Volta Limburg Classic in gevaar door extreme wateroverlast

donderdag 15 juli 2021 om 08:22
Volta Limburg Classic in gevaar door extreme wateroverlast

foto: Cor Vos

Alle seinen wat betreft de coronamaatregelen staan op groen, maar nu brengt extreme wateroverlast het doorgaan van de Volta Limburg Classic in gevaar. Grote delen van het parcours van de Nederlandse eendagskoers, die zondag op de kalender staat, staan momenteel onder water.

De organisatie van de Volta Limburg Classic staat in contact met de betrokken autoriteiten, maar daar ligt de focus momenteel op het stijgende water in (het zuiden van) Limburg. Vanwege de hevige regenval werd woensdag door het KNMI code rood afgegeven voor de provincie Limburg. Meerdere rivieren, beken en wateren traden buiten hun oevers, wat leidde tot overstromingen.

Gevolgen nog niet bekend
Naar verwachting bereikt het water donderdagavond of vrijdagochtend het hoogste punt. Donderdag wordt nog wel de nodige regenval verwacht in Limburg, wat voor nog meer overlast kan zorgen. Voor de organisatie van de Volta Limburg Classic zit er niets anders op dan afwachten. De precieze gevolgen voor de koers, die start en finisht in Eijsden, zijn dan ook nog niet bekend.

Zaterdag (toertocht) en zondag (mannen- en vrouwenwedstrijd) wordt goed weer voorspeld met temperaturen richting de 24 à 25 graden Celsius. Maar het is dus nog onzeker of de Volta Limburg Classic in die omstandigheden kan doorgaan. Bij de mannen staan onder meer Giacomo Nizzolo, Alexander Kristoff, Fernando Gaviria en Nederlands kampioen Timo Roosen op de startlijst.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 15 juli 2021 om 08:32

Lijkt me knap als dit door kan gaan, afgaande op de nieuwsbeelden wordt het eerder een soort "Fiets 'm erin".

Sterkte Limburg!

Polleke 15 juli 2021 om 08:46

Hoeveel pech kan een organisatie aan ?
Alleen al het opruimen na deze zondvloed zal een serieuse impact hebben op ordediensten en infrastructuur, sterkte en duimen…

kroeschke 15 juli 2021 om 09:08

Is het niet de coronacrisis, dan is het wel de klimaatcrisis die je de das om doet :-/

Sjoerd102 15 juli 2021 om 09:36

Een 40/50% onder water lijkt me wat overdreven. Wel staan enkele (cruciale) punten waar ze meermaals passeren onder water

josemanuelfuente 15 juli 2021 om 09:39

Streep er door, denk dat ze dit weekend ook al genoeg last krijgen van ramptoeristen

the student 15 juli 2021 om 09:56

Het water zal dit weekend wel van de straten zijn en terug in overvolle beken en rivieren. Maar de rotzooi, modder en prut die dat overal oplevert zal echt niet al opgeruimd zijn. Al dan niet kan je ook nog te maken hebben met weggespoelde stukken straat. Rioleringen die hersteld moeten worden etc.
Daarnaast ben je meestal voor zo een wedstrijd nog afhankelijk van lokale vrijwilligers die mogelijk wel wat anders aan hun hoofd hebben dan een wielerkoers. Namelijk hun huis of dat van familieleden helpen opruimen.

xistnc 15 juli 2021 om 11:50

Ook al is het water gezakt, dan nog zal de hele regio dit weekend bezig zijn met ruim- en herstelwerkzaamheden. Ik kan me dan niet voorstellen dat men erop zit te wachten om belemmerd te worden door iets secundairs als een wielerkoers.

koos1 15 juli 2021 om 12:40

Zojuist is bekend gemaakt dat de koers is afgelast ivm de noodtoestand (Bron: 1Limburg).

Headlines

Materiaalzone

Populair