Vlaanderen is grootste koers van het jaar voor Van Aert: “Zal niet ontkennen dat stress toeneemt”

donderdag 30 maart 2023 om 19:48
Vlaanderen is grootste koers van het jaar voor Van Aert: “Zal niet ontkennen dat stress toeneemt”

foto: Cor Vos

De Ronde van Vlaanderen, daar zijn alle pijlen op gericht voor Wout van Aert. Drie dagen voor de wedstrijd laat de kopman van Jumbo-Visma weten dat het met zijn zelfvertrouwen wel goed zit na de recente uitslagen. “Ik kijk er enorm naar uit en ik tel af naar zondag. Ik zal niet ontkennen dat de stress toeneemt, die is er bij iedereen”, vertelt hij.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“De Ronde van Vlaanderen is voor mij de grootste koers van het jaar”, tekent HLN tijdens een persconferentie op uit de mond van Van Aert. In de E3 Saxo Classic was hij de beste na een driestrijd met Mathieu van der Poel en Tadej Pogačar, zijn grote concurrenten voor de Ronde.

“Voor mijn vertrouwen was het goed om te winnen in Harelbeke. Van der Poel en Pogačar waren die dag super sterk en wellicht sterker dan ik. Gelukkig kon ik aanklampen. Het was een goede les, dat ik ook kan winnen als ik niet de sterkste ben.”

Lees ook:
Dylan van Baarle mist Ronde van Vlaanderen, Jumbo-Visma bouwt ploeg rond Wout van Aert

Ploegspel
Van Aert weet hoe groot het belang is van ploegspel met Jumbo-Visma, waar hij met Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck meerdere sterke renners om zich heen heeft. “Natuurlijk wil ik deze koers ooit zelf winnen”, zegt hij.

“Ik probeer altijd uit te leggen hoe zeer ik deze ploeg daarvoor nodig heb. Als ik zondag de gelukkige mag zijn, zal ik alle ploegmaats bedanken omdat iedereen zich helemaal heeft ingezet. Het is een verhaal van geven en nemen. Dat zal ik ook voor hen doen als het nodig is.”

‘Nog een laatste kleine stap vooruit zetten’
Dat WVA mogelijk nog niet in zijn allerbeste vorm verkeert, voegt hij daaraan toe. “Ik recupereer veel beter, ik voel het aan de manier waarop ik rijd”, vertelt Van Aert over zijn verbeterende vorm de afgelopen weken. “Het zou goed zijn mocht ik in de laatste dagen nog de laatste kleine stap vooruit kunnen zetten.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2023 – Van der Poel, Van Aert of toch Pogacar?

Dit artikel delen:

22 Reacties

Romāns Vainšteins 30 maart 2023 om 21:28

Van de grote 3 heeft hij wat mij betreft, als erkende, allesmoetende Belg in de hoogmis, wel de grootste gunfactor aanstaande zondag. Zolang ie maar kapot genoeg aankomt dat er geen stom sponsorgebaartje in zit en het liefst zijn helm onder een laag blubber.

7
Wim Kruithof 30 maart 2023 om 21:49

precies, ‘piepedood neerploffen na het vod’. Als van Aert de Ronde wint en Roglic de Giro, heb ik niets meer te wensen over…

0
Maillot à Pois 30 maart 2023 om 21:56

Bij voorkeur iets verder dan “na de vod”, Wim, want da’s de rode driehoek die de laatste kilometer aanduidt ;-)

5
Romāns Vainšteins 30 maart 2023 om 22:21

Heerlijk Maillot. Hoewel zulks wel schitterend vh forum geweest zou zijn.

0
horsm 30 maart 2023 om 22:22

Yeah!!!! HUP WOUT!!

2
Gr.R. 31 maart 2023 om 00:58

Van de Grote 3 doet er eentje niet mee, want nog niet hersteld en ik denk van dat van die andere twee, Laporte deze wel aan van Aert laat.

-1
Joop Zoetemelk 30 maart 2023 om 20:55

Ik geloof niet super veel in zijn kansen.

WVA kan veel willen en ook veel winnen, tuurlijk is hij één van de topfavorieten.
Maar met een 9de, 14de, 2de en 6de plek vind ik altijd wat te weinig springveer, het is een diesel pur sang.
Ik geloof niet dat een MvdP en Pogacar samen een WvA ooit nog laten terug keren.
Ze hebben ervan geleerd en MvdP deed het heel goed in Milaan San Remo gewoon WVA onder druk zetten die was duidelijk minder net als de rest, Ganna was nog de beste van de 3.

Een ronde van Vlaanderen maakt zijn carriere wel af voor een WVA, nu wil hij graag nog in de bergen actief zijn in de grote rondes. Dat bot hem in de Ronde van Vlaanderen af.

De ronde die is op het lijf geschreven van MvdP die is gewoon fantastisch op de korte stijle klimmen op de macht, paar keer flink aanzetten.

Pogacar kan dit ook maar mist wat massa, eigenlijk super knap dat hij ook mee doet in de Ronde. (Eigenlijk de beste was vorig seizoen)
Mocht hij nog een aantal klassiekers winnen mooiste zal zijn RVV en P-R en 2x wereldkampioen worden dan staat hij voor mijn gevoel bij de aller grootsten.
Hij kan op een goede dag alles winnen.
Als je hem soms ziet knallen in een tijdrit dan denk je pff die zou met een goede ploeg en vertrouwen op zijn sprint best Roubaix kunnen winnen.

4
Quincy Adams (aka voorwiel) 30 maart 2023 om 21:07

Ik vind het mooi als de helden 1 grote prijs missen. Het net niet, het ontbrekende olympisch goud op de 10k van kramer… het rauwe randje van de topsport. Het is niet over tot de dikke vrouw zingt en ik spreek derhalve ruim voor mijn beurt. Maar zou een evt gemis van de ronde niet juist iets heel moois kunnen zijn?

0
Gladiool 30 maart 2023 om 22:10

Als de E3 een voorbode is, dan zullen Pogi en VDP hem de laatste 50km naar de filistijnen proberen te rijden. Elke puist op rammen totdat ie breekt. Pogi zal ook VDP willen lossen, dus die zal niet meer inhouden.

Maar goed, hij is nog relatief jong. De komende jaren zal ie vast hier en daar nog eens echt focussen en winnen in de monumenten. Tegelijkertijd is het bizar dat een renner als wva, met zo’n talent en veelzijdigheid qua palmares waarschijnlijk niet eens in de buurt zal komen van andere belgische grootheden, laat staan de internationale lijst.

1
Joop Zoetemelk 30 maart 2023 om 22:28

WvA is een A typische wielrenner, hij doet mij veel denken aan Boasson Hagen die won ook in een sprint de tussen etappes in zijn glorie dagen in een grote ronde.

Ik blijf altijd van mening dat een Jan Ullrich, T. Martin, Hagen en nu WvA beter bij hun leest waren gebleven. (te zwaar)
Gewoon de tijdritten winnen en een Roubaix, Vlaanderen perfecte bouw voor.

Hoe goed was Jan Ullrich geworden als hij minder op de Tour zal mikken en meer de focus op de klassiekers, tijdrijden?

WvA had ook een ander type kunnen zijn, een type Boonen met tijdrit skills.

2
Baukema Tomoulin 31 maart 2023 om 07:56

Eens met Quincy, een hiaat op de erelijst maakt het wielrennen menselijker en in mijn beleving ook melancholischer (wat ik mooi vind). Zo'n Gilbert is dan ook veel toegankelijker en daarmee voor mij een betere vervuller van een voorbeeldfunctie dan een robot/terminator/kannibaal als Merckx. Iemand die 'alles en je moeder' heeft gewonnen is wat mij betreft geen toevoeging voor het wielrennen

1
ken dcq 30 maart 2023 om 22:53

Topfavorieten voor de Rvv zijn toch wel Matthieu en Pogacar ik mijn ogen, flink daarachter komt Wout pas. De keuze voor Jumbo is goed voor zijn globale palmares maar ik denk dat hij daardoor nooit de Ronde of Roubaix gaat winnen, teveel van zijn voorbereiding gaat naar de Tdf.

1
Wieler-Joke 30 maart 2023 om 20:23

Hopelijk zondag niet teveel stress dan dat slaat dan misschien weer op zijn benen.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2023 om 20:27

Ik heb gehoord dat Mohoric akelig accuraat een betonmixer kan nadoen.

3
bswinkelss 30 maart 2023 om 20:35

@RV: touché

0
Kopinkas 31 maart 2023 om 07:22

MVDP en Pogacar hebben zich lekker in de luwte voorbereid. Cruciaal verschil lijkt me.
Leuk weetje: als WVA na MSR ook de Ronde wint, is hij de eerste Belg sinds Roger De Vlaeminck die erin slaagt ze allebei op de erelijst te krijgen.

0
Massimo Bataille 31 maart 2023 om 09:02

Ik weet dat sommigen hem niet als ‘echte belg’ beschouwen maar Andrei Tchmil heeft ook beide gewonnen onder de belgische nationaliteit.

0
Kopinkas 31 maart 2023 om 19:46

@Massimo
Je hebt natuurlijk gelijk. Paris-Roubaix was daarvoor.

0
Ypuh 31 maart 2023 om 07:22

Wout wint. Of iemand anders. Ik weet het zeker.

0
sooike 30 maart 2023 om 19:52

In Brabant aan de dood ontsnapt omdat hij op de grote baan reed in plaats van op het fietspad!

-3
Highlander 30 maart 2023 om 20:18

Dus? .

3
Draadband 30 maart 2023 om 22:10

Dus op het fietspad had de dood hem te pakken gekregen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone