Volta Limburg verlengt contract met Limburgse koers
Volta Limburg Classic 2015 - foto: Marcel Koch
donderdag 25 februari 2016 om 16:16

Volta Limburg verlengt contract met Limburgse koers

Volta Limburg heeft haar naam voor twee extra jaar verbonden aan de Volta Limburg Classic. Het Limburgse bedrijf heeft dat vandaag naar buiten gebracht tijdens een bijeenkomst. Dat meldt De Telegraaf.

Sinds 2012 is Volta Limburg al naamgever van de UCI 1.1-wedstrijd rondom Eijsden. Daarvoor ging de koers door het leven als de Hel van het Mergelland. Pavel Brutt was de eerste winnaar van de ‘vernieuwde’ Volta Limburg Classic. De Rus werd opgevolgd door Rüdiger Selig en Moreno Hofland. Vorig jaar ging de zege naar Stefan Küng, die imponeerde met een solo.

L1 meldt daarnaast dat de Volta Limburg Classic internationale ambities heeft. Zo zou er samengewerkt kunnen worden met de Ronde van Limburg (het Belgische Limburg) en is ook een uitstap naar Duitsland mogelijk.

Dit seizoen staat de Volta Limburg Classic op zaterdag 2 april, daags voor de Ronde van Vlaanderen, op de agenda. BMC en LottoNL-Jumbo zijn bevestigd op de deelnemerslijst. Giant-Alpecin is niet van de partij.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2016 17:09
Goed dat deze wedstrijd verzekerd is van sponsoring voor de komende jaren. Voor NL begrippen een wedstrijd op hoger niveau, met mooie winnaars (Küng, Hofland, T. Martin). Ideaal wedstrijd voor de toppers in wording.
26 februari 2016 10:11
Alleen nog een andere datum op de kalender, dan zou deze mooie zware wedstrijd nog groter worden.
30 maart 2016 20:13
Philippe Gilbert heeft blijkbaar net bevestigd deze wedstrijd te rijden. Mooi!

Reacties zijn gesloten.