naar skigebied Formigal liet Carapaz zien dat het niet onmogelijk is. Het zal hem ongetwijfeld hebben gesterkt in zijn ambitie om deze Vuelta te winnen. De klimmer zal misschien wel ploeggenoten als Andrey Amador en Iván Sosa in de aanval sturen, in de hoop een ware putsch te plegen in de regio Asturië. Roglič is gewaarschuwd. 

Het is zondag ook uitkijken naar een renner die al wat verder staat in het klassement, maar inmiddels de goede vorm te pakken heeft en heeft laten zien een van de beste klimmers te zijn in deze Vuelta. We hebben het over Aleksandr Vlasov, de Russische rondesensatie van Astana. De openingsetappe naar Arrate kwam nog te vroeg voor de beloftevolle klimmer, maar Vlasov heeft zich inmiddels gerevancheerd met enkele goede prestaties in het gebergte.

Wout Poels maakt in de Vuelta een prima indruk – foto: Cor Vos

Op La Laguna Negra werd hij vijfde, op de nog steilere Alto de Moncalvillo deed hij nog een plekje beter. Vlasov zal ongetwijfeld nog een etappe willen winnen in deze Ronde van Spanje en zondag is een uitgelezen kans om dat te doen. Bovendien mag de ranke klimmer uit Vyborg nog altijd dromen van een top 10-klassering in Madrid, zeker omdat er op de Angliru vaak met minuten wordt gesmeten. Vlasov zal bovendien wel de nodige vrijheid krijgen, nu hij nog geen gevaar is voor de rode leiderstrui. Op de Alto de la Farrapona ging hij al in de aanval.

Wout Poels had zich zijn debuutseizoen bij Bahrain McLaren ongetwijfeld anders voorgesteld. De Limburger hoopte zich in 2020 als kopman te bewijzen, maar door de coronacrisis, pech en enkele tegenvallende resultaten is dat er nog niet uitgekomen. Gelukkig voor Poels maakt hij in de Vuelta een prima indruk en staat hij na elf etappes keurig in de top-10 van het algemeen klassement. En de Nederlander mag ook zeker naar boven kijken…

Poels is de laatste dagen bezig aan een voorzichtige opmars en heeft nog altijd uitzicht op meer. De 33-jarige klimmer zal met vertrouwen uitkijken naar de etappe van zondag, aangezien de Alto de l’Angliru toch een beetje zijn berg is. De renner reed deze klim twee keer in wedstrijdverband op en eindigde tweemaal als tweede, achter Juan José Cobo en Alberto Contador. Dat is inmiddels negen en drie jaar geleden, telkens in de Vuelta.

Wout Poels (uiterst rechts) op de flanken van de Angliru, 2011 – foto: Cor Vos

Inmiddels mag Poels zich officieel een winnaar noemen van een etappe op de Angliru, aangezien Cobo later werd betrapt op het gebruik van doping en zijn zege moest inleveren. De renner van Bahrain McLaren zal echter ook graag een keer op eigen kracht willen winnen en dus moet het zondag gebeuren. “Ik hoop er lekker als vanouds van voren te rijden. Gelukkig heb ik juist op tijd voor de Angliru mijn goede benen weer teruggevonden”, zo vertelde Poels in gesprek met WielerFlits.

Twee andere kandidaten voor de ritzege zijn Hugh Carthy en Daniel Martin. Die eerste verrast toch wel een beetje in het tenue van EF Pro Cycling. We wisten al langer dat Carthy uitstekend kan klimmen, maar hij doet nu mee voor een podiumplaats in een grote ronde. Martin won al een etappe in deze Vuelta en staat er ook nog altijd uitstekend voor in het klassement. De Ier van Israel Start-Up Nation doet zelfs nog mee voor de eindzege.

De Angliru is misschien iets te zwaar voor de ervaren Martin, die het als puncheur/klimmer toch moet hebben van de wat kortere beklimmingen. Het is echter niet verstandig om Martin af te schrijven, aangezien hij ontzettend taai is en misschien wel meer levens heeft dan een kat. De ritwinnaar op La Laguna Negra beschikt ook nog eens over een sterke sprint, wat altijd van pas kan komen in de laatste honderden meters van de Angliru, die naar beneden gaan.

Guillaume Martin was al meermaals dicht bij de winst – foto: Cor Vos

We gaan van Daniel Martin naar een andere Martin: Guillaume Martin. De klimmer van Cofidis was deze Vuelta al meermaals dicht bij de winst. In Sabiñánigo moest hij enkel zijn meerdere erkennen in Tim Wellens. Een dag later, op de Aramón Formigal, zag hij Ion Izagirre naar de zege rijden en op weg naar Villanueva de Valdegovía was Michael Woods de betere. En ook in Suances en richting de Alto de la Farrapona toonde hij zich weer.

De Franse klimmer blijft echter strijdvaardig en heeft voldoende geloof in eigen kunnen. “Ik kan me niet voorstellen dat ik hier zonder succes wegga”, aldus Martin. Zal de renner van Cofidis na afloop van de bergrit naar de Angliru hetzelfde zeggen? Movistar zal vooral hopen op een knalprestatie van de nummer twee van de Vuelta van 2018, Enric Mas, die nog niet helemaal aan de verwachtingen kan voldoen.

De man van Mallorca staat nog altijd keurig vijfde in het klassement, maar is momenteel niet sterk genoeg om Roglič en Carapaz te bedreigen bergop. Mas is niet de man van de krachtsexplosies bergop, maar het moet als pure klimmer juist hebben van een gelijkmatig tempo en een ware afvallingskoers. Op de Angliru zal het hoe dan ook een afvallingsrace worden en dit is normaal gesproken in het voordeel van Mas.

Michael Woods is een gevaarlijke klant voor zondag – foto: Cor Vos

Felix Großschartner, Esteban Chaves, Alejandro Valverde, David De la Cruz, George Bennett en Mikel Nieve en strijden ook nog altijd voor een goed klassement, maar komen toch niet echt in aanmerking voor de ritzege. Voor deze jongens is schade beperken het devies, of ze moeten in staat zijn om mee te sluipen in een vroege vlucht. Sepp Kuss zal ook verlekkerd hebben gekeken naar het profiel, maar zal zich waarschijnlijk opofferen voor Roglič.

David Gaudu en Marc Soler waren de hoofrolspelers in de etappe van zaterdag, die naar de Alto de la Farrapona. De twee klimmers streden voor de ritzege. Gaudu bleek in de laatste honderden meters over de beste punch te beschikken, Soler moest het hoofd buigen na een sterke etappe. Beide renners moeten zondag weer aan de bak, aangezien ze nog volop in de race zijn voor een goed klassement. En misschien zit er wel opnieuw een ritzege in.

We verwachten, gezien de lastigheidsgraad en lengte van de etappe, dat de klassementsrenners zullen strijden voor de ritzege. Het is echter niet uitgesloten dat een sterke vluchter uit de greep weet te blijven van de favorieten, Kenny Elissonde deed dit nog in de Vuelta van 2013. In dat geval is het uitkijken naar bijvoorbeeld Michael Woods en Ion Izagirre, twee renners die al een etappezege op zak hebben.

David Gaudu pakt de zege op de Alto de la Farrapona – foto: Cor Vos

Woods won in Villanueva de Valdegovía, Izagirre was de beste in Formigal. Beide renners zijn in staat om vanuit een vroege vlucht naar de zege te rijden. Zeker Woods is explosief genoeg en in staat om te schitteren op de Angliru. Andere renners om in de gaten te houden zijn Davide Formolo en Clément Champoussin.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Primož Roglič
*** Richard Carapaz, Aleksandr Vlasov
** Wout Poels, Hugh Carthy, Daniel Martin
* Enric Mas, David Gaudu, Michael Woods, Ion Izagirre

Vuelta 2020: Deelnemerslijst


Weer en TV

Het kan weleens spoken in de regio Asturië, zeker als de regengoden de renners niet gunstig gezind zijn. Bij slecht weer is het oppassen geblazen voor de renners, aangezien het wegdek niet al te best is en de afdalingen (zeker die van de Alto del Cordal) zeer technisch, smal en dus verraderlijk zijn.

Gelukkig voor de renner blijft het zondag waarschijnlijk droog. De gemiddelde temperatuur zal schommelen rond de twintig graden Celsius, al is het op de top van de Angliru zo’n tien graden koeler. Het zal wel een grauwe zondagmiddag worden, aangezien de zon geen kans krijgt om door te breken.

De twaalfde etappe van de Vuelta is vanaf de start live te volgen via Sporza op Eén, Eurosport 1 en Eurosport.nl. De NOS zendt ’s middags schaatsen uit en schakelt daarna mogelijk naar de Vuelta. De koers in ieder geval te volgen via NOS.nl.

Vuelta 2020 – Etappe 12
Datum: zondag 1 november
Start: 14.08 uur in flag-es Pola de Laviana
Tv-uitzending: 14.00 uur
Finish: tussen 17.05 en 17.26 uur op flag-es Alto de l’Angliru

Alberto Contador viert zijn zege in 2008 – foto: Cor Vos


Dit artikel delen:

51 Reacties

Koffie 31 oktober 2020 om 19:07

Zin in!

Wheely 31 oktober 2020 om 19:11

De ganse natie hoopt op Poels, het is Wout enorm gegund!

CechRepublic 31 oktober 2020 om 20:08

Van Middelburg tot Groningen, van Maastricht tot Den Burg , overal hangen oranje en rood-wit-blauwe vlaggen met Wout’s naam erop. Vaders hopen dat hun dochter met Wout thuis komt en moeders hebben stiekem zelf fantasieën over Wouter Lambertus Martinus Hendricus Poels. Corona is vergeten, net als de wankele economische voorzichten. Het land is uitsluitend nog bezig met Wout Poels, the second coming of our sweet lord Jesus. Dat wordt wat morgen zeg.

Verweggistan 31 oktober 2020 om 20:29

Poels had bij Sky altijd een Limburgs vlaggetje, dus dat zal dan van Mook tot Maastricht en van Vaals tot Venlo worden.

CechRepublic 31 oktober 2020 om 20:39

Belangrijke vertegenwoordiger van Het Limburgs Bevrijdingsfront?

Paul Bus 31 oktober 2020 om 23:15

Wout gaat een aanval rijden van 100km en wint de Vuelta na de meest legendarische rit sinds jaren,zou zo leuk voor het wielrennen zijn.
Hij mag ook gewoon met 2 seconden winnen als hij maar wint zou leuk voor Wout zijn.

Wheely 1 november 2020 om 08:51

De vlaaien zijn al bijna uitverkocht!

Tuubke 1 november 2020 om 09:02

En de gouverneur van Limburg overlegt met Rutte en De Jonge om dispensatie van de coronamaatregelen, zodat er toch een grote huldiging kan plaatsvinden.

CechRepublic 1 november 2020 om 11:26

Het Vrijthof wordt al afgezet en Andre Rieu bouwt zijn podium op. Carnaval gaat dit jaar niet door, maar heel Limburg is dat vergeten na dit spektakelstuk. Drenthe wil niet achterblijven en hernoemt de VAM Berg in Poels Mountain waarna Limburg er alleen nog overheen kan door alle lokale heuvels gezamenlijk het Wout Poels Gebergte te noemen.

$kedel 31 oktober 2020 om 19:16

De vluchters vs Rogliç en Kuss morgen

Abdoe 31 oktober 2020 om 19:19

Deze is voor Poels.

vanuit de kantlijn 31 oktober 2020 om 19:27

Uiteindelijk wel… knipoog

Grobbel 1 november 2020 om 11:17

Dat heb ik Poels eerder deze week vaker zien doen. Vooral kwestie van lef hebben denk ik.
(ik ga er maar even van uit dat je niet onderdeel bent van de 'hij gebruikt een motortje!!!!1'-brigade, want ik zie daar vandaag weer een hoop gezever over op twitter)

Murcia 31 oktober 2020 om 19:36

Kuss meesturen zou leuk zijn, maar ik denk dat het vooral van Movistar en INEOS gaat afhangen hoe het zich ontwikkeld. Ik mag hopen dat de jarige Sosa zich vandaag mocht sparen want die werd vandaag 143e. Dus hij morgen in de aanval met een inwisselbaar duo van Movistar, Wellens en Guillaume en weer twee tieners van Sunweb. Ze krijgen maximaal drie minuten en dan gaat TJV rijden voor Roglic en het isoleren van Richie. Op de Angliru blijven uiteindelijk alleen Roglic, Kuss, Mas, Richie en Dan Martin over. Roglic wint de sprint. En toen werd ik wakker.

Nul verstand 31 oktober 2020 om 19:36

De Angliru in 2017 was mijn eerste kennismaking met Carapaz. Herinner ik me nog goed. Geldt dat voor meerdere personen?

CechRepublic 31 oktober 2020 om 20:11

Route du Sud dat jaar. Reed daarvoor in dat seizoen al wel aardig in kleinere Spaanse wedstrijden die we hier niet te zien krijgen.

El Matador 31 oktober 2020 om 21:11

Dat was inderdaad ook mijn eerste kennismaking met Carapaz. Een Ecuadoriaans jonkie dat heel lang mee kon met de favorieten op een col die er niet om liegt. Het werd toen duidelijk dat we nog wel eens van deze jongen zouden gaan horen.

Verweggistan 31 oktober 2020 om 21:15

:)

Quote:
Verweggistan 19 AUGUSTUS 2017 OM 11:23
Vijf renners die gaan doorbreken deze Vuelta:
Enric Mas (QuickStep): Klassementsrenner, kan zomaar de verrassing in de top10 worden.
Richard Carapaz (Movistar): Rijdt, haast onopvallend, erg goede klassementen dit jaar, maar ik verwacht hem vooral in ontsnappingen.
Nico Denz (Ag2r): Gaat heel verrassend een etappe winnen; zo’n typisch kansloos kopgroepje dat het toch haalt in een van de weinige vlakkere ritten
Aldemar Reyes (Manzana) De best in vorm verkerende Manzana klimmer; van Suaza werd meer verwacht na zijn belofteperiode, maar Reyes lijkt het toch beter te doen als prof
Odd-Christian Eiking: Gaat meedoen in de sprints bergop
Dikke Vrouw 31 oktober 2020 om 21:26

GP Industria & Artigianato 2017 m’n eerste herinnering aan Carapaz. Reed er beresterk, A. Yates won er, Bernal toen bij Androni ook in de kopgroep

VerstandOpNul 31 oktober 2020 om 20:33

Tof die foto uit 2011!
Zonder Mollema trouwens?

Tinus1984 31 oktober 2020 om 20:51

Ik denk dat het morgen voor de elite wordt. Dat DE ploegen ze kort houden. En op de slotklim het uitdunnen wordt. Tot aan kuss roglic carapaz mass martin en een goede poels erbij. Kuss gaat op kop rijden voor roglic die laat een gaatje vallen op het stijltje stuk en kuss mag zijn overwinning pakken voor al het werk wat hij doet.

Wel een mooi scenario toch ;)

Stoempkuiten 31 oktober 2020 om 21:38

Formolo heeft zichzelf op 15 minuten laten rijden vandaag. Die gaat sowieso proberen in de kopgroep te zitten. Als dat zo is, dan wint hij ✌

Aanklampen 1 november 2020 om 09:38

Formolo rijdt bijna achteruit…. Hele matige vorm.

Hopen op een leuke rit, gisteren was niet om aan te zien.

vanuit de kantlijn 31 oktober 2020 om 21:43

De kopbeurt van Formolo was inderdaad indrukwekkend vandaag. ..

harryjohan71 31 oktober 2020 om 23:11

Formolo was vandaag niet goed.

Turtlehead 31 oktober 2020 om 22:38

Op de Angliru heb je nix aan helpers. Ik zou zeggen all-out op de voorlaatste klim en dan met Roglic en Kuss of Bennet vooraan de favorietengroep beginnen aan de Angliru.
En dan wint Wout, maar dat is alleen maar bonus na een mooie etappe ;)

Lennimator 31 oktober 2020 om 23:30

Contador in Astana trui. Blijft jammer.

Panache 1 november 2020 om 09:11

Vino, Bruyneel. Dat was zijn plek. Of prikt dat het ideaalbeeld door?

FritsvanHoefelen 31 oktober 2020 om 23:44

Welke Sunwebs schrijven we op? Arensman en Power weer?

fietsvriend 1 november 2020 om 00:22

Kom er zojuist achter datt TJ van Garderen in deze Vuelta rijdt…auw

Spirit 1 november 2020 om 03:58

Die rijdt tegenwoordig alleen nog maar als toerist rond zeg…wat een kleurloos einde van zijn carriere

Romāns Vainšteins 1 november 2020 om 07:45

Vanuit de zijlijn misschien ja, en trouwens deze opmerking geldt voor 80% vd coureurs die blijven koersen tijdens hun nadagen. Ik denk dat veel van die lui er prima vrede mee hebben en juist meer genieten van, hetzij flink wat minder, geld verdienen met fietsen. Niet te veel gezeik, gewoon in dienst rondpeddelen, af en toe wat lachen om gasten op internet die moeilijk lopen doen van ‘rijdt die nog, omg’.

McMulenga 1 november 2020 om 08:09

Die opmerking geldt voor 80% van alle renners, niet alleen voor renners in hun nadagen.

Coureurs du Courage 1 november 2020 om 08:31

In het buitenland zullen ze dit ook zeggen over Robert Gesink, de gewezen kroonprins van het Nederlandse wielrennen in banger dagen.
Vind het juist van heel veel karakter en discipline getuigen dat je blijft fietsen, ondanks dat je niet meer bij de besten hoort.

harryjohan71 1 november 2020 om 08:54

Gesink rijdt continu in beeld om zijn kopman te beschermen. Van Garderen heb ik nog niet gezien. Dat is wel een essentieel verschil.

Panache 1 november 2020 om 09:12

Van Garderen is twee maanden terug 32 geworden.

Coureurs du Courage 1 november 2020 om 08:33

Wout slechts 2 sterren?
Gezien zijn prestaties in het verleden op deze berg en zijn huidige vorm verwacht ik toch wel dat hij voor de overwinning gaat strijden. Of bekijk ik het nu met een oranje bril?

Tuubke 1 november 2020 om 09:05

Ja. Maar dat is niet erg hoor: hopen mag.

Dr op en dr over 1 november 2020 om 09:07

Vlasov pakt hem met een aanval vanaf de Alto de Cordal. (Hoop ik)

Maar waarschijnlijk wordt dit "gewoon" nummertje vier voor Roglic, met Carapaz op enkele seconden voor de tweede plek. Vlasov, Martin, Mas en Poels daar vervolgens weer een minuutje achter.

Spake Breekerd 1 november 2020 om 09:27

Flinke kopgroep met 3x Sunweb, 3 Astana, 3x Movistar en Nans Peters en Nieve.

harryjohan71 1 november 2020 om 11:06

Gisteren hebben we al gezien dat dan ook JV renners meeschuiven. Ik verwacht echt geen kopgroep met 3 Movistar renners zonder JV daarbij. Movistar en misschien Astana zijn de enige ploeg die JV in de gaten moet houden. De overige ploegen zijn niet sterk genoeg.

Stefan Vis 1 november 2020 om 09:33

Kuss mee in de kopgroep en springt weg na Cueña Las Cabres.

denistel 1 november 2020 om 10:20

Denk dat Roglic vandaag er door heen gaat hoor..maar we zullen zien.

Derallleur 1 november 2020 om 10:41

Hoezo denk je dat?

Dr op en dr over 1 november 2020 om 11:01

Door de grens van twee minuten voorsprong op de nummer twee ?

Ja dat denk ik ook. ;)

xistnc 1 november 2020 om 11:13

Net nog even de laatste 10km uit 2017 gekeken. Wat moet dat straks een verademing zijn, zowel voor de renners als voor de TV-kijkers. Geen rennende en struikelende gekken, geen uitwijkende motoren, geen blinde bochten, geen wietgeur (al mag je dat als TV-kijker natuurlijk zelf weten), geen beelden van bladerdek omdat de cameramotor weer eens vast zit achter een collega. Elk nadeel heb ze voordeel, zo blijkt maar weer.

Floris 1 november 2020 om 11:23

Ik waag me niet vaak aan voorspellingen, maar nu durf ik het wel aan. Ik verwacht dat het man tegen man wordt in de finale. Als de voortekenen niet bedriegen (en Roglic geen gezeik heeft met een regenjack) zie ik hem vandaag winnen en een aardige voorsprong nemen op Carapaz (iets van een halve minuut plus boni). Verwacht wel een actieve Carapaz, maar denk niet dat die Roglic echt in de problemen brengt. Hij zal, met het oog op dinsdag, aan moeten vallen. Een ander scenario is dat Bennett (of, waarschijnlijker, Kuss of Gesink) meezit in de vlucht (of dat ze in elk geval proberen mee te zitten). Als dat lukt hebben ze een kanshebber op de ritzege (en in het geval van Kuss zelfs een uitdager voor de bergtrui). Afwachten wat er gebeurt, en Guillaume Martin is tot nu toe erg sterk, maar ik sluit niet uit dat die gisteren wat teveel jasjes uit heeft gedaan. Kuss heeft daarentegen een rustdag gehad (alleen heel diep in de finale even op kop gereden).

Iets anders: het ploegenklassement zou vandaag weleens een rol kunnen gaan spelen.

Oké, misschien heb ik een iets te grote geelzwarte bril op, maar gezien hun dominantie gisteren, verwacht ik niet dat ze in de problemen komen.

Jan Blokland 1 november 2020 om 12:51

Prachtige rit gaan we tegemoet vanmiddag. Veel spektakel. Kan niet wachten. Van mij mogen ze beginnen. Er gaat met minuten gesmeten worden. M.a.w. , vanmiddag wordt het klassement gemaakt.

Baukema Tomoulin 1 november 2020 om 13:07

Als het erin zit gunt Roglic deze aan Kuss. Kuss wordt beter en beter tov de andere renners hoe stijler het wordt. Ik zie Roglic, Kuss en Carapaz op het steilste stuk met 3 overblijven waarna Kuss demareert en Roglic in het wiel van Carapaz zit. Kuss rijdt weg terwijl 3 a 4 andere kopmannen terug komen bij Roglic en Carapaz. Wellicht rijden Vlasov en Poels nog weer weg bij Roglic en Carapaz maar Kuss pakken ze niet meer terug. Een sprintje van Roglic geeft hem nog 5 seconden + 4 bonis voorsprong op Carapaz. Carthy verliest 1 minuutje en Dan Martin nog meer.

Marco 1 november 2020 om 13:22

Los van je Jumbo bril, zou dit verhaal betekenen dat Roglic het weer op de tijdrit laat uitkomen? Dan heb je een rit om een minuten te pakken en dan pak je 4 seconde en ga je voor de tijdrit?

LeDouche 1 november 2020 om 16:24

Doet Ineos mee? Dan winnen ze het rondje. En zou het vandaag moeten gebeuren.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair