Memorial Marco Pantani afgelast door slechte weersomstandigheden

zaterdag 17 september 2022 om 11:55
Memorial Marco Pantani afgelast door slechte weersomstandigheden

Archiefbeeld van de Memorial Pantani - foto: Cor Vos

Update

De Memorial Marco Pantani is afgelast door de hevige regenval en sterke wind in Italië. De organisatie heeft laten weten dat ze, door te kijken naar het ‘UCI Protocol for weather’, hebben besloten om de eendagskoers niet meer te laten doorgaan. Aanvankelijk werd de koers ingekort.

De Italiaanse wedstrijd zou normaal gezien van start gaan in Forlì. Door de slechte weersomstandigheden heeft de organisatie de startlijn 52 kilometer later getrokken. De eerste twee beklimmingen van de dag, de Rocca delle Caminate (7,6 km aan 4%) en de Bivio Pieve di Rivoschio (1 km aan 6,1%) zijn daardoor geschrapt.

De Memorial Marco Pantani is nu 136 kilometer lang. De beklimming van de Montevecchio (4,5 km aan 6,9%) staat nog steeds drie keer op het menu. Onder meer Aleksandr Vlasov, Daniel Felipe Martínez, Marc Hirschi, Egan Bernal, Vincenzo Nibali, Diego Ulissi en Lennard Kämna zullen in actie komen.

Update 17/09 om 12.00 uur
De organisatie heeft laten weten dat de Memorial Marco Pantani niet zal doorgaan. Naast de hevige regenval zou het ook bijzonder hard waaien in en rond de start- en finishplaats Forlì.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dikke Vrouw 17 september 2022 om 12:02

Juist beslissing dit

1
Wim Kruithof 17 september 2022 om 12:02

Och, zuur zeg. Staat het hele zooitje al paraat, karavaan, touringcars, renners met pasta in de pens… en dan kan je omdraaien. Zou ik slecht trekken.

Logisch natuurlijk, overmacht, maar wel jammer. Sowieso ging deze Memoriam op Wielerflits al wat in de luwte voorbij.

0
Marcel de Gendt 17 september 2022 om 12:19

Enige juiste keuze als je het weer bekijkt. Nu gaan fietsen, daar heeft niemand wat aan en is met de weersomstandigheden ronduit gevaarlijk.

0
guyremgabdel 17 september 2022 om 12:34

De hevige regen maakt koersen idd onmogelijk, maar ivm de stevige wind : het gaat om rukwinden van 45 km/u. Dan zijn wij hier in benelux toch wel andere snelheden gewoon.

-1
Limal 17 september 2022 om 13:34

Volgens Windy zijn het windstoten tot 65 km/h, wat overeenkomt met 8 beaufort, ofwel ‘help-mijn-fiets-vliegt-van-onder-mij’ :-) In de Moeren duik je dan misschien de gracht in, op een Italiaanse klim kunnen de gevolgen een stukje groter zijn…

3

Headlines

Populair

Materiaalzone