Van Vleuten over aanval tijdens plaspauze: “We hadden het plan al gemaakt”

zaterdag 6 mei 2023 om 16:22
Van Vleuten over aanval tijdens plaspauze: “We hadden het plan al gemaakt”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten zette zaterdag La Vuelta Femenina op zijn kop. De wereldkampioene ging in de aanval nadat klassementsleidster Demi Vollering de slag gemist had vanwege een sanitaire stop. Van Vleuten en haar ploeg hadden eerder al gepland om vroeg in de rit ten strijde te trekken, vertelde de kopvrouw van Movistar in het flashinterview na afloop.

“Mijn ploegleider zei via de communicatie: ‘Meiden, zijn jullie klaar voor wat actie? Ik denk dat er een goede kans is.’ We zeiden allemaal: ‘Ja, we gaan ervoor!’. We kennen de omgeving goed en het was een supergoed moment”, aldus Van Vleuten, die Vollering al op achterstand zette na zo’n 35 kilometer koers. Laatstgenoemde verloor de aansluiting omdat ze een plaspauze had gedaan.

“Het was jammer voor sommige meiden dat ze moesten stoppen om te plassen, maar we hadden het plan al gemaakt”, zegt Van Vleuten. “De ploegleider zei ook: ‘We hebben het plan al gemaakt en zij stoppen om te plassen.’ Het was ook niet het beste moment om te stoppen, als je ziet dat wij aan de rechterkant rijden en er is zijwind. Het is niet zo mooi voor hen, maar het hoort ook bij de koers om op het juiste moment te stoppen en niet op een moment dat er zijwind aankomt.”

Gratis ritje voor Realini
Er werd dus niet gewacht door Movistar en enkele andere ploegen. “We gingen vol gas. Het was echt een teamprestatie, ik ben supertrots op het team. Ik moest het afmaken. De klimmen kwamen eraan, dus ik ging, ook omdat er nog een bonificatiesprint lag. Plots was ik alleen. Alleen Realini kon me volgen. Zij heeft waarschijnlijk de meest frisse benen voor morgen, want had een gratis ritje naar de finish samen met mij”, aldus Van Vleuten, die de hele finale op kop reed. Realini won uiteindelijk de sprint voor de ritzege, bleek lang na de finish.

Lees ook:
Van Vleuten rijdt Vollering uit het rood in knotsgekke bergrit La Vuelta Femenina, dagzege voor Realini
Dit artikel delen:

12 Reacties

Yskonijn 6 mei 2023 om 17:10

Schitterend, lesje cours inzicht voor Vollering.
Vollering zou er goed aan doen haar mond te houden en eens goed in de spiegel te kijken ipv naar van Vleuten te gaan wijzen.

12
Canyonracer 6 mei 2023 om 17:39

Demi moet minder janken. Dat zou haar een stuk sympathieker maken.

5
lars de kan 6 mei 2023 om 18:45

Helemaal mee eens

0
siepelstad 6 mei 2023 om 23:02

Geen woord Spaans bij!

-1
makkelijk 7 mei 2023 om 16:43

Ik heb demi in een of andere podcast gehoord en na anderhalf uur kon ik alleen maar concluderen dat het een kapster is.

0
Oblomov 7 mei 2023 om 00:04

Geef gewoon toe dat dit wraak was voor vorig jaar, i.p.v. dit schijnheilige gelul. Is toch helemaal niets mis mee. Of zijn ze bij Movistar toch bang dat ze dit de rest van het seizoen terugbetaald gaan krijgen. Als SD Worx actief tegen je gaat rijden, kan iedereen die geen Van Vleuten heet de overwinningen wel vergeten.

-1
Bankzitter 6 mei 2023 om 16:50

Vooral niet toegeven Annemiek! Smet op de carriere.

-32
Paceline 6 mei 2023 om 17:02

Vooral oerstom van SD. De timing maar ook zo vroeg gaan plassen in een rit die überhaupt maar 2 uur 49 lang is. Dan was je ook niet hij de les in de voorbereiding. Vervolgens kiest SD er zelf voor om Marleen in de groep voor Demi te houden voor een subklassement. Eigen schuld dikke…

10
YogiBear 6 mei 2023 om 17:06

Eigen schuld van SD. Heel domme plek voor een plaspauze en ze hebben dit zelf veroorzaakt door zelf vorig jaar in de Tour ook door te rijden.

8
Cochise 6 mei 2023 om 17:08

Klopt. Als je in een koers van 3u al een plaspauze moet inlassen na drie kwartier wedstrijd op een moment dat het op kant gaat, dat is toch een beetje zoals een verdedigende schwalbe in het voetbal.
Realini wel de klimrevelatie van ’23, hopelijk trekken ze bij Trek wat vaker uitdrukkelijk haar kaart, dat vind ik dan weer wat flauw van de kant van Van Vleuten om daar op te zeuren.

-3
assen 6 mei 2023 om 17:20

@cochise
Ik hoorde net AVV in interview na de finish. Ze zeek niet op Realini, en sprak haar bewondering uit over haar sterkte.

6
Rulifaller 6 mei 2023 om 23:43

Tuurlijk niet. Ten eerste is het helemaal niet duidelijk of de versie van SD klopt. En zelfs als het wel klopt dan staan ze quite na het gebeuren in de Tour.

Ik ben niet pro de een of de ander, maar als Van Vleuten deze race wint dan voorkomt ze juist dat de carrière als een nachtkaars uitgaat. En ze heeft er nog altijd op z’n Van Vleutens enorm voor gestreden en een enorme solo gereden zonder naar mensen in haar wiel te kijken. Vollering en Reusser daarentegen gingen bedelen bij anderen om mee te helpen ipv gewoon de twee tegen 1 strijd vol aan te gaan.

2

Net binnen

Populair

Materiaalzone