Voortbestaan GP van Brabant niet in gevaar

Voortbestaan GP van Brabant niet in gevaar

©WielerFlits

woensdag 16 januari 2019 om 18:32

In Rosmalen waren ze er op gebrand om volgende winter – na hun geslaagd Europees kampioenschap – aan te sluiten bij een regelmatigheidscriterium. Liefst bij de Wereldbeker, als het even kon. Maar de Wereldbeker breidt voorlopig niet uit, dus moet de GP van Brabant geduld oefenen. “In afwachting doen we sowieso verder met een internationale wedstrijd”, bevestigt Richard Groenendaal aan WielerFlits.

“Ons doel is om een klassementscross te worden”, klonk het bij de voorstelling van het EK veldrijden uit de mond van Mieke Geeraerdts, voorzitter van het organisatie-comité.  Parcoursbouwer Richard Groenendaal gaf ons achteraf wat meer duiding. “De Internationale Wielerunie UCI wil in de toekomst de Wereldbeker uitbreiden. Als België drie manches mag hebben (Koksijde, Namen en Zolder, red.), dan moet er in Nederland toch ook ruimte zijn voor een tweede manche na Hoogerheide.”

Te kort dag
“Dit jaar is het budget in Rosmalen flink opgeschroefd om de Europese kampioenschappen te kunnen huisvesten. Dat niveau willen we aanhouden”, meent de voormalige wereldkampioen. “We kunnen het zowel financieel als wat accommodatie betreft aan om een wereldbekermanche te organiseren. Maar na het EK was het te kort dag om met de UCI praten om onze kandidatuur voor 2019-2020 kracht bij te zetten.”

“Het bid moest zelfs binnen zijn vóór het EK. Terwijl wij toch wel even dat Europees kampioenschap wilden afwachten”, gaat Groenendaal voort. “Bovendien wordt de Wereldbeker voor het seizoen 2019-2020 niet uitgebreid. Dus moeten we even afwachten.” Gelukkig komt het voorbestaan van de wedstrijd niet in gevaar.  “De GP van Brabant blijft sowieso een wedstrijd op de internationale kalender. In de hoop dat we in de toekomst alsnog kunnen aansluiten bij een regelmatigheidscriterium”, besluit Groenendaal.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Baik-Baik 16 januari 2019 om 21:07

Valkenburg komt dus niet meer terug?

0
Theo Bovengemiddelkamp 16 januari 2019 om 22:24

Dat wordt een stevige concurrentie met Hulst, daar hebben ze dezelfde ambitie.

Is het geen idee dat de Nederlandse losse crossen eens de koppen bij elkaar steken om te kijken of ze samen kunnen optrekken qua sponsoring, of tv-uitzendingen?

0
sooike 20 januari 2019 om 07:58

Ik had ook wel graag willen weten of het EK genoeg toeschouwers trok om met winstcijfers te kunnen afsluiten. Ik vond het er namelijk behoorlijk druk. Of is Autotron met sponsors een bodemloos putje waaruit geld gehaald kan worden voor de toekomst?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone