Voortbestaan continentale ploeg Go Sport-Roubaix Lille Métropole in gevaar

woensdag 1 februari 2023 om 08:38
Voortbestaan continentale ploeg Go Sport-Roubaix Lille Métropole in gevaar

foto: Cor Vos (archief)

De Franse continentale wielerploeg Go Sport-Roubaix Lille Métropole verkeert in financieel zwaar weer. Nu hoofdsponsor Go Sport onder curatele is geplaatst, moet de formatie op zoek naar een nieuwe geldschieter. “We kunnen het nog een drietal maanden uithouden”, klinkt het in gesprek met de Franse krant La Voix du Nord.

Go Sport-Roubaix Lille Métropole zal vandaag aan de start verschijnen van de openingsetappe van de Ster van Bessèges, maar het voortbestaan van de ploeg is in gevaar. Hoofdsponsor Go Sport is door de handelsrechtbank van Grenoble namelijk onder curatele geplaatst. Eind 2021 werd er een overeenkomst getekend tussen Wilhem Hubner, de man achter Go Sport, en de structuur van de continentale wielerformatie.

Go Sport, een bedrijf voor sportartikelen, bleek bereid om anderhalf miljoen euro in de wielerploeg te stoppen, over een periode van drie jaar, maar Hubner is zijn financiële afspraken niet nagekomen. In een interview met het Franse magazine Challenges liet de miljardair al weten spijt te hebben van zijn wieleravontuur. “De investering in de wielerploeg was onzin”, was zijn duidelijke conclusie.

Zorgen bij Molly en Museeuw 
Ploegmanager Daniël Verbrackel vreest in een interview met La Voix du Nord voor de toekomst van de wielerploeg. “Ik kan het nu nog een drietal maanden uithouden, maar we moeten op zoek naar een vervanger voor Go Sport.” Er rijden momenteel dertien renners voor Go Sport-Roubaix Lille Métropole, met als bekendste namen Kenny Molly, Stefano Museeuw (de zoon van), Thomas Boudat (ex-Direct Energie en Arkéa-Samsic), Norman Vahtra (ex-Israel-Premier Tech) en Samuel Leroux.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Leukefans 1 februari 2023 om 09:28

Zou wel bijzonder jammer zijn, toch een team dat al bijna twintig jaar actief is en vaak gewoon enkele sterke renners onder contract heeft, waar ze ook uitslagen mee rijden waarop elk continentaal trots kan zijn!

1
Polleke 1 februari 2023 om 09:11

En dan steeds weer duikt de vraag op waar de UCI die verplichte bankgaranties verstopt…

0
Thoin 1 februari 2023 om 10:16

Er staat toch dat Go Sport een bankgarantie had in 2022 voor drie jaar en 1,5 milj euro… Als hij dan uiteindelijk niet betaald, kan de UCI daar ook weinig aan doen…

0
Polleke 1 februari 2023 om 11:31

Er staat niets over een, verplichte, bankgarantie bij de UCI. Die moet 3 maanden het loon van elke werknemer afdekken. Als er nog budget is voor 3 maanden + wat de UCI zou moeten hebben, dan hebben ze wat meer ruimte.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone