Viviani wint Memorial Marco Pantani

zaterdag 25 september 2010 om 17:14

Elia Viviani heeft de Italiaanse 1.1-koers Memorial Marco Pantani op zijn naam geschreven. De Italiaanse sprintbelofte van Liquigas-Doimo versloeg José Serpa (Androni Giocattoli), Manuel Belletti (Colnago) en Marco Marcato (Vacansoleil) de groepsspurt, en boekte zo zijn derde zege van het seizoen.

In het begin van de etappe was Viviani (Liquigas) er al vandoor gegaan samen met Matteo Carrara (Vacansoleil). De twee kregen na 29 kilometer echter gezelschap van 27 anderen die uiteindelijk de zegen kregen van de rest van het peloton. Hierbij zaten naast de twee ook onder meer Johnny Hoogerland en Marco Marcato van Vacansoleil.

Met nog zestig kilometer te gaan stond er een beklimming op het programma. Hierbij reed Hoogerland weg bij de rest op de groep. De Nederlander kon echter niet ver weg komen en zijn dichtste achtervolgers volgden op zo’n twintig seconden.

Iets later werd Hoogerland dan ook weer gegrepen door een groot deel van de achtervolgers. 21 renners voegden zich bij de Zeeuw. Er waren toen nog dertig kilometer te gaan. In de slotfase probeerde ook Daniele Pietropoli (Lampre) het nog, maar ook zijn poging was kansloos.

Viviani beslist het daarna in de sprint voor José Serpa (Diquigiovanni) en Manuel Belletti (Colnago-CSF). Hoogerland eindigde op de zeventiende plaats.

Memorial Marco Pantani 20010
Uitslag, Cesena – Cesenatico (183,7 km):
1. Elia Viviani (Italië/Liquigas) in 4u23m31s
2. José Serpa (Venezuela/Diquigiovanni) z.t.
3. Manuel Belletti (Italië/Colango-CSF) z.t.
4. Marco Marcato (Italië/Vacansoleil) z.t.
5. Pierpaolo De Negri (Italië/ISD) z.t.
6. Matteo Montaguti (Italië/De Rosa) z.t.
7. Alessandro Proni (Italië/Aqua & Sapone) z.t.
8. Cristiano Fumagalli (Italië/Ceramica Flaminia) z.t.
9. Pasquale Muto (Italië/Miche) z.t.
10. Volodymyr Starchyk (Oekraïne/Amore & Vita) z.t.

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone