Vlucht Taco van der Hoorn haalt het net niet in Kuurne: “Baal ik toch wel van”

zondag 27 februari 2022 om 18:28
Video

Taco van der Hoorn was een van de smaakmakers van Kuurne-Brussel-Kuurne 2022. De rasaanvaller van Intermarché-Wanty-Gobert schoof mee in de vlucht van de dag en overleefde schifting na schifting in de finale. Pas in de laatste 200 meter werd hij gegrepen. “Anders had het podium erin gezeten. Daar baal ik toch wel van”, zegt hij tegen WielerFlits.

“Beetje in de vlucht, beetje brommeren en zo lang mogelijk volhouden. Het scheelde net 50 meter, anders had het podium erin gezeten”, laat Van der Hoorn weten voor onze camera. “Ik was beter dan verwacht. Dat viel me alles mee in de vlucht groep. Het was een lang plan, maar heb het alleen net niet af kunnen ronden.”

Samen met Christophe Laporte en Jhonatan Narvaéz bleef Van der Hoorn over in de finale. Zij ontsnapten uit een kopgroep van achttien en hadden lange tijd tien, vijftien seconden voorsprong op het peloton. “Ik dacht dat we safe waren”, geeft hij toe. “Ik keek een keer om en kon ze niet zo goed zien. Toen ging Narvaéz vol aan en toen had ik meteen moeten gaan voor de tweede plek. Maar ik probeerde het wel voor de winst en wilde daar wel op gokken, maar nu had ik net iets te veel gegokt.”

Een sprint was niet het ideale scenario voor de hardrijder tegen Laporte, die bekend staat als goede sprinter. “Ik wist wel dat ik geklopt was”, lacht hij. “Ook tegen Narvaéz. Ik wilde eigenlijk in de laatste kilometer een alles-of-niets-aanval doen, maar het ging te hard. We moesten doorpakken en voor de sprint gaan. Ik dacht wel met nog 50 meter dat tweede ook leuk zou zijn, maar dat viel toch tegen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

Marik 27 februari 2022 om 19:07

Ik heb van je genoten Taco, dank voor een fantastische wielerdag!

Aart van Woud 27 februari 2022 om 19:44

Daar sluit ik me helemaal bij aan!

De Cabybara van de Conradkade 27 februari 2022 om 19:44

Toch mooi om te zien hoe beredeneerd hij het wielrennen beleefd. Hopelijk kan hij nog een aantal straffe stoten dit voorjaar laten zien.

Thijs E 27 februari 2022 om 20:30

Hele goede koers gereden en met top tien ook en fatsoenlijk resultaat, al had hij podium verdiend.

Motta 27 februari 2022 om 20:44

Een renner naar mijn hart.

Jean Dumas 28 februari 2022 om 06:31

Ja, balen man. Maar dit was uiteindelijk toch een editie voor sprinters. Kijk uit naar je volgende exploot.

KevinK1986 28 februari 2022 om 09:52

De Jackie Durand van het huidig peloton. Fantastische gozer.

Barry Batsbak 28 februari 2022 om 10:17

Kwestie van tijd totdat dit koersrecept weer een keer raak is. De vluchters zijn door Trek een oor aangenaaid, maar het kwartje valt een keer de andere kant op. Lekker gewerkt, was een spannende net wel net niet finale.

klimmer99 28 februari 2022 om 10:28

Spijtig dat de vluchters het niet haalden, had ze alledrie in mijn ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair