Voorbeschouwing: Vuelta a San Juan 2019

Door , zondag 27 januari 2019 om 17:45
Voorbeschouwing: Vuelta a San Juan 2019

Gonzalo Najar kon niet lang genieten van zijn eindzege - foto: Cor Vos

Een aantal klassementsrenners komt in de Vuelta a San Juan voor het eerst dit jaar in actie, waaronder Nairo Quintana en Richard Carapaz. Daarnaast steekt één van ’s werelds grootste talenten mogelijk voor het eerst zijn neus aan het venster; Remco Evenepoel mag in zijn eerste profkoers voor eigen kans gaan van zijn ploeg Deceuninck-Quick Step. Wat kan de jonge Belg uitrichten? WielerFlits blikt vooruit.


Historie
De Vuelta a San Juan bestaat al heel wat jaren, maar is pas sinds kort hot bij het Europese wielerpubliek. Toen de Tour de San Luis eind 2016 werd opgedoekt, nam de Vuelta a San Juan het stokje in 2017 over als belangrijkste Argentijnse rittenkoers en kreeg de wedstrijd een 2.1-status op de UCI-kalender.

De ronde door de West-Argentijnse regio San Juan heeft echter veel meer geschiedenis. In 1982 werd de koers namelijk al voor het eerst georganiseerd. In de eerste 35 jaar namen alleen de beste Argentijnse coureurs de moeite om aan het vertrek te staan. Dat is te zien aan het palmares: slechts drie niet-Argentijnen staan er op de erelijst van de Vuelta a San Juan. De Chileen Victor Caro was in 1983 de beste, terwijl de afgelopen twee jaar Bauke Mollema en Oscar Sevilla de eer hadden om de kersverse 2.1-rittenkoers winnend af te sluiten.

Het leek er echter vorig jaar opnieuw op dat een Argentijn ging winnen. Nationaal kampioen Gonzalo Najar hield tot ieders verbazing verschrikkelijk huis in de koninginnenrit naar de Alto Colorado en won zo het eindklassement voor Oscar Sevilla en Filippo Ganna. Najar werd later – niet geheel onverwachts – betrapt op doping, waarna de overwinning aan de veteraan Sevilla werd toegekend.

Laatste tien winnaars:
2009: flag-ar Gerardo Fernández
2010: flag-ar Juan Pablo Dotti
2011: flag-ar Daniel Zamora
2012: flag-ar Juan Pablo Dotti
2013: flag-ar Daniel Zamora
2014: flag-ar Laureano Rosas
2015: flag-ar Laureano Rosas
2016: flag-ar Laureano Rosas
2017: flag-nl Bauke Mollema
2018: flag-es Oscar Sevilla

Parcours
Zondag 27 januari – Etappe 1: San Juan-Pocito (159,1 km)

In de eerste etappe van de Vuelta a San Juan ziet het peloton de bergen voortdurend om zich heen, maar blijft het bijna de gehele etappe vlak – op twee beklimmingen van de Alto de Las Vacas na. Het is dus zeker niet ondenkbaar dat er in de 160 kilometer lange etappe tussen San Juan en Pocito gesprint gaat worden. Aanwezige sprinters als Mark Cavendish, Peter Sagan en Fernando Gaviria zullen daar geen problemen mee hebben; zij treffen elkaar voor het eerst dit jaar.

Start: 19.55 uur (CET)
Finish: 23.30 uur (CET)


Maandag 28 januari – Etappe 2: Chimbas-Peri Lago Punta Negra (160,2 km)

De tweede etappe voert het peloton van het departamento Chimbas naar de Peri Lago Punta Negra. Hoewel Peri Lago Punta Negra heel spannend klinkt, zal het waarschijnlijk opnieuw sprinten worden. Misschien dat de oplopende laatste kilometers te zwaar zijn voor Cavendish, maar coureurs als Sagan en ook Tiesj Benoot moeten dit zeker aankunnen. Op de vier beklimmingen van de Alto Punta Negra zijn er bergpunten te verdienen.

Start: 19.42 uur (CET)
Finish: 23.30 uur (CET)


Dinsdag 29 januari – Etappe 3: Pocito-Pocito (12 km)

Het peloton keert op dinsdag terug in Pocito. Deze keer niet om te sprinten, maar om het klassement te vormen in een tijdrit. Door de straten van het dorpje Pocito moeten de aanwezige klassementsrenners alert zijn, want een mindere dag kan hen op een parcours van 12 kilometer toch een minuut aan de broek geven. Veel tijdrijders pur sang staan er niet aan de start in de Vuelta a San Juan, dus renners als Julien Vermote en Iljo Keisse zullen hun kans schoon ruiken.

Start: 20.38 uur (CET)
Finish: 23.30 uur (CET)


Woensdag 30 januari – Etappe 4: San Jose Jachal-Villa San Agustin (185,8 km)

Er wordt een keertje omhoog gereden en een keertje naar beneden. In de vierde etappe van de Vuelta a San Juan doemen de eerste bergen op. San Jose Jachal – dat op 1100 meter hoogte ligt – fungeert als startplaats, waarna de coureurs in de eerste 90 kilometer lichtjes bergafwaarts rijden. Daarna zullen zij vijftien kilometer aan de bak moeten; in rap tempo volgen drie bergen elkaar op, waarna het peloton op 1500 meter hoogte aan een lange afzink naar Villa San Agustin begint. Welke ploeg durft deze etappe te controleren?

Start: 15.05 uur (CET)
Finish: 19.30 uur (CET)


Vrijdag 1 februari – Etappe 5: San Martin-Alto Colorado (169,5 km)

Een rustdag in een etappekoers van een week. Je ziet het niet vaak. In de Vuelta a San Juan gebeurt het echter wel. Gerust zullen de coureurs deze rustdag niet ingaan; zij weten wat hen op vrijdag te wachten staat: de koninginnenrit naar de Alto Colorado. Deze beklimming brengt het peloton naar een hoogte van liefst 2565 meter. Officieel heeft de beklimming een lengte van 15 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage 4,4% – er wordt echter veel meer geklommen.

Start: 13.16 uur (CET)
Finish: 17.30 uur (CET)


Zaterdag 2 februari – Etappe 6: Autódromo el Villicum-Autódromo el Villicum (153,5 km)

Het klassement is in de zesde rit definitief gevormd, dus is het weer tijd om te sprinten. Cavendish, Sagan en Gaviria zullen dat helemaal niet erg vinden; het is dan bijna een week geleden dat zij hun laatste kans hebben gekregen. Op het Autódrome el Villicum zal echt de snelste coureur winnen; het is immers een racebaan.

Start: 20.01 uur (CET)
Finish: 23.30 uur (CET)


Zondag 3 februari – Etappe 7:  San Juan-San Juan (141,3 km)

Opnieuw is het sprinten geblazen in de Vuelta a San Juan! In de afsluitende etappe kunnen de 500.000 inwoners van San Juan een aantal van ’s werelds beste wielrenners liefst negen keer voorbij zien komen. De etappe is namelijk een omloop! De klassementsleider zal niet meer in gevaar komen, de sprinters echter wel; zij zullen met elkaar worstelen om de laatste dagzege.

Start: 20.34 uur (CET)
Finish: 23.30 uur (CET)

Favorieten
De twee topfavorieten in de Vuelta a San Juan rijden voor Movistar én zijn geboren in Latijns-Amerika. Het moge duidelijk zijn; Nairo Quintana en Richard Carapaz zijn de te kloppen mannen in de Argentijnse wielerronde. De twee weten hoe het is om op de Zuid-Amerikaanse wegen te rijden en weten hoe ze de ijle lucht van de Alto Colorado moeten verteren. Quintana zal het seizoen goed willen beginnen na het teleurstellende einde van het vorige seizoen, waarin hij er op het WK niet aan te pas kwam en in de Vuelta genoegen moest nemen met een achtste plaats. Carapaz wil zijn doorbraakjaar juist een passend vervolg geven. Vorig jaar reed de Ecuadoraan een anonieme Vuelta a San Juan, dit jaar mag er van hem als kopman veel meer worden verwacht.

Nairo Quintana won vorig jaar nog wel een rit in de Tour de France – foto: Cor Vos

Concurrentie krijgt het Movistar-duo echter van The Wolfpack, dat meerdere ijzers in het vuur heeft. Julian Alaphilippe won vorig jaar de bolletjestrui in de Tour de France. De Fransman van Deceuninck-Quick Step kan dus uitstekend klimmen. De vraag is echter; gaat hij de hoogte van de Alto Colorado kunnen verteren? Alaphilippe is namelijk geen echte rasklimmer. Als het antwoord op die vraag ‘ja’ is, dan gaat het het heel lastig worden voor Quintana en Carapaz om de puncheur eraf te krijgen én om de etappe te winnen.

Alaphilippe is echter niet de enige die voor eigen kansen mag gaan bij Deceuninck-Quick Step. Er rijdt namelijk nog een andere coureur bij de Belgische ploeg die naar eigen zeggen dezelfde wattages als Chris Froome weg kan trappen. Deze straffe uitspraak komt van Remco Evenepoel, die in Argentinië op 19-jarige leeftijd zijn allereerste profkoers zal rijden. Of de dubbele wereldkampioen bij de junioren direct om de zege mee zal strijden, is nog de vraag. Evenepoel heeft namelijk nog nooit echt op grote hoogte gekoerst.

Remco Evenepoel in de kleuren van zijn ploeg Deceuninck-Quick Step – foto: Cor Vos

Evenepoel is niet de enige Belg die om de zege wil strijden. Tiesj Benoot zal dat ook willen doen en misschien wel kúnnen doen. Vorig jaar bewees de coureur van Lotto Soudal al in staat te zijn de ronde én de Alto Colorado aan te kunnen door vijfde te worden in het algemeen klassement en vierde in de koninginnenrit. Benoot is weer een jaartje ouder en sterker geworden, dus zou hij best wel eens kunnen toeslaan aankomende week. Gaat hij het Colombiaanse klimgeweld een loer draaien?

De winnaar van 2018 werd in 2001(!) al tweede in de Vuelta a España. Oscar Sevilla begint dus aardig op leeftijd te geraken. De in 1976 geboren klimmer blies vorig jaar september 42 kaarsjes uit. In dienst van het Colombiaanse Medellín hoopt de Spanjaard ook dit jaar weer om de zege mee te strijden. De vraag is echter: wanneer komt de slijt erop? Zolang Sevilla elk jaar opnieuw bewijst dat die er nog niet op is gekomen, moet er rekening met hem gehouden worden.

Oscar Sevilla vorig jaar in de Vuelta a San Juan – foto: Cor Vos

Dayer Quintana en Alejandro Osorio zijn twee andere Colombianen die op eigen continent willen scoren. Quintana is afgelopen winter afgescheiden van zijn broer bij Movistar om kopman te worden bij Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. Is de tijd aangebroken voor de jongere Quintana om uit de schaduw van zijn broer te stappen? Osorio krijgt de kans bij Nippo-Vini Fantini-Faizanè om zich rustig verder te ontwikkelen. De winnaar van de bolletjestrui in de Tour de l’Avenir zal het op de flanken van de Alto Colorado echter niet rustig aan willen doen.

De laatste twee favorieten zijn een Zwitser en een Oostenrijker. Felix Großschartner brak vorig jaar definitief door met een tweede plaats in de Tour of Guangxi. De 25-jarige Oostenrijker is bij BORA-hansgrohe als kopman aangewezen voor deze ronde, en dat is niet onterecht. In de tijdrit kan Großschartner tijd te winnen op zijn concurrenten om vervolgens in de bergen de schade beperkt te houden. Gino Mäder krijgt de steun van Dimension Data. De Zwitser bewees vorig jaar in zijn laatste seizoen als belofte in de Tour de l’Avenir net dat beetje extra te hebben met twee ritzeges. Winnen is voor de Zwitser misschien wat te veel gevraagd, maar als er iemand kan verrassen, is het Mäder wel.

Gino Mäder in de Tour de l’Avenir vorig jaar – foto: Tour de l’Avenir 2018

Sprinters
Heel wat sprinters zijn naar Argentinië afgereisd om op ritzeges te jagen. Omdat het er zoveel zijn, zal het niet iedereen lukken om daarin te slagen. Peter Sagan heeft al een zege op zak, maar is hongerig naar meer. Binnen de ploeg zal hij moeten afrekenen met Sam Bennett, die óók aan de start staat. Bennett en Sagan zijn niet de enigen die voor het sprintgeweld zorgen in San Juan – met Mark Cavendish, Fernando Gaviria, Álvaro José Hodeg en Jon Aberasturi staan er immers nog veel meer sprinters met ambities aan de start.

Peter Sagan won dit jaar al – foto: Cor Vos

Favorieten volgens WielerFlits
**** Nairo Quintana
*** Richard Carapaz, Julian Alaphilippe
** Tiesj Benoot, Felix Großschartner , Alejandro Osorio
* Oscar Sevilla, Gino Mäder, Dayer Quintana, Remco Evenepoel

Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Website organisatie

Weer en TV
In Nederland en België is het koud, maar in Argentinië is het warm. Evenepoel toonde op de social media van Deceuninck-Quick Step al zijn verbrande armen; een groot deel van het peloton zal dus moeten oppassen met de hitte. Met een heldere hemel en een temperatuur van 35 graden Celsius is het smeren geblazen. Eurosport 1 is er dagelijks bij om de laatste uurtjes uit te zenden.

Dit artikel delen:

48 Reacties

Sagan=hulk 26 januari 2019 om 09:08

Evenepoel zou zomaar eens heel dicht kunnen eindigen in die tijdrit.

Angelo Pauwels 26 januari 2019 om 09:10

Hij gaat zelfs dicht eindigen in het eindklassement volgens mij. Wie gaat hem er af rijden bergop?

WernerFranke 26 januari 2019 om 09:11

Er zal wel weer een Argentijn bovendrijven.

djerkson 26 januari 2019 om 09:33

Een of andere renner onbekende renner uit Zuid-Amerika, die dan 6 maanden later zijn zege weer mag afgeven. Ik verwacht trouwens niet te veel van Evenepoel hier, het zou me zeer sterk verbazen. Op Sporza stond gisteren een artikel over hoe tieners presteerden in hun eerste jaar bij de profs. Sagan en Frank vdb waren zowat de enigen die echt iets konden betekenen.

Angelo Pauwels 26 januari 2019 om 09:41

Ik schat Evenepoel als talent even hoog in als Sagan en VDB.

KimJungPoels 26 januari 2019 om 09:48

Ik denk niet dat Evenepoel dit jaar een wedstrijd gaat verliezen. Wellicht alleen als Ghirmay aan dezelfde wedstrijd mee doet.

djerkson 26 januari 2019 om 10:03

Volgens zijn trainer bij Quick-step heeft hij een VO2-max van 85, bij de allerbeste klimmers dus (Froome: 88, Lemond had meer dan 90 blijkbaar), maar heeft hij op vlak van tempowisselingen nog heel wat te leren. Hij zal wellicht eerder in een tijdrit op geaccidenteerd parcours dicht bij de zege zijn.

KimJungPoels 26 januari 2019 om 10:29

Oef nu kan zelfs de VO2Max van het bingokaartje geschrapt worden. Ik las het inderdaad ook op een andere wielersite. Wederom even terug denken aan de Noor met de hoge VO2Max.

tendam 26 januari 2019 om 10:31

Of Tom Danielson, ook zo’n renner die in het lab 3 grote rondes heeft gewonnen. Evenepoel is een groot talent, maar VO2max als graadmeter is een beetje achterhaald.

djerkson 26 januari 2019 om 10:48

Ik ben de eerste om te relativeren. Volgens dezelfde coach moet zijn vermogen per kilo nog veel hoger om met de allerbesten mee te kunnen.

platteprijs 26 januari 2019 om 09:21

Edit: Is al aangepast!

Dario 26 januari 2019 om 09:58

Evenepoel gaat heus niet, als 19-jarige, zijn eerste profkoers winnen. Vooraan meedoen zou me al verrassen, winnen zou een mirakel zijn. Dan wordt ie onmiddellijk heilig verklaard.

Geflitst 26 januari 2019 om 10:40

Feit is dat Evenepoel vorig jaar niet zoveel moest onderdoen voor Bjerg, ondanks een kleiner verzet. Met een normaal verzet nu, en in de wetenschap dat Bjerg in dit veld altijd de tijdrit zou winnen, moet Evenepoel daar ook toe in staat zijn.

KimJungPoels 26 januari 2019 om 11:05

Inderdaad zeg, door alle overwinningen die Bjerg al heeft gepakt in tijdritten tussen de profs lijkt me dat zeker een vaststaand feit.

maklukzat 26 januari 2019 om 11:04

Evenepoel gaat hier vooral ervaring opdoen in het profpeloton. De ploeg zal hem niet op pad sturen om hier de overwinning te grijpen.

Angelo Pauwels 26 januari 2019 om 11:10

Neem nu na dag 3, hij staat in de top 5 in het klassement. Wat gaat hij dan doen? Hij zal toch wel op zijn minst proberen volgen zeker bergop.

Martin Bergstra 26 januari 2019 om 11:15

Fijn dat je lid bent van de Remco fanclub maar ik moest wel lachen om je totaal verkeerde reactie op Thijs Zonneveld zijn column via Twitter.
Misschien nog een keer goed lezen en dan pas reageren Angelo?

Angelo Pauwels 26 januari 2019 om 11:20

Ja het kwam misschien wat verkeerd over, maar het gaat mij vooral om de reacties die sommige anderen posten, die dingen insinueren nog voor dat hij 1 koers heeft gereden. Dan kan ik soms nog al eens heftig reageren, maarja dat is het lot van een superfan zeker.

Ja, als Belg en Vlaming sta ik volledig achter Remco Evenepoel in goede en in slechte dagen. Net zoals ik fan was van VDB vroeger zelfs toen iedereen hem begon af te breken toen het wat minder ging. Echte fans blijven hun idool steunen.

kielabokki 27 januari 2019 om 10:27

Met fans valt niet te discussiëren. En er zijn er akelig veel van in Vlaanderen. De katholieke aard laat zich prima lenen voor kritiekloos devoot zijn.

Romāns Vainšteins 27 januari 2019 om 12:02

Doch is Angelo’s openheid mbt zijn onvoorwaardelijk fanschap best te prijzen.

Dat je renners ook in moeilijke tijden ‘steunt’ ipv ze te ‘zal nooit meer op niveau tergkeren’-en en ‘heeft nooit zijn belofte ingelost’-en. Ben ik voor.

Jeff 27 januari 2019 om 20:14

Ik moet ook wel eens lachen met jou reacties hier hoor martijn.

xistnc 26 januari 2019 om 11:19

Evenepoel zou zichzelf een plezier doen door zo anoniem mogelijk mee te rijden.

Samlambeej 26 januari 2019 om 12:08

Ja maar die jongen wordt vooruitgeblazen doot gretigheid.

En hij heeft natuurlijk schijt aan alle typetjes Bergstra en KJP.

KimJungPoels 26 januari 2019 om 17:44

Nou totdat hij een keer echt een prestatie neer zet die deze überhype rechtvaardigd heb ik ook schijt aan hem!

Dat je het weet. ;)

EddyB1958 27 januari 2019 om 12:18

Als je als junior in België iedereen op minuten rijdt,kan je zeggen ze zullen wel niet veel voorstellen die andere Belgen. Als je dan ook nog eens in Europa iedereen op minuten rijdt kan je zeggen ze zullen wel niet veel voorstellen die andere Europeanen en als je dan nog eens en alle Belgische en alle Europese en alle junioren uit de andere werelddelen overklast dan kunnen we wel stellen dat je over heel weinig talent beschikt. De beste Nederlander op het WK zag Evenepoel voorbij rijden op 60 km van de meet en verloor 12 minuten, dus kunnen we besluiten dat Evenepoel zwaar overschat wordt.

Martin Bergstra 26 januari 2019 om 11:34

Wel je was de eerste die reageerde maar dat moet je zelf maar weten.
Laten we hopen dat Remco een beter en langer leven heeft inplaats van VDB.

EddyB1958 27 januari 2019 om 12:49

Ik begrijp ook niet dat een dopingzondaar genre Vandenbroucke nog steeds een afgod is voor vele Belgische wielerfanaten, maar het is geen eer met zo iemand vergeleken te worden voor Evenepoel.

Jeff 27 januari 2019 om 19:47

VDB4EVER!

Zoetemelk en A3 zijn toch ook nog steeds heiligen?

ah-ja 26 januari 2019 om 11:38

Top 10 in het GC, dat sowieso. Morgen start een nieuw tijdperk

RRobson 26 januari 2019 om 12:16

Ik hoop op Alaphilippe, al heeft die in zo een rondjes al eens een mindere dag.

Van Evenepoel zou ik niet teveel verwachten, als hij al eens lang met de besten mee zou kunnen in de koninginnenrit is dat al heel mooi.

thorsen 26 januari 2019 om 12:35

Evenepoel kan best wel een keer winnen dit jaar. Hij rijdt natuurlijk ook expres wat meer kleinere koersjes om eerst maar eens prof te worden.

Maar .1 of hoger in Europa winnen als tiener gebeurt toch echt maar heel zelden (buiten Europa veel vaker).

Mathieu van der Poel heeft het natuurlijk ook geflikt (Ronde van Limburg). En Gerald Ciolek kwam natuurlijk als een kanon binnen.

Zelfs Peter Sagan won op zijn 19e alleen maar .2 koersen. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij met 20 jaar en 43 dagen meteen zijn eerste WT koers won :P

Greg4ever 26 januari 2019 om 12:37

Ik zie geen enkele reden waarom Remco niet mee de sprint moet aantrekken voor Hodeg…

Evenepoel en Richeze ervoor en laat Gaviria dan maar proberen te volgen…

djerkson 26 januari 2019 om 14:05

Voor een sprintvoorbereiding is hij niet aangetrokken. Van een neoprof die nog volop zijn weg moet zoeken in (prof)peloton kan je niet verwachten dat hij even lead-out gaat spelen in massasprints.

Martin Bergstra 26 januari 2019 om 13:26

Misschien kunnen jullie met zijn een allen een remco evenepoel sekte oprichten en een een speciale remco fanclub met een speciaal daarvoor bedoelde fansite en daar jullie devotie uitleven inplaats van hier.

RRobson 26 januari 2019 om 14:52

Alleen als jij ook meedoet

Rendo 26 januari 2019 om 15:23

Mss voor Tom Dumoulin en co. ook ééntje…

Treeg 26 januari 2019 om 13:28

Ik mis trouwens wel die beide Vissers in de Line Up

ivo001 26 januari 2019 om 17:51

Wie gaat er sprinten bij Caja? Aberasturi, Soto of Malucelli? Of ieder voor zich?

Slayer772004 26 januari 2019 om 18:45

Nelson Soto y Matteo Malucelli buscarán brillar en las llegadas masivas

Geen Aberasturi dus.

Wat een beetje opzoekingswerk allemaal niet kan doen.

Covadonga 26 januari 2019 om 19:24

Edit redactie: Thanks, is aangepast!

Leukefans 27 januari 2019 om 05:40

“…zal het waarschijnlijk opnieuw sprinten worden. Misschien dat de oplopende laatste kilometers te zwaar zijn voor Cavendish, maar coureurs als Sagan en ook Tiesj Benoot moeten dit zeker aankunnen.”

Wat een bizarre zin, alsof Benoot een sprinter is die de laatste kilometers kan overleven? Terwijl hij dan verderop als een van de favorieten voor de eindzege genoemd wordt.

west 27 januari 2019 om 09:22

Hij heeft zich nog nooit in een sprintetappe in een peloton gehandhaafd. Gewoon een vrij basic stukje wielrennen, waar aardig wat profs die al vanaf hun zesde fietsen een broertje dood aan hebben… Dus ik zou em graag eerst even alle onnozele basisvaardigheden van het profwielrennen zien afvinken voordat ik em een sterretje zou geven.

Viktrodriguez 27 januari 2019 om 10:06

Ik heb geen idee hoe Evenepoel hier een sterretje kan krijgen. Hij heeft nog nooit in wedstrijdverband tussen de profs gereden en was dermate superieur aan zijn concurrentie bij de junioren dat in het peloton rijden al een groot vraagteken is. Zelfs in ploegentijdritten was ie te goed. Buiten het feit dat de omstandigheden in Zuid-Amerika anders zijn dan hier en twee van zijn zeldzame nederlagen wel bergritten waren.

boenk 27 januari 2019 om 22:11

Twee “nederlagen”… mja. Hij heeft inderdaad eens niet gewonnen. De ene keer geklopt in de sprint bergop door Vacek, de andere keer ging Vacek er enkele honderden meters eerder van door, en pakte hij 9 seconden op Evenepoel. Beide keren deed Vacek niks van het werk, liet hij Evenepoel alles opknappen, om dan uit zijn wiel te springen. Dus bij die nederlagen, mag wel een kanttekening geplaatst worden. Het was niet dat hij niet kon volgen. Vacek kwam trouwens in geen enkel eindklassement in de buurt van Evenepoel.

EddyB1958 27 januari 2019 om 12:36

"Ik wil wel op de afspraak zijn, als neo. Er niet worden afgereden als het na tien kilometer door de stevige wind al op de kant wordt getrokken. Meezijn, mijn grenzen verleggen, vijf keer door de muur gaan om toch maar niet te moeten lossen. Dixit Evenepoel op wielerkrant.be.
"Hij is zeker een enorm talent. Ik denk ook dat hij de juiste attitude heeft en bereid is om opofferingen te brengen.", zegt Declercq over Evenepoel aan CyclingPub. "Hij is zeer gemotiveerd. Ik denk zelfs dat we hem een beetje moeten intomen, net omdat hij zo gemotiveerd is. Er is zeker geen gebrek aan ambitie of vermogen."

Maar wat zou Tim Declercq nu van wielrennen weten, was het nu kimjoenkpoels of martijn bergstra …

Martin Bergstra 27 januari 2019 om 12:47

Niks Eddy want we fietsen helemaal niet in Nederland.
Jij klinkt ook meer als een jeu de boules speler Eddy.
Ik heet martin trouwens.

EddyB1958 27 januari 2019 om 12:54

Martin klinkt niet voor een Nederlander, voor een Belg,een Brit of een Fransman ja. En het mag ook een spelletje petanque zijn hoor. Vlamingen heten toch ook niet Cees, Henk, Joop of Harm…

Martin Bergstra 27 januari 2019 om 13:10

Ach ja de wereld verandert Eddy…
Maar sommige dingen veranderen nooit.
Ik heb geen twijfels over het talent van Evenepoel Maar misschien is het beter om het talent zijn volledige kans te geven om te groeien.
Laten we hopen dat de kinderen van Remco niet over twintig jaar op sporza hoeven te komen om toch wat rond te komen en de naam van hun vader hoog te houden?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair