Volle ziekenboeg door massale valpartij in Baskenland

woensdag 10 april 2019 om 21:39
Volle ziekenboeg door massale valpartij in Baskenland

foto: Cor Vos

Overzicht

De massale val in de finale van de derde rit van de Ronde van het Baskenland zorgt voor een volle ziekenboeg in het wielerpeloton. Maar liefst zeven renners haalden de finish niet vandaag. Een aantal andere renners beslissen morgen of ze verder kunnen.

Steve Cummings.
De Brit van Dimension Data is een van de renners die de finish niet haalde. Nader onderzoek bracht een gebroken linkersleutelbeen aan het licht. Operatie is niet vereist, meldt zijn ploeg.

Patrick Bevin
Patrick Bevin werd uit voorzorg naar de kant gehaald door CCC. Zijn ploeg meldde dat de Nieuw-Zeelander moest stoppen vanwege ‘een slepende medische kwestie’. Toch hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken en wordt hij volledig hersteld terug verwacht in de Amstel Gold Race.

Adam Hansen
Adam Hansen heeft een hersenschudding opgelopen toen hij ten val kwam in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland. De Australiër van Lotto Soudal moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij voorlopig nog even wordt gehouden vanwege zijn kwetsuur.

Ángel Madrazo 
Voor Ángel Madrazo kwam er een vroegtijdig einde aan de Ronde van het Baskenland door maagproblemen. Dat meldde de Spanjaard op zijn social media. “Het spijt me dat ik mijn ploegmaats bij Burgos-BH de laatste drie dagen niet meer kan helpen”, schreef hij. Ook ploeggenoot José Fernandes is er niet meer bij door fysiek ongemak.

Steff Cras
Steff Cras komt goed weg bij zijn valpartij in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland. Hoewel de 23-jarige Belg van Katusha-Alpecin de strijd moest staken, hield hij geen inwendige bloedingen of breuken over aan zijn val. Wel moest zijn linkerhand worden gehecht. Morgen reist hij terug naar huis, waar hij in drie dagen de training weer kan hervatten.

Jonathan Castroviejo
Team Sky had niet het geluk aan zijn zijde in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland. Maar liefst drie renners van de Britse ploeg waren betrokken bij de grote valpartij in de finale van de rit. Geraint Thomas en Michal Kwiatkowski verloren door de val veel tijd en zijn daardoor kansloos in het algemeen klassement. Jonathan Castroviejo kwam er nog slechter vanaf. De Spanjaard vreest voor een sleutelbeenbreuk.

Julian Alaphilippe
Voor Julian Alaphilippe werd de derde etappe van de Ronde van het Baskenland er een om snel te vergeten. De Fransman, tweede in het klassement, kwam hard ten val en even werd gevreesd voor een opgave. Hoewel hij de rit kon uitrijden, viel hij weg uit de top van het klassement.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Thijs E 10 april 2019 om 21:53

Lelijke valpartij, prima commentaar. Versta er niks van, maar je voelt de pijn bij de ai’s

0
peervaneynthoven 11 april 2019 om 00:00

Helaas veroorzaakt door “flipje”

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone