Vos boekt derde ritzege in Giro Rosa, Van Vleuten blijft leider
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2019 om 15:47

Vos boekt derde ritzege in Giro Rosa, Van Vleuten blijft leider

Nederland blijft maar heersen in de Giro Rosa. Na twee ritzeges van de ongenaakbare Annemiek van Vleuten, was het vandaag Marianne Vos die naar een derde overwinning wist te sprinten. De renster van CCC-Liv versloeg haar landgenote en wereldkampioene Anna van der Breggen. Van Vleuten blijft in het bezit van de leiderstrui.

Annemiek van Vleuten regeert met ijzeren hand in de Giro Rosa. De kopvrouw van Mitchelton-Scott won eerder al met overmacht de koninginnenrit naar Lago di Cancano, maar was ook veruit de snelste in de individuele tijdrit van Chiuro naar Teglio. Hierdoor begon Katarzyna Niewiadoma – de nummer twee in het klassement – met vier minuten(!) achterstand aan de zevende etappe naar Fara Vicentino.

Razendsnelle openingsfase 
Van Vleuten kreeg een ideale kans om haar derde zege op rij te boeken, aangezien er aardig wat heuvels op het programma stonden. Bovendien liepen de laatste kilometers flink bergop. Het zorgde voor een nerveus koersverloop; verschillende rensters probeerden weg te rijden. Het peloton had echter geen zin om de hele dag te achtervolgen, waardoor we lange tijd konden spreken van een gruppo compatto.

Het was de hele dag onrustig in het peloton – foto: Cor Vos

Sofia Bertizzolo, Juliette Labous, Małgorzata Jasińska, Lotte Kopecky… Ze probeerden het allemaal, maar telkens vond er weer een hergroepering plaats. Met nog twintig kilometer te gaan wist Leah Kirchmann dan toch een interessant gaatje te slaan. De Canadese van Team Sunweb liep veertig seconden uit, maar dit bleek niet genoeg voor een eerste ritzege. Het laatste woord was aan de puncheurs.

En dat is nummer drie! 
En opnieuw bleek Vos over de meeste explosiviteit te beschikken. De 32-jarige renster bleek sneller dan Anna van der Breggen en de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Van Vleuten moest ditmaal genoegen nemen met plaats vier, maar ze mag morgen – uiteraard – wel als leidster beginnen aan de achtste etappe naar Maniago.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2019 15:51
Jammer dat er geen live uitzendingen zijn.
11 juli 2019 15:51
4 Nederlandsen bij de eerste 5. Lekkere internationale sport. Lijkt wel schaatsen. Kunnen we Dijkstra niet bij die vrouwen dumpen?
    11 juli 2019 15:54
    Mooi plan. Dijkstra als commentator bij wedstrijden die niet worden uitgezonden....
    11 juli 2019 16:32
    Bij sommigen is het ook nooit goed.
11 juli 2019 15:52
Demi Vollering is eveneens goed bezig.
11 juli 2019 15:52
Annemiek van Vleuten voor de zware etappes. Marianne Vos voor de rest. Lekker overzichtelijk zo.
11 juli 2019 16:29
Nog 8 te gaan... dan tikt ze de 200 zeges aan op de weg. Wat heeft ze niet gewonnen? Heldin!
11 juli 2019 16:58
Nog veel werk te doen voor de buitenlandse dames
    11 juli 2019 17:18
    Inderdaad. Genoeg goede rensters hoor, maar winnen blijft toch een ander paar mouwen. Bastianelli is wel een uitzondering daarop. Dat was mijns inziens toch de vrouw van het voorjaar
    11 juli 2019 20:48
    Maar waar legt t toch aan? Veel meiden toch al in buitenlandse dienst, en krijgen daar gewoon dezelfde training en begeleiding als de buitenlandse meiden. Toch erg belangrijk die jeugdjaren daarvoor?
    11 juli 2019 22:43
    Volgens mij gaan er in het geval van Nederlandse gewoon vaker de beste sporttalenten naar het dameswielrennen toe terwijl ze in andere landen misschien dan eerder naar volleybal of tennis ofzo gaan. Het is ook zo dat kleine landen als België en Nederland al vele decenia meedraaien in de top 5/top 10 van de wereld en landen als de Verenigde Staten en Rusland daar (vooral de laatste jaren) daar niet meedoen terwijl hun beste sporttalenten dan voor American Football of ijshockey kiezen.
11 juli 2019 17:21
Knappe overwinning van Vos. Het wordt alleen een beetje saai wanneer er altijd maar een Nederlandse wint. Het vrouwenwielrennen lijkt daardoor een lokale Nederlandse aangelegenheid. Dat doet toch iets af van de waarde van een overwinning.
    11 juli 2019 17:46
    Werk aan de winkel voor de 'buitenlandse' dames dus
    11 juli 2019 18:57
    Idd, begint al meer de richting van het veldrijden of het snelschaatsen uit te gaan .... een beetje meer diversiteit zou beter zijn voor deze sporten

Reacties zijn gesloten.