Vrouwen en beloften ook over Plugstreets in Gent-Wevelgem
vrijdag 10 november 2017 om 09:14

Vrouwen en beloften ook over Plugstreets in Gent-Wevelgem

De tachtigste editie van Gent-Wevelgem kent bij de mannen geen grote wijzigingen in het parcours. De laatste 160 kilometer van de klassieker door Zuid-West België is nagenoeg hetzelfde. Bij de wedstrijden voor vrouwen en beloften is wel een grote verandering doorgevoerd. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De  vrouwen en beloften moeten volgend jaar net als de mannen over enkele halfverharde wegen, de zogenoemde Plugstreets. Deze stroken, in en rond de plaats Ploegsteert, dienen als hommage aan de omgekomen soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Rondom de Plugstreets liggen diverse begraafplaatsen van geallieerde soldaten, waarvan er tijdens de Eerste Wereldoorlog zo’n 600.000 in de Belgische Westhoek sneuvelden.

Bij de mannen volgt op 25 maart 2018 opnieuw ook een passage in De Moeren, een traject in Frankrijk en een doortocht in het Heuvelland. In totaal organiseert Gent-Wevelgem zeven wedstrijden op dezelfde dag, met verder ook koersen voor jongens en meisjes bij de juniores en nieuwelingen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 november 2017 09:33
Onverharde wegen, ok... het is een trend, sensatie en chaos creeren... maar benoem het dan ook zo ipv steeds weer dat zweverig gedoe met het 'eren van gesneuvelde soldaten' ...
10 november 2017 10:43
Het levert mooie plaatjes op. Misschien een idee een grote ronde of meerdaagse koers alleen over onverharde - grindwegen etc. te houden.
10 november 2017 10:51
Strade bianchi is geweldig, maar zoiets moet niet massaal gekopieerd gaan worden. De Strade Bianchi is een geweldige moderne klassieker geworden en zou op die glans weer inboeten als het gemeengoed wordt.

Op zich is een onverharde weg her en der niet erg en mag best wel eens in een ronde zitten, zoals de Giro al af en toe eens heeft gedaan. Niks mis mee.
10 november 2017 11:00
Ik vond die plugstreets een welkome aanvulling op wat voor mij al langere tijd de meest onderscheidende en etsthetisch fraaiste Vlaamse klassieker is. Omloop, DDV, E3 en RVV dreutelen allemaal in hetzelfde stukje Vlaanderen rond en er valt geen half touw meer aan vast te knopen waarom welke koers nou precies zoveel anders is dan de anderen.

Nee doe mij maar de passage in Ieper waar de overgebleven helden elkaar bevechten op die lange rechte weg, dat waren toch echt de betere matador-finales de afgelopen jaren.
10 november 2017 11:13
Strade bietje grijsig
10 november 2017 13:19
Ieper is inderdaad een mooie toevoeging maar de edities (de meeste) waar ze vanaf de 2# Kemmel over glooiende smalle (verharde!) wegen door open land naar Wevelgem toe knalden waren ook goed te doen...

Reacties zijn gesloten.