Vos boekt derde ritzege in Giro Rosa, Van Vleuten blijft leider

Vos boekt derde ritzege in Giro Rosa, Van Vleuten blijft leider

foto: Cor Vos

donderdag 11 juli 2019 om 15:47

Nederland blijft maar heersen in de Giro Rosa. Na twee ritzeges van de ongenaakbare Annemiek van Vleuten, was het vandaag Marianne Vos die naar een derde overwinning wist te sprinten. De renster van CCC-Liv versloeg haar landgenote en wereldkampioene Anna van der Breggen. Van Vleuten blijft in het bezit van de leiderstrui.

Annemiek van Vleuten regeert met ijzeren hand in de Giro Rosa. De kopvrouw van Mitchelton-Scott won eerder al met overmacht de koninginnenrit naar Lago di Cancano, maar was ook veruit de snelste in de individuele tijdrit van Chiuro naar Teglio. Hierdoor begon Katarzyna Niewiadoma – de nummer twee in het klassement – met vier minuten(!) achterstand aan de zevende etappe naar Fara Vicentino.

Razendsnelle openingsfase 
Van Vleuten kreeg een ideale kans om haar derde zege op rij te boeken, aangezien er aardig wat heuvels op het programma stonden. Bovendien liepen de laatste kilometers flink bergop. Het zorgde voor een nerveus koersverloop; verschillende rensters probeerden weg te rijden. Het peloton had echter geen zin om de hele dag te achtervolgen, waardoor we lange tijd konden spreken van een gruppo compatto.

Het was de hele dag onrustig in het peloton – foto: Cor Vos

Sofia Bertizzolo, Juliette Labous, Małgorzata Jasińska, Lotte Kopecky… Ze probeerden het allemaal, maar telkens vond er weer een hergroepering plaats. Met nog twintig kilometer te gaan wist Leah Kirchmann dan toch een interessant gaatje te slaan. De Canadese van Team Sunweb liep veertig seconden uit, maar dit bleek niet genoeg voor een eerste ritzege. Het laatste woord was aan de puncheurs.

En dat is nummer drie! 
En opnieuw bleek Vos over de meeste explosiviteit te beschikken. De 32-jarige renster bleek sneller dan Anna van der Breggen en de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Van Vleuten moest ditmaal genoegen nemen met plaats vier, maar ze mag morgen – uiteraard – wel als leidster beginnen aan de achtste etappe naar Maniago.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

14 Reacties

Guushovd 11 juli 2019 om 15:51

Jammer dat er geen live uitzendingen zijn.

rennerske 11 juli 2019 om 15:51

4 Nederlandsen bij de eerste 5. Lekkere internationale sport. Lijkt wel schaatsen. Kunnen we Dijkstra niet bij die vrouwen dumpen?

Tuubke 11 juli 2019 om 15:54

Mooi plan. Dijkstra als commentator bij wedstrijden die niet worden uitgezonden….

Emergo 11 juli 2019 om 16:32

Bij sommigen is het ook nooit goed.

Verweggistan 11 juli 2019 om 15:52

Demi Vollering is eveneens goed bezig.

Brabander 11 juli 2019 om 15:52

Annemiek van Vleuten voor de zware etappes. Marianne Vos voor de rest. Lekker overzichtelijk zo.

TeamNL 11 juli 2019 om 16:29

Nog 8 te gaan… dan tikt ze de 200 zeges aan op de weg. Wat heeft ze niet gewonnen? Heldin!

Gilberto 11 juli 2019 om 16:58

Nog veel werk te doen voor de buitenlandse dames

Brabander 11 juli 2019 om 17:18

Inderdaad. Genoeg goede rensters hoor, maar winnen blijft toch een ander paar mouwen. Bastianelli is wel een uitzondering daarop. Dat was mijns inziens toch de vrouw van het voorjaar

Gilberto 11 juli 2019 om 20:48

Maar waar legt t toch aan? Veel meiden toch al in buitenlandse dienst, en krijgen daar gewoon dezelfde training en begeleiding als de buitenlandse meiden. Toch erg belangrijk die jeugdjaren daarvoor?

GroeneTrui 11 juli 2019 om 22:43

Volgens mij gaan er in het geval van Nederlandse gewoon vaker de beste sporttalenten naar het dameswielrennen toe terwijl ze in andere landen misschien dan eerder naar volleybal of tennis ofzo gaan. Het is ook zo dat kleine landen als België en Nederland al vele decenia meedraaien in de top 5/top 10 van de wereld en landen als de Verenigde Staten en Rusland daar (vooral de laatste jaren) daar niet meedoen terwijl hun beste sporttalenten dan voor American Football of ijshockey kiezen.

Binda 11 juli 2019 om 17:21

Knappe overwinning van Vos. Het wordt alleen een beetje saai wanneer er altijd maar een Nederlandse wint. Het vrouwenwielrennen lijkt daardoor een lokale Nederlandse aangelegenheid. Dat doet toch iets af van de waarde van een overwinning.

Brabander 11 juli 2019 om 17:46

Werk aan de winkel voor de ‘buitenlandse’ dames dus

Peter Lippens 11 juli 2019 om 18:57

Idd, begint al meer de richting van het veldrijden of het snelschaatsen uit te gaan …. een beetje meer diversiteit zou beter zijn voor deze sporten

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair