GP Brabant wil volgend jaar stap naar Wereldbeker zetten

GP Brabant wil volgend jaar stap naar Wereldbeker zetten

foto: WielerFlits

vrijdag 26 oktober 2018 om 18:07

Volgend weekend is Rosmalen the place to be voor de veldritfan. In de achtertuin van het voormalige attractiepark staan de Europese kampioenschappen op de agenda. Maar dat is voor de organisatoren geen eindpunt. “Ons doel is om volgend seizoen de stap naar de Wereldbeker te zetten”, bevestigt Richard Groenendaal aan Wielerflits.

In 2013 stond de Grote Prijs van Brabant voor het eerst op de kalender. De eerste twee edities vonden plaats in ‘s-Hertogenbosch, na een sabbatjaar verhuisde de wedstrijd naar Rosmalen. Dit seizoen organiseren ze dus de Europese kampioenschappen.

Maar dat is niet het eindpunt. Mieke Geeraerdts, voorzitter van het organisatie-comité, liet gisteren tijdens de persvoorstelling vallen dat er ook volgend jaar hoog wordt gemikt. “Ons doel is om een klassementscross te worden”, klonk het.

Tweede Nederlandse WB-manche
Parcoursbouwer Richard Groenendaal gaf ons achteraf wat meer duiding. “De Internationale Wielerunie wil in de toekomst de Wereldbeker uitbreiden. Als België drie manches mag hebben (Koksijde, Namen en Zolder, red.), dan moet er in Nederland toch ook ruimte zijn voor een tweede manche na Hoogerheide.”

“Dit jaar is het budget in Rosmalen flink opgeschroefd om de Europese kampioenschappen te kunnen huisvesten. Dan moet je in de toekomst niet weer een stap terugzetten”, meent de voormalige wereldkampioen. “Maar dat niveau aanhouden. We kunnen het zowel financieel als wat accommodatie betreft aan om een wereldbekermanche te organiseren. Na het EK gaan we sowieso met de UCI praten om onze kandidatuur kracht bij te zetten.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

KnightBiker 26 oktober 2018 om 18:49

Rosmalen is voor ons randstedelingen wel te bereiken, dus dat is goed! Maar hoe zit dat nu in Valkenburg? Komt die niet Meer terug?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone