Voortbestaan Tour of Oman lijkt gewaarborgd

maandag 22 februari 2016 om 14:21

©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

De kans is groot dat er volgend seizoen gewoon een achtste editie komt van de Tour of Oman. Hoewel het contract met de regering na de afgelopen editie officieel ten einde kwam, leeft bij alle partijen de intentie om de samenwerking voort te zetten.


“De gesprekken lopen goed”, vertelde medeorganisator Dirk De Pauw aan Het Nieuwsblad. “Er zijn meerdere gesprekspartners. Ik zou graag alle partijen bijeenbrengen en de koers organiseren, maar wel op mijn voorwaarden.” De 2.HC-koers wordt georganiseerd door De Pauw en Eddy Merckx, verenigd in een associatie die ook de Ronde van Qatar onder zijn hoede heeft en die de steun krijgt van Tourorganisator ASO.

De regering van Oman moet de koers uiteindelijk bekostigen. De Pauw zegt dat op dat vlak geen problemen te verwachten zijn. “Het belang van de koers wordt erkend. Oman heeft het niet gemakkelijk door de oliecrisis, het toerisme wordt steeds belangrijker en het land moet gepromoot worden. Dat kan het gemakkelijkst en vrij goedkoop via een koers. Dat zien zij ook in.”

Mede door het vele klimwerk kan de Tour of Oman elk jaar rekenen op een mooi deelnemersveld. De zevende editie werd eerder deze maand gewonnen door Vincenzo Nibali.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Hakkie2 22 februari 2016 om 14:31

Om een koers toeristen te laten trekken, zouden livebeelden wel handig zijn…

Zjoske 22 februari 2016 om 14:57

@Hakkie2
Blijven de mensen dan niet juist eerder thuis als ze daar de koers ook kunnen volgen?
Nu is dit in Oman een non-discussie, maar meer in het algemeen…

Hakkie2 22 februari 2016 om 15:04

@Zjoske: het gaat ze niet om toeristen tijdens de ronde, maar ze willen aan de wereld laten zien hoe mooi Oman is. En ik denk dat meer mensen naar Oman kijken (en misschien wel denken: wat is dat mooi, daar wil ik heen!) als je livebeelden hebt.

UrbanSteel 22 februari 2016 om 15:10

@Manuel Beltran
Ongelooflijk wat ik daar lees zeg , en dan zijn er nog steeds mensen die toejuichen dat die zandbak koersen er zijn , in Qatar zijn ze op hun teentjes getrapt als we niet naar hun pijpen dansen , en hier is dus totaal geen fatsoenlijke opvang bij start en finish voor de verzorging.
Toeschouwers middels kamelen zijn er niet te vinden.

Leukefans 22 februari 2016 om 15:23

@Manuel Beltran
dat klinkt inderdaad niet al te professioneel, maar is zoals Dumoulin zelf aangeeft ook gemakkelijk te behelpen. Ik vind dit in elk geval wel mooi nieuws, ben Oman toch een mooie koers gaan vinden op die zeven jaar dat hij nu doorgaat!

Covadonga 22 februari 2016 om 19:17

Mooi idd. dat deze koers en soortgelijken er zijn. Dat draagt bij aan het voortbestaan van het professionele wielrennen. Met alleen koersen in twee, drie traditionele wielerlanden zou het slecht gesteld zijn met de werkgelegenheid.
Live beeldverslag zou natuurlijk wel prettig zijn. Complimenten daarom voor een 2.1 koers als de ruta del sol. Mooie beelden en een wedstrijdje fietsen op de tv. Daar ga ik voor zitten (als ik thuis ben).

Lennimator 23 februari 2016 om 16:45

Oman is een prachtig land. Totaal anders dan Qatar of Dubai en met veel meer mogelijkheden qua toerisme en natuur en dergelijke. Als er een behouden moet blijven is deze het. Nu weer op TV!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.