Voorbeschouwing: Veenendaal-Veenendaal Classic 2022

Voorbeschouwing: Veenendaal-Veenendaal Classic 2022

foto: BikeExchange-Jayco

zaterdag 21 mei 2022 om 08:10

De Veenendaal-Veenendaal Classic is weer terug na twee jaar afwezigheid. Met vijf WorldTeams en zes ProTeams aan de start in Veenendaal is de deelnemerslijst sterker dan ooit. Gaat Dylan Groenewegen, deze keer als kopman van BikeExchange-Jayco, deze wedstrijd voor de vierde keer winnen? WielerFlits blikt vooruit op de vierde manche van de Exterioo Cycling Cup.

Exterioo Cycling Cup

Historie

Een wielerklassieker over de Utrechtse Heuvelrug ontbrak lange tijd op de nationale wielerkalender. Pas in 1985 werd Veenendaal-Veenendaal voor het eerst georganiseerd. De afgelopen jaren heeft de wedstrijd nog even de Dutch Food Valley Classic en de Arnhem-Veenendaal Classic geheten, maar sinds 2017 gaat de wedstrijd ‘gewoon’ weer verder als Veenendaal-Veenendaal.

De organisatie kreeg tijdens de eerste editie in 1985 meteen de gedroomde winnaar: Joop Zoetemelk. De destijds 38-jarige renner zou vier dagen later wereldkampioen worden in het Italiaanse Giavera del Montello.

De zege van Zoetemelk zou een absolute kick-start te zijn voor de wielerwedstrijd. Alhoewel Veenendaal-Veenendaal in 1986 eenmalig niet op de kalender stond, keerden er steeds maar weer grote namen terug naar de Utrechtse stad. De winnaars bewijzen het. Johan Capiot zegevierde in 1987, Jean-Paul van Poppel in 1989, Vjatsjeslav Ekimov in 1994, Andrei Tchmil in 1996 en ga zo maar door.

Uit latere jaren missen we nog grootheden als Steven de Jongh, Tom Boonen, Edvald Boasson Hagen, Theo Bos, Elia Viviani en Yves Lampaert. De koning van de Veenendaal-Veenendaal Classic is echter Dylan Groenewegen. Hij won in 2015, 2016 en 2018. De vraag is waar het gaat eindigen, aangezien Groenewegen nog altijd maar 28 jaar is. En hij dit jaar dus weer aan de start staat.

Laatste tien winnaars Veenendaal-Veenendaal Classic
2021: Niet verreden vanwege de coronacrisis
2020: Niet verreden vanwege de coronacrisis
2019: flag-au Zakkari Dempster
2018: flag-nl Dylan Groenewegen
2017: flag-si Luka Mezgec
2016: flag-nl Dylan Groenewegen
2015: flag-nl Dylan Groenewegen
2014: flag-be Yves Lampaert
2013: flag-it Elia Viviani
2012: flag-nl Theo Bos


Vorige editie

De laatste editie van Veenendaal-Veenendaal dateert alweer van drie jaar geleden. Door de het coronavirus werd de wedstrijd in 2020 en in 2021 van de wielerkalender geschrapt. En dus is een renner die al bijna 2,5 jaar gestopt is met professioneel wielrennen al drie jaar de huidige winnaar van de semi-klassieker: Zak Dempster.

Dempster boekte hier in 2019 de enige profzege uit zijn carrière. De Australiër won in Veenendaal na een atypisch koersverloop, waarin een kopgroep met sterke namen na tachtig kilometer al definitief was weggereden uit het peloton.

foto: Cor Vos

Sprinters als Wouter Wippert, Arvid de Kleijn zaten mee in deze kopgroep, maar zij speelden in de finale slechts een bijrol. De overige renners zagen namelijk in dat zij moesten demarreren om een kans te maken op de zege en besloten om de sprinters in de groep kapot te rijden.

Martijn Budding, Nick van der Lijke en dus ook Dempster gaven op tien kilometer van de streep de genadeklap: zij zouden met elkaar om de zege gaan sprinten in Veenendaal. Verrassend genoeg bleek Dempster de rapste te zijn. Tegenwoordig is hij ploegleider bij Israel Start-Up Nation.

Uitslag Veenendaal-Veenendaal Classic 2019
1. flag-au Zakkari Dempster (Israel Cycling Academy) in 4u11m38s
2. flag-nl Martijn Budding (BEAT) in z.t.
3. flag-nl Nick van der Lijke (Roompot-Charles) in z.t.
4. flag-nl Oscar Riesebeek (Roompot-Charles) op 9s
5. flag-nl Sven Burger (SEG Racing Academy) op 9s


Parcours

Veenendaal-Veenendaal telt in 2022 in totaal 195,1 kilometer en voert het peloton zoals gewoonlijk door de Utrechtse Heuvelrug en door de Gelderse Vallei. In het parcours zijn meerdere bekende klimmetjes opgenomen, maar geen daarvan is hoger dan 100 meter. Desalniettemin kan de Grebbeberg, die vier keer terugkeert in de wedstrijd, een nare kuitenbijter zijn.

Beginnen doet het peloton zaterdag rond ten westen van Veenendaal, als het meteen de Heuvelrug intrekt met de beklimming van de Amerongse Berg. Na tien kilometer staat deze opnieuw op het menu, waarna de rust terugkeert in het peloton en de renners via Amerongen en Elst voor het eerst naar Rhenen rijden.

Lees ook: Klimmen op de Utrechtse Heuvelrug (Fietstoerisme)

Daar staat de Grebbeberg (700 meter aan 7,7%) voor het eerst op het menu. De Koerheuvel (600 meter aan 7,9%) volgt krap vier kilometer later al. Via een aantal vlakke wegen ten noorden van Rhenen rijden de renners vervolgens terug naar de meet in Veenendaal. De eerste 78 kilometer zit er dan op.

In het restant van de wedstrijd worden steeds ongeveer dezelfde lussen gemaakt, met de Grebbeberg en Koerheuvel als scherprechters. Deze combinatie staat op 12 kilometer voor de streep voor het laatst gepland. Of deze klimmetjes kunnen voorkomen dat de sprinters met elkaar om de zege gaan sprinten in Veenendaal, is nog maar de vraag.

Zaterdag 21 mei: Veenendaal – Veenendaal (195,2 km)
Start: 12.00 uur
Finish: tussen 16.45 en 17.15 uur


Favorieten

De toetreding tot de Exterioo Cycling Cup heeft Veenendaal-Veenendaal geen windeieren gelegd, integendeel zelfs. Waar de organisatie er afgelopen jaren mee worstelde om genoeg WorldTeams en ProTeams naar Veenendaal te lokken, staan er dit jaar liefst vijf WorldTeams en zes ProTeams aan het vertrek van deze semi-klassieker.

Jumbo-Visma is het team dat bovenaan de deelnemerslijst staat. Het Nederlandse WorldTeam won drie van de laatste vier edities van Veenendaal-Veenendaal waarin het startte. In 2019 was het team er niet bij. Dit jaar kiest Jumbo-Visma ervoor om met een mix van renners uit de opleidingsploeg en hoofdmacht naar de Utrechtse stad af te reizen.

Kansrijk is de ploeg met Olav Kooij, die twee ritten en het eindklassement van het Circuit Cycliste Sarthe won in april en recentelijk nog de openingsrit van de Ronde van Hongarije. Het is nog even wachten hoe Kooij er conditioneel voorstaat: diezelfde Ronde van Hongarije reed hij niet uit na een valpartij, die voor een snijwond in zijn kuit zorgde. Jumbo-Visma kan anders nog bouwen op onder meer Nederlands kampioen Timo Roosen en Tim van Dijke.

Update: Olav Kooij gaat niet van start in Veenendaal-Veenendaal.

Olav Kooij na zijn winst in Hongarije – foto: Cor Vos

De Belgische evenknie van Kooij staat met zijn ploeg Lotto Soudal aan het vertrek in Veenendaal-Veenendaal. Ook Arnaud De Lie is pas 20 jaar oud, maar hij komt uit het bouwjaar 2002. Als eerstejaars prof staat De Lie er meteen. Zo rijgt hij de zeges, in onder meer de Trofeo Palma, Volta Limburg Classic en de GP Monseré, aaneen en staat hij ook in de zwaardere koersen zijn mannetje.

Dat Lotto Soudal De Lie laat starten in Veenendaal-Veenendaal is geen toeval. De ploeg heeft de WorldTour-punten hard nodig en zet in Veenendaal vol in op de overwinning. Het starten van ploeggenoten als Brent Van Moer en Victor Campenaerts, beiden ook kanshebber als er niet gesprint wordt, bevestigt dat beeld alleen maar.

De topfavoriet in Veenendaal luistert echter naar de naam Dylan Groenewegen. Met al drie zeges op zijn naam in deze koers is hij de te kloppen man in Veenendaal. Alhoewel Groenewegen dit jaar nog niet won op WorldTour-niveau, bewees de sprinter van BikeExchange-Jayco vorige week wel weer op de goede weg te zijn, door met overmacht een rit te winnen in de Ronde van Hongarije. Groenewegen kan daarnaast rekenen op de lead-out van de snelle Kaden Groves.

Groenewegen wint in Hongarije -foto: Cor Vos

Dan verder met Intermarché-Wanty-Gobert. De Belgische succesploeg kan in theorie drie sprinters uitspelen. Welke kaart het WorldTeam zal spelen is niet bekend, maar wij gokken op Gerben Thijssen. De 23-jarige sprinter won vorige week de slotrit van de Vierdaagse van Duinkerke en geeft al geruime tijd aan meer in zijn mars te hebben. Gaat hij dat zaterdag laten zien? Alexander Kristoff of Andrea Pasqualon kunnen ook de kastanjes uit het vuur halen.

De organisatie van Veenendaal-Veenendaal kan uitpakken met een Van der Poel op de startlijst. David van der Poel maakt zaterdag namelijk zijn rentree op de weg. Alhoewel het negen maanden geleden is dat Van der Poel voor het laatst een wegwedstrijd reed, is hij direct kanshebber. Van der Poel is namelijk zeer rap. Alpecin-Fenix neemt ook nog Jakub Mareczko mee, maar de vraag is of hij dit parcours gaat overleven. De Italiaan, die op het laatste moment werd opgeroepen voor de Giro d’Italia, moest onlangs nog uitstappen in de etappe naar de Etna.

Update: David van der Poel gaat niet van start in Veenendaal-Veenendaal.

Groenewegen, Kooij en Van der Poel zijn volgens ons niet de enige Nederlandse kanshebbers om deze koers achter hun naam te zetten. We tellen nog twee sprinters die in onze ogen kansrijk zijn voor ten minste een korte notering. Arvid de Kleijn mag na zijn ritzege in Duinkerke proberen om ook deze koers winnend af te sluiten. In 2019 zat hij al mee in de beslissende kopgroep, drie jaar later mag er van hem verwacht worden dat hij weer iets slimmers, iets sterker en iets sneller is geworden. Hoe dicht gaat hem dat brengen? De vraag is hoe De Kleijn hersteld is van zijn valpartij in de Ronde van Hongarije; hij lag bij dezelfde crash als Kooij.

Arvid de Kleijn in Duinkerke – foto: Tim van Hengel

De tweede is Casper van Uden. De renner van de opleidingsploeg van DSM is dit jaar helemaal aan het doorbreken als sprinter en klassiekerrenner. Zo won hij massasprints in Bretagne en Normandie en werd hij – nog knapper – vierde in de Scheldeprijs. Dat deed Van Uden namens het WorldTeam van Team DSM, waarvoor hij in die koers mocht uitkomen. Winst in Veenendaal-Veenendaal behoort tot de mogelijkheden, maar dan moet wel alles voor hem goed vallen.

In de schaduw van de lijst Nederlandse sprinters kijken we ook aandachtig naar Maikel Zijlaard. Zijlaard kan rap aankomen, maar zal in een massasprint tekortkomen. VolkerWessels zal dus iets gaan proberen. Misschien dat het een bondgenoot vindt in ABLOC, dat met Joren Bloem graag hoge ogen wil gooien.

De laatste sterren in deze voorbeschouwing gaan naar Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB) en Pierre Barbier (B&B Hotels-KTM). De 34-jarige Dupont kan nog wel eens uit zijn slof schieten in dit soort wedstrijden, Barbier reed een sterke Vierdaagse van Duinkerke. Winnen zat er voor Barbier niet in, maar toch kwam hij drie keer dichtbij. Toont de Fransman zich in Veenendaal toch een afmaker? En in de ploeg van Dupont zien we ook nog Bas Tietema terug. Het is zijn eerste koers sinds Parijs-Roubaix.

De deelnemerslijst is op het moment van publiceren nog niet compleet. Daardoor kunnen later nog updates doorgevoerd worden in deze voorbeschouwing.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Dylan Groenewegen
*** Arnaud De Lie, Olav Kooij
** Gerben Thijssen, Arvid de Kleijn, Casper van Uden
* Alexander Kristoff, Pierre Barbier, Timothy Dupont, Jakub Mareczko

Website organisatie
Deelnemerslijst


Weer en TV

Na twee regenachtige dagen wordt het zaterdag weer droog in de omgeving van Veenendaal, voorspelt Buienradar. De temperatuur ligt rond de twintig graden Celsius en het wordt deels zonnig. De wind komt met windkracht drie uit het noordwesten. Zowel Eurosport als Sporza zenden Veenendaal-Veenendaal live uit vanaf 15.15 uur.


Dit artikel delen:

54 Reacties

the student 19 mei 2022 om 07:36

Wat een chaos dat parcourskaartje. Nou ja. Dit zou voor profs allemaal niet zo lastig moeten zijn. Zijn wel leuke trainingsklimmetjes, maar het duurt allemaal niet zo lang. Als Mareckzo hier lost dan is hij toch echt gewoon niet profwaardig, zeker niet in het peloton wat er hier aan de start staat.

0
Steven_E 19 mei 2022 om 08:32

Hoe mag Marezcko hier nou weer al starten na z’n opgave in de Giro? Jammere zaak dat het kan (tenzij het om val of ziekte gaat)

0
Steven_E 19 mei 2022 om 10:28

Neen, maar wel gedwongen om tijdens de duurtijd van de Giro aan de kant te blijven (wat de normale gang van zaken is). Dat dat niet gebeurt bij een kortstondige ziekte of voorval (bvb Girmay) is begrijpelijk. Maar zo lijkt het of Alpecin stelde hem op om voldoende renners aan de start te hebben en gebruikt hem intussen verder in andere (kleinere) koersen.

0
the student 19 mei 2022 om 19:02

Je moet Dispensatie aanvragen bij de Giro orangisatie. Als die zeggen dat het oke is mag het.

Dit soort beklimmingen moet een sprinter gewoon op een kort sprintje prima kunnen bovenkomen. En mocht Jakub hier lossen dan is dat echt kansloos. Ik verwacht het overigens ook niet. Ik bedoel niet klimmer Kenny van Hummel won deze koers ooit ook.

0
Albert Boekhouder 19 mei 2022 om 23:01

Ja het kaartje is een beetje ‘Veenendaals mooiste’. Paar lussen aan elkaar geplakt en rije maar.
Maar Amstel Gold Race is niet anders toch?

0
Barry Batsbak 20 mei 2022 om 09:23

Stelde AF Mareczko ook niet last minute op omdat Merlier met zijn arm in de lappenmand zat? Het was helemaal niet de bedoeling dat die 3 weken ging meerijden in de Giro. Dat gezegd hebbende; ik mag toch hopen dat hij hier rond kan komen. De Amerongse Berg is nou niet bepaald de Etna ofzo.

0
Veenseklimmer 19 mei 2022 om 07:45

Mooie voorbeschouwing echter Veenendaal is provincie Utrecht geen Gelderland.

0
the student 19 mei 2022 om 07:54

En t is een dorp. Wel een beetje te groot geworden. Hopeloze plek waar ik altijd de weg kwijt raak omdat alles op elkaar lijkt.

0
Veenseklimmer 19 mei 2022 om 08:16

Een dorp? En dan raak jij de weg kwijt? Bijzonder. Je komt zeker uit Rhenen?

0
the student 19 mei 2022 om 19:04

Is gewoon omdat het een compleet inspiratieloze plek is. Echt verschrikkelijk. Wil er niet dood gevonden worden nee. Het is trouwens best groot, maar t blijft een dorp.

0
Wim Kruithof 19 mei 2022 om 22:15

Student,

ieder het zijne. Ik studeer in Ede, kom er regelmatig nabij. Veel groen, vogels, mooie natuur en rust. De één vindt inspiratie in een bomvol metropool, de ander in de luwte. Ik woon onder de rook van Rotterdam, maar verkies de laatste jaren steevast de luwte.

0
Romāns Vainšteins 19 mei 2022 om 22:29

Binnenveld ligt er mooier bij dan vroeger moet ik zeggen, zowel Ede als Veenendaal zijn vrije lelijke urbane zones trouwens.

0
the student 19 mei 2022 om 22:44

Veenendaal en rust… oke. Ik kom oorspronkelijk uit Limburg, zit nu al Jaren in Wageningen. En echte rust daar associeer ik veenendaal niet mee. Wel met de plek die iedereen dagelijks en masse verlaat om weer eens om zijn werk te komen rondom utrecht en amersfoort.

Ede en Veenendaal daar zal ik beide nooit willen wonen… inspiratieloos en er zit geen ziel in. Dan nog liever een echt klein prutsdorpje van niks.

0
De Siepel 19 mei 2022 om 23:13

Veenendaal, veel zwarte kousen en zwaar op de hand…brrrr

0
Romāns Vainšteins 20 mei 2022 om 05:27

Ik ken het daar goed. Het is best geinig hoe aldaar het ene plekje wel en het andere geen biblebelt is.

Wel: Ede, Bennekom, Veenendaal, Otterloo. Andere kant van de Nederrijn veel.
Twijfel: Rhenen,Wolfheze, Doorwerth
Niet: Arnhem, Wageningen, Renkum, Oosterbeek

Voor mij als ongelovige waren de meer biblerige kernen gevoelsmatig drukkender en ‘ziellozer’ ja. Qua wielrennen is het wel echt een top omgeving hoewel me de toenemende drukte opvalt wanneer ik er ben.

0
Merlinappa 20 mei 2022 om 08:36

@RV
De Betuwe is inderdaad vrij zwaar gereformeerd ja. Ken mensen die er werken, en daar wordt zelfs voor en na overleg gebeden, om maar te duiden hoe strikt het daar is. En ‘goh’ en ‘jeetje’ zijn daar uit den boze.

Wolfheze en Doorwerth zijn mijns inziens geen bible belt meer trouwens, gewoon kleine dorpjes waarvan Doorwerth stiekem best mooi is, op die 3 rare flats na. En ze herbergen een van de mooiste klimmetjes van Nederland, wat in hun voordeel spreekt.

0
Barry Batsbak 20 mei 2022 om 09:29

RV; biblebelt aanhalen en dan niet Wekerom noemen… foei. Zelfs in Wekerom zouden ze daar geagiteerd over zijn. En Otterlo is al een poosje met 1 O.

Denk zelfs dat Wekerom gereformeerder is dan Veenendaal en Ede bij elkaar inmiddels. In Ede en Veenendaal zie je zondag hier en daar nog wat donkerblauwe lieden 2x daags langs de straat schuifelen maar dat is zeker niet meer wat het geweest is.

Geboren en getogen Edenaar hier…

0
Wheely 20 mei 2022 om 09:48

Ah heerlijk, de rubriek ‘regioflits’ is weer eens losgebarsten. :)

0
Romāns Vainšteins 20 mei 2022 om 10:55

Ik ben er al geruime tijd weg dus refereer voornamelijk naar de jaren 90 in deze. Destijds waren Ede en Veenendaal allebei mormonenhokken ten opzichte van de regio tussen Arnhem en Wageningen waar ikzelf opgroeide. Inderdaad het verdere noorden vanaf Otterloo met ook Harskamp etc is ook van dat enge terrein, onlangs op een rit via het imposante Radio Kootwijk (wat een gebouw is dat, must see, mooi ook nog daar) kwam ik er langs en kreeg spontaan weer de bibbers van vroeger terug.

@Merlin: een jeugdvriend van me woonde in die lelijke flats op de richtersweg, dat was white trash op het hoogst mogelijke niveau daaro. Echt geweldig.

Overigens heeft Ede er wel een aantal geweldige wijken bijgekregen met dat omgebouwde ENKA-terrein en het stuk wat vroeger kazerne was tegen de Ginkel aan.

0
Merlinappa 20 mei 2022 om 11:59

@RV
Haha heerlijk. Was afgelopen oud en nieuw toevallig in Doorwerth bij vrienden, toen zij we ook langs die flats gelopen. Wij een praatje met die mensen daar maken, ze dachten meteen dat we undercover politie waren. Mooi volk ja.

En Radio Kootwijk is inderdaad een aanrader, sowieso heel mooi fietsgebied.

0
Romāns Vainšteins 20 mei 2022 om 12:06

Ze stationeerden aldaar ook vaak lui uit regionale woonwagenkampen die in conflict met buurtbewoners en daardoor dreigende situaties terechtgekomen waren. Met als gevolg dat het een uitgekotste kamperflat werd waar exact hetzelfde type ruzies als paddenstoelen de grond uitpopten. Wel lekker nabij het 'jutenkamp' zodat die rap ter plaatse kunnen zijn.

Wanbeleid kent geen tijd.

0
Barry Batsbak 20 mei 2022 om 12:40

De mountainbikeroute van Ede komt over een noordelijk gedeelte van het kazerne-terrein heen dat inmiddels volgebouwd wordt met woningen van het ehm… hogere segment. Een soort Wageningen-hoog-esque toestand. Wel een prachtige plek om te wonen, je hobbelt zo te mtb of te voet de Sysselt in. De mtb-route is trouwens een aanrader, de lussen Lunteren en Otterlo mogen er ook zijn. Voor hoogtemeters wel liever naar Amerongen en Leersum.

Radio Kootwijk, zeker een aanrader. Erg mooi gebied, zeker ook om te trailrunnen. Rondom de Kathedraal is het altijd druk maar ga je iets verder richting het oosten dan is het plots kilometers lang uitgestorven.

0
Gelei 20 mei 2022 om 17:07

ik vind dit best interessant. Zo leer je NL nog eens kennen.

0
D.Koch 20 mei 2022 om 22:44

Genieten dit. Nooit geweten dat er zoveel medeflitsers binding hebben met deze regio. Sorry voor de Veenendalers maar Veenendaal zelf is verschrikkelijk om te fietsen en een ontzettend conservatief uit de voegen gegroeid dorp. De koers kan echt interessant worden door het vele draaien en keren. Ben benieuwd of de koms van Ariesen worden verbeterd die staan er al jaren.

0
Steven_E 19 mei 2022 om 08:33

In de erelijst heeft Lampaert een Nederlands vlaggetje gekregen, dat lijkt me niet te kloppen :)

0
Yeez 19 mei 2022 om 08:38

Benieuwd of Kooij überhaupt kan starten

0
Mwielerfan 19 mei 2022 om 09:06

Dupont en Kristoff wel laag in de sterren

0
Ronellenfitsch 19 mei 2022 om 09:15

Geen dag zonder een ster voor een Vd Poel … ik zou zelf Arkea toch ook maar even noemen, scoren overal. Hier niet met al hun snelle mannen maar wel met McLay. Ster voor hem.

0
thomasjaarsma 19 mei 2022 om 10:25

wat is dit voor grap, dvdp een ster? verder wel mooie koers alleen voor profs zijn de klimmetjes waarschijnlijk niet moelijk genoeg. we zullen het zien zaterdag. ps luke lamperti rijdt top 20

0
Steven_E 19 mei 2022 om 10:31

Taminiaux of Van den Bossche hadden toch eerder een ster verdiend dan DvdP …

0
D.Koch 19 mei 2022 om 20:51

Er mag flink geruimd worden. De vrouwenkoers is echt snel al. Overal liggen takken, omgewaaide bomen en modder. Flinke klus

0
Merlinappa 20 mei 2022 om 08:37

Ja, en met de storm van vandaag kan dit nog wel eens een probleem worden. Afgelasting ligt op de loer.

0
Kopinkas 19 mei 2022 om 21:24

Veenendaal – Veenendaal – Veenendaal – Veenendaal – Veenendaal – Veenendaal zou een correctere naam zijn. Ik wil maar zeggen: als je rondjes rijdt, dan noem je het ding toch eerder de Veenendaal Gold Race, de Veenendaal Classic, Rond Om Veenendaal, de Ronde van Veenendaal, Veenendaal over z’n Touren, of wat je maar wil.
Sterk deelnemersveld wel.
Benieuwd of Kristoff het op een spurt wil laten aankomen tegen deze spurttoppers, of nog eens lekker aanvallend wil gaan rijden, met Campenaerts & co.

0
Retro Lex 19 mei 2022 om 23:58

Dan kies ik Veenendaal -Rhenen- Veenendaal afgekort VRV. De Nederlandse LBL

0
Kopinkas 20 mei 2022 om 07:20

@Retro Lex
Benieuwd hoe het VVVVVV van Veenendaal over jouw piste denkt…

0
Barry Batsbak 20 mei 2022 om 10:12

Kunnen we het niet afkorten tot Veelendaal?

0
Wheely 20 mei 2022 om 10:44

Of Veenendwaal?

0
D.Koch 21 mei 2022 om 11:12

De banners van Wielerflits zien er mooi en duidelijk aanwezig uit vlak voor de ouwehand.

0
tdola 20 mei 2022 om 00:55

@redactie

Do 9.25 op de homepage van tjv al selectie en daarbij geen kooij.

0
Merlinappa 20 mei 2022 om 08:38

Mooie koers, misschien maar weer eens kijken. Al is dat kaartje een ramp, dus ik heb geen idee waar ik hoelaat moet gaan staan..

0
Kings 20 mei 2022 om 09:47

Op de website van VV staat een routeboek van de wedstrijd met verwachtte doorkomsttijden wellicht kan je daar wat in vinden. Persoonlijk vind ik de Grebbeberg mooi maar zal je op de Koerheuvel een veel leukere strijd zien. Die is ietsjes uitdagender dan de Grebbeberg en ligt heel kort na de Grebbeberg, die 4KM is in een oogwenk voorbij omdat je vanaf top Grebbeberg afdaalt tot ongeveer de voet Koerheuvel. Tegelijkertijd is er op de Amerongse berg na ongeveer 1/3e van de klim ruimte voor versnelling en ontsnapping. Maar goed dan moet het tempo in het peloton niet te hoog liggen op dat moment want anders komt niemand weg. Ondanks dat er veel gezegd wordt dat dit niet echt klimmetjes zijn zal je zien dat bij hoge snelheid zeker bij de 3e en 4e keer passeren van de Amerongse berg al veel renners er afwaaien

0
Kopinkas 20 mei 2022 om 08:58

In de voorbeschouwing staat Pierre Barbier, in de poll Rudy.
Benieuwd of Pierre Barbier, die zich meer en meer ontpopt tot een soort Hofstetter, ook kan winnen, nu Hugo zelf de ban gebroken heeft.

Ook al benieuwd naar Rund um Köln één dag later, waar beide broertjes de degens wel zullen (of kunnen) kruisen.

0
Veenseklimmer 20 mei 2022 om 09:20

Als geboren en getogen Veenendaler toch genoodzaakt om even te reageren op het negatieve imago van Veenendaal zoals dat hier wordt geroeptoetert. Aan heel weinig doet het huidige Veenendaal denken aan het Veenendaal van 25 geleden. Ja er is nog een conservatieve groep maar die zijn nu ruim in de minderheid. Is nu een stad met bijna 70.000 inwoners, waar je op zondag kan winkelen, waar een uitgebreid (nacht) horeca aanbod is (zonder sluitingstijden) en waar je in de omgeving prachtig kan fietsen. Neem daarbij een goede bereikbaarheid (3 treinstations) en ook nog in het midden van het land. Kom vandaag/morgen eens kijken ipv dat gepapagaai.

0
Kings 20 mei 2022 om 09:52

En niet te vergeten: Hele Utrechtse heuvelrug binnen 100-150KM fietsen af te werken zonder een klim te missen en op de Amerongse berg een gigantisch mooi MTB parcours. De Posbank bij Arnhem is ook super goed bereikbaar.

0
Romāns Vainšteins 20 mei 2022 om 11:01

Dat je je eigen woonplaats verdedigt vind ik een logischer pattriotisme dan voor (halve) landgenoten juichen maar je kan toch wel erkennen dat Veenendaal op esthetisch vlak niet veel te bieden heeft. Omgeving is fraai maar ook niet meteen spectaculair of zo.

Ik kwam er heel sporadisch voor een bezoek aan popodium Escape in de tijd van crossover/grunge/nederhop, maar dat zal vast niet meer bestaan?

0
Gnoe 20 mei 2022 om 11:18

Ik ben geboren in Veenendaal en ik woon er nog steeds, het is grappig om te zien dat vele mensen( niet alleen hier) nog een beeld van Veenendaal hebben van 25 jaar terug. Iedereen denkt bij Veenendaal aan de zwarte kousen maar zoals Veenseklimmer aangeeft, is dat echt wel veranderd en je hoef je echt niet te vervelen in Veenendaal. Ik moet er niet aan denken om in een drukke stad te wonen, maar snap ook wel dat niet iedereen gelijk warm wordt van Veenendaal.
@Romans, de Escape, was inderdaad wel een populaire tent voor nederhop etc. Maar de Escape bestaat niet meer, staat nu een tapas restaurant.

0
Ward 20 mei 2022 om 12:06

Ik ken de streek niet, maar het verwondert me wel dat 25 jaar geleden alles nog zo veel anders was bij jullie. Dat is ook nog geen eeuwigheid geleden…

0
Sjoerd102 20 mei 2022 om 09:41

Een zeer chaotische routekaart. Nu was die van die Volta ook niet erg duidelijk, maar daar kregen de diversen lussen nog wat kleuren.

0
Sjoerd102 20 mei 2022 om 09:44

Deel teams ook aan de start van Rundum Köln zondag.

0
Theo Bovengemiddelkamp 20 mei 2022 om 11:18

Wel live op Sporza, maar niet op de NOS, zelfs niet op RTV Utrecht. Ik neem aan dat het bij Eurosport ivm de Giro niet op de openbare zender is, maar achter de betaalknop zit?
Volgens mij is er nog ruimte voor een nieuwe Nederlandse sportzender waar juist plek is voor wedstrijden zoals deze.
@Wielerflits, zijn jullie dan geïnteresseerd om mee te doen? Ruimte voor de weg, baan, veld, MTB, dames en een wekelijkse wielertalkshow.

0
Caldaia Stivale 20 mei 2022 om 11:36

Ligt natuurlijk volledig aan van waar tot waar je meet…

0
Caldaia Stivale 20 mei 2022 om 11:40

Geen voorbeschouwing van de vrouwen??

0
Mystieke_Monnik 20 mei 2022 om 12:06

Was van plan zaterdagmiddag te trainen en zoveel mogelijk heuveltjes mee te pakken… Zit er helaas niet in…

0
Arie den Blanken 21 mei 2022 om 12:49

Bewonderenswaardig hoe deze redactie telkens weer van die enorme voorbeschouwingen weet te schrijven over de meest onbeduidende koersen. Het kost me al moeite om er door te scrollen laat staan ze te lezen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone