Vollering twijfelt aan uitleg Van Vleuten: “Dat zou ik ook zeggen als ik haar was”

zaterdag 6 mei 2023 om 18:28
Vollering twijfelt aan uitleg Van Vleuten: “Dat zou ik ook zeggen als ik haar was”

foto: Cor Vos

Demi Vollering verloor in de zesde etappe van La Vuelta Femenina de rode leiderstrui aan Annemiek van Vleuten. De rit ontbrandde al vroeg, nadat Vollering een plaspauze hield en in het peloton werd doorgetrokken. De kopvrouw van SD Worx zou Van Vleuten uiteindelijk niet meer terugzien. “Het is toch wel balen vandaag”, zei ze na afloop tegen de NOS.

“Ik moest plassen en mijn ploeggenotes ook”, vertelde Vollering over het bewuste moment. “Precies op dat moment reed een andere ploeggenote, Femke (Markus, red.), lek. Bijna onze hele ploeg stond dus eventjes aan de kant en toen dachten ze in het peloton: hé, laten we eens vol gaan rijden. Dat was niet zo leuk voor ons.”

Wat dacht Vollering toen haar concurrenten wegreden? “Tsja, wat dacht ik? Als je het zo wilt doen…” Volgens Van Vleuten had Movistar al het plan om op dit punt door te trekken, nog voordat Vollering en co stopten voor een plaspauze. “Dat zou ik ook zeggen als ik haar was. Of ik haar geloof? Het peloton ging zo sloom op dat moment en het was net voor een dorpje. Dus ja, ik weet het niet…”

Lees ook:
Van Vleuten over aanval tijdens plaspauze: “We hadden het plan al gemaakt”

Toen de rensters van SD Worx in de achtervolging moesten, konden ze niet gebruikmaken van de volgwagens. Er was namelijk barrage gemaakt. “De jury trok de auto’s er ook tussen vandaan omdat er een klein groepje af was gereden. Het was op de kant gegaan, waardoor een klein groepje eraf was. De auto’s zaten er daarom niet meer tussen, dus dan moet je heel hard vechten om terug te komen, met al je ploeggenoten. Die meiden hebben superhard gewerkt.”

Op de eerste beklimming van de dag probeerde Vollering zelf de sprong naar voren te maken. “Het gat was best groot. Ik kwam terug bij de ‘eerste’ groep, maar toen was er al een kopgroepje vooruit. Ze hebben er alles aan gedaan om mij uit de trui te rijden.”

Tactiek SD Worx
Hoewel Vollering vol lof is over haar team, leek ze ook veel werk zelf op te moeten knappen. “Dat is niet waar. Het was al vroeg in de wedstrijd, dus die meiden hebben zich helemaal leeggereden, tot onderaan de klim. Daar ben ik zelf gegaan, want toen waren ze natuurlijk op.”

Marlen Reusser zat op dat moment nog vóór Vollering en liet zich niet afzakken. “Waarom zou ze zich laten afzakken? Ze kan beter van voren controleren. Ik klim iets harder dan Marlen, dus ik kan beter zelf terugkomen op die klim. Ik kon haar beter fris houden voor de laatste tien kilometer hier op het vlakke.” Vollering vertelde, tot slot, dat haar benen wel heel goed waren. “Ik hoop dat ze dat morgen nog steeds zijn. Ik hoop dat er morgen revanche komt.”

Lees ook:
Van Vleuten rijdt Vollering uit het rood in knotsgekke bergrit La Vuelta Femenina, dagzege voor Realini

Dit artikel delen:

62 Reacties

In de waaier 6 mei 2023 om 19:37

Vollering moet niet zeiken.

18
Japiejo 6 mei 2023 om 21:32

Dan vraag je nogal wat.

4
Edwinn 6 mei 2023 om 19:25

Tja, ik snap de gekleurde en geëmotioneerde reactie, maar wat deed zij vorig jaar toen Van Vleuten pech had in de laatste touretappe? Daarnaast is pech hebben nog een ding waar je niet iets aan kan doen en plassen op een niet-zo-handig moment op z’n minst niet slim. Beetje zelfreflectie kan geen kwaad.

15
jeanpaul 6 mei 2023 om 23:35

Dat is ze blijkbaar alweer vergeten. Als ze hun huiswerk goed hadden gedaan, dan hadden ze wel

0
jeanpaul 6 mei 2023 om 23:38

Vervolg: dan hadden ze wel een andere plek uitgekozen om te plassen.

0
Cycling 6 mei 2023 om 19:36

Wel grappig SD Worx mag wel vol doortrekken bij een lekke band van Van Vleuten. Als het andersom is, is het huilen. Plaspauze was op verkeerde moment want het peloton ging op de kant. Oftewel fout van de ploegleiding van SD Worx. Zeker met in gedachte de vorige waaierrit

14
Het Vleesmonster Van De Visafslag 6 mei 2023 om 20:00

Als je een sanitaire stop gaat houden terwijl je naar een vervelende windkant draait, het al hele dag koers is maar geen kopgroep weg komt dan ben je ook niet heel slim toch?

Eerst de vlucht weg laten rijden, blok erop, paar minuutjes geven en dán kun je gaan plassen. Een uur daarvoor heb je nog naar de wc kunnen gaan en dan kies je zelf een dom moment uit.

10
Quincy Adams (aka voorwiel) 6 mei 2023 om 20:04

Juist. Beetje reflectievermogen vragen aan sinterklaas dit jaar…

5
Rulifaller 6 mei 2023 om 19:00

We verheugen ons nu alweer op de taferelen bij het WK…

8
fietsvriend 6 mei 2023 om 19:14

Gunnewijk heeft huiswerk

2
Sjaak P 6 mei 2023 om 20:43

Je suggereert dat Gunnewijk enige invloed heeft op de aanpak?

2
Aanklampen 6 mei 2023 om 19:31

Bijna het hele peloton wist dat Movistar iets ging proberen.. schijnbaar heeft dat SD worx niet bereikt.. plassen voor een ‘op-de-kant’ stuk is ook gewoon prutswerk.. dat huilen/gesnik begint redelijk steroetypje te worden.

8
Davbam 6 mei 2023 om 19:55

Mooie rit, en vooral mooie interviews na afloop.

Ik heb me wel vaker verbaasd over het gebrek aan tactisch vermogen in de ploegleiderswagens bij de dames. En blijkbaar was deze plaspauze net voor een open stuk niet echt slim. Verder zag ik ook Reuser niet voluit rijden, en was Vollering meer bezig met het zoeken van bondgenoten dan met trappen om tijd terug te pakken.

Ik heb me in ieder geval wel vermaakt, Vollering moet niet zo zeiken ook al is ze pissig.

8
Derierre de la course 6 mei 2023 om 20:32

“Ik moest plassen en mijn ploeggenotes ook” Dus het hele team is voor de start niet naar het toilet geweest? Daar zijn nog wel wat marginal gains te halen.

7
Davbam 6 mei 2023 om 20:35

Nu is het wel een vrouwelijke gewoonte om samen te plassen. Dat is in het cafe ook altijd, vrouwen gaan nooit alleen pisse. Het lijkt vaker een sociaal uitje dan noodzakelijkerwijs gehoor geven aan de roep van moeder natuur.

2
girardengo 6 mei 2023 om 19:50

Als je verliest moet je niet de ander de schuld geven maar jezelf. Scheelt een hoop gedoe.

5
Sjaak P 6 mei 2023 om 20:44

Vooral als je vVleuten 33km solo op kop laat rijden, en geen seconde dichterbij komt.

3
Gebruikersnaam 6 mei 2023 om 19:27

Vollering heeft wel vaker een “do as I say, not as I do” houding.

4
paul koudijs 6 mei 2023 om 20:02

Prinsesje Vollering moet niet zo zeuren. En van Vleuten had na afloop best mogen zeggen: ja, het was payback time na de streek die SDW me vorig jaar in de Tour flikte. Zoals de grote Lance Armstrong ooit zei: what goes around comes around.

4
Oblomov 7 mei 2023 om 00:08

Dus je bent het met Vollering eens dat het een lulverhaal is…

Laat dit maar de start van een mooie vete zijn. Denk alleen niet dat Movistar en Jumbo daar op de lange termijn veel plezier aan gaan beleven.

0
platteprijs 7 mei 2023 om 09:03

Movistar oké, maar Jumbo??

0
Klein Pierke 6 mei 2023 om 20:19

Als ik Vollering was, zou ik toch nog maar een paar extra sessies plannen bij die mental coach /psycholoog. Lijkt me niet gezond dat je bij elk interview staat te janken als een klein kind.

4
paul koudijs 6 mei 2023 om 23:46

Ik begin het permanente gejank van Vollering wel een beetje zat te worden

4
lars de kan 7 mei 2023 om 13:35

Helemaal eens, altijd dat gejank van Vollering

0
Cornelius 6 mei 2023 om 18:37

Tja, Demi, zeg het gerust hardop: “Lotte is niet het enige ‘kutwijf’ in het peloton.” ;)

3
Bontempi1962 7 mei 2023 om 16:08

Naast dat ze dat zelf ook is.

0
Anton van Valouwe 6 mei 2023 om 19:16

Huilmeisje Vollering stelde wederom niet teleur….

3
Rulifaller 6 mei 2023 om 23:13

Ze is duidelijk nog altijd iets te makkelijk uit haar evenwicht te brengen, wat dat betreft kan ze in elk geval nog heeeeeeeel veel leren van Van Vleuten. Ook niet slim om dit zo te laten zien, alleen maar lekker voor Van Vleuten richting de toekomst. Ploegleiding is ook wel heel erg afwezig naar buiten toe op dit soort momenten. En tactisch ook onbegrijpelijk dat Vollering en Reusser niet gewoon een koppeltijdrit reden ipv steeds naar de anderen te kijken. Met z’n tweeen zouden ze uiteindelijk veel meer tijd hebben gewonnen tegen VV die alles alleen deed.

Ook duidelijk dat de ploeg van SD Workx op dit soort terrein een stuk minder sterk is dan in het voorjaar.

3
Posterix 6 mei 2023 om 19:19

Ik heb haar interview niet gezien, maar kon ze het zeggen zonder te huilen? Doe mij maar 1000x Annemiek en a.u.b. Puck en Fem: wordt fantastisch!!!

2
Henk Binnenband 6 mei 2023 om 22:57

Nope, ze moest getroost worden. Ze huilt erg makkelijk.

-2
Whyze Katje 6 mei 2023 om 19:55

Het lijkt wel wielrennen :D! Beetje psychologische oorlog voering hoort nu eenmaal bij het spelletje!

2
paul koudijs 6 mei 2023 om 20:02

Prinsesje Vollering moet niet zo zeuren. En van Vleuten had na afloop best mogen zeggen: ja, het was payback time na de streek die SDW me vorig jaar in de Tour flikte. Zoals de grote Lance Armstrong ooit zei: what goes around comes around.

2
Davbam 6 mei 2023 om 20:33

Ik vind het juist veel mooier om het niet te zeggen. Want eigenlijk zegt ze op deze manier nog veel meer. Namelijk dat Vollering oerdom is geweest door op dat moment te gaan pissen. Zonder het letterlijk uit te spreken.

Net als dat Van Vleuten niks zei over die Italiaanse vlag in haar wiel, die er enkel op de finish even naast kwam fietsen. Ze weet met haar 40 jaar hoe het werkt in de koers…

5
Blackcanyon 6 mei 2023 om 21:28

Vollering is nog niet volleerd. Kreeg koersles van Van Vleuten en kan daar vol lering uit trekken. Wordt er wel door geanimeerd.

2
josemanuelfuente 6 mei 2023 om 22:15

We hebben nu een bitchfight, goed voor de kijkcijfers

2
Ypuh 7 mei 2023 om 07:56

Vollering komt op mij altijd een beetje dommig over. Ze heeft de snelste benen, maar leeft echt totaal in haar eigen wereld.

1
Tripodboom 6 mei 2023 om 19:15

Plassen na drie kwartier? allemaal aan geleerd wielren gedrag. Als je hard genoeg fietst zweet je het we uit, en anders gewoon drie uur ophouden. Zo niet moet je je prostaat laten controleren ………..

0
mocca 6 mei 2023 om 19:38

Eeeehhhhh vrouwen hebben geen prostaat, dus laten contrelen zal moeilijk gaan.

5
lamaarwaaien 6 mei 2023 om 19:40

Ik denk dat het even zoeken wordt naar de prostaat van Demi.

3
Wheely 6 mei 2023 om 19:48

Ik doe het bijna in mijn broek van het lachen. :)

7
Whyze Katje 6 mei 2023 om 20:01

Misschien toch eerst even wat huiswerk maken voor je hier reageert…..

En wellicht heb je wel eens gekeken naar een wegwedstrijd en dan valt het op dat renners (van welke kunne dan ook) naar de kant van de weg gaan en dan zwenkt de camera plots weg; heb je je wel eens afgevraagd wat er dan gebeurd?

1
Sjaak P 6 mei 2023 om 20:48

Dan controleren ze hun prostaat?

3
Tuubke 6 mei 2023 om 21:37

Jongens, hou op – ik kan niet meer. Soms zijn wielerflitsers gewoon een peloton vol humor, heerlijk!

2
chasse patat 7 mei 2023 om 08:38

Vollering: “Dat zou ik ook zeggen als ik haar was”. Waar praten we dan nog over? De pot verwijt de ketel…

0
dakraamflats 7 mei 2023 om 08:46

Tijd voor een docu

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone