Viviani vloert Kittel in De Panne-Koksijde

Viviani vloert Kittel in De Panne-Koksijde

Foto: Sirotti

woensdag 30 maart 2016 om 16:47

De tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde heeft een overwinning opgeleverd voor Elia Viviani. In de straten van Koksijde was de 27-jarige Italiaan van Sky sneller dan Marcel Kittel en Alexander Kristoff. De Noor blijft de leider in het algemeen klassement.

Twee Nederlanders mee aan kop
De vluchters van het eerste uur luisterden naar de namen Bert Van Lerberghe (Topsport Vlaanderen-Baloise), Jonas Tenbrock (Stölting Service Group), Julien Morice (Direct Energie), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Gianfranco Zilioli (Nippo-Vini Fantini), Mamyr Stash (Gazprom-RusVelo) Pim Ligthart (Lotto-Soudal) en Ivar Slik (Roompot-Oranje Peloton). Tonelli leek lange tijd in een chasse patat te zitten, maar wist het gat toch te dichten. Er werd vandaag grotendeels gereden over de wegen van Gent-Wevelgem. In de heuvelzone was zodoende ook de Kemmelberg opgenomen, waar Stash als eerste uit de kopgroep loste.

Ligthart solo
De overige zes hielden toen vier minuten en een dertigtal seconden voorsprong over, die maximaal een dikke zeven minuten bedroeg. Niet veel later plaatste Van Lerberghe een versnelling, waar alleen Slik en Ligthart een antwoord op hadden. In De Moeren was de wind niet spelbepaler, maar waren valpartijen juist de spelbreker. Het peloton verminderde echter geen vaart in de jacht op het leidende trio. In de tweede van drie plaatselijke rondes in Koksijde, ging Ligthart er alleen vandoor. Hij zag echter het zinloze van zijn actie in en liet zich op veertien kilometer voor het einde inzakken in het peloton. De meute kon zich opmaken voor een massasprint. Kittel kreeg daarin een prima lead-out, maar Viviani bleek vanuit zijn wiel sterker.

30-03-2016 Kbc Driedaagse Van De Panne - Koksijde; Tappa 02 Zottegem - Koksijde; 2016, Team Sky; Viviani, Elia; Koksijde;

foto: Sirotti

Dit artikel delen:

47 Reacties

sooike 30 maart 2016 om 17:49

Vreemd dat niemand van de kenners het hier heeft over het feit dat drie man van Sky de laatste 5 kilometers al het kopwerk deden en vooral dankzij het moordende tempo van Danny van Poppel voorkwamen dat er nog iemand kon wegspringen. De beelden van de allesgevende Van Poppel waren voor mij nog mooier dan de perfecte sprint van Viviani. Opnieuw loon naar werken dus !

sven241 30 maart 2016 om 18:04

@Jotto-Lumbo Excuses ik had het mis. Ze reden geen E3, maar wel G-W. Alsnog vind ik het vreemd.

@Biazzi Hij staat op 50 seconden, dus iets achter Martin en Durbridge. Met de vorm van vorig jaar zie ik hem wel verrassen :)

WillieCentoUno 30 maart 2016 om 18:06

Wat ik niet begrijp is dat Etixx met 5-6 mensen met nog een paar kilometer te gaan hebben uitdoven als een kaars. Kittel moest te vroeg aangaan. Mooie spint van Viviani die de reus mooi gebruikte om uit de wind te blijven.

F e r o x 30 maart 2016 om 18:11

Kwam te vroeg op kop, maar is ook nog niet helemaal op topniveau. Alhoewel ik moet toegeven dat Kittel me gisteren wel heel aangenaam heeft verrast. Hebben we hem nog niet veel zien doen, zo werken op zo een zwaar parcours.

Zal leuke sprint worden in de Scheldeprijs (zonder valpartijen hopelijk …).

Boum05 30 maart 2016 om 18:32

@finishfoto. wat zal Lefevre zeggen, verdoeme jullie hebben de hele etappe
achter de ruggen van Astana en Katuscha gereden en nu nog niets.
Maar ik vond Kittel wel sportief om Viviani direct na ee finish te feleciteren
met zijn prachtige overwinning, dus niet die sportiviteit heeft de ploeg van
Lefevre in hun donder.
En dan het verslag van de Etixx fans op de Belgische TV, die hebben nog
liever dat een buitenlander van Etixx wint , dan een landgenoot van hun.

Retro Lex 30 maart 2016 om 18:47

Uitvallers: Vandaag weermeer dan 10. Gisteren ook al 25+. Nog 126 man.
Pozatto heeft nog 1 maatje
Cannondale nog met 3. Jack Bauer had het moeilijk vandaag na de val.
Bardini gehalveerd

Morgen 2 etappes. Ze moeten wel wakker zijn
PS. Ik dacht dat dit een suf sprinters koersje was. Maar ik heb het echt mis.

Burn 30 maart 2016 om 18:49

Was best een sterke sprint van Kittel nadat hij van zo ver was afgezet. Viviani kon daar perfect van profiteren.

Boum05 30 maart 2016 om 18:52

Wat speelde Lars Boom voor een rol in deze etappe ?

RRobson 30 maart 2016 om 18:58

@Boum05: ik moet zeggen dat je op vlak van vorm en inhoud hetzelfde niveau haalt. Etixx vandaag trouwens goed werk geleverd, met helaas voor hen net niet de kers op de taart. Viviani zet ondertussen zijn voet echt naast de grote namen.

markd 30 maart 2016 om 19:39

Wat bezielde Kuznetsov?

En er zaten er weer veel op hun tandvlees vandaag.
Wat Boom betreft, goede (verstandige ) training. Die zal er zondag staan en zeker de de volgende zondag

Turtlehead 30 maart 2016 om 20:16

@sooike: Van Poppel inderdaad heel goed, dat is mooi. En met een duidelijk doel koersend, dat is leerzaam en maakt sterker. Nu nog werken voor een ander, maar dat verandert nog wel.

heuvelcolombia 30 maart 2016 om 20:20

Ja deze ronde sowieso vaak een ronde met uitzonderlijk veel DNF en DNS.

Fuglsang in de Vlaamse wedstrijden, interessant! Misschien volgend jaar zich helemaal daarop focussen? Kan ie wel denk ik.

Grosu nog 12e. Had ik niet verwacht na die val zo in de finale.

En gebeurt er nog wat met die schouderduw van die TSV man? Pff, toch echt niet nodig en heel gevaarlijk. Ze doen alsof ze vergeten dat ze op een fiets aan 60 per uur gaan.

Boum05 30 maart 2016 om 20:22

@Rrobson.Heb jij vandaag een andere wedstrijd dan mij gezien, toen
Lighthart was terug gepakt , toen kwam Etixx in beeld.
Moet toch hard aankomen als je alleen maar voor Etixx bent.

heuvelcolombia 30 maart 2016 om 20:24

@sooike, ja dat Van Poppel zich in een knechtenrol diende was goed en zal hem van pas komen als hij de afmaker is. Hij en Fenn zetten Viviani perfect af.
Wie ik vandaag het beste vond in de finale was Guarnieri (en ook Morkov). Kristoff echt te ver, net als Greipel, maar werd door die twee zelfs naast Richeze en Kittel gebracht.

RRobson 30 maart 2016 om 20:59

@Boum: ik stel enkel vast dat Etixx de finale domineerde, voor een degelijke lead-out zorgde en een tweede plaats haalde. Dat is beter dan alle andere aanwezige ploegen behalve Sky, met andere woorden geen prestatie om beschaamd over te zijn, in tegenstelling tot gisteren en vorig weekend. Voor de rest begrijp ik je post niet helemaal, geen idee of dat aan mij ligt of aan jouw aparte schrijfstijl.

LutsenkoFan 30 maart 2016 om 21:07

@sooike

Wanneer van Poppel of, sky niet op kop had gereden dan had een andere ploeg dit echt wel gedaan. Neemt niet weg dat Danny weer goed bezig is.

Boum05 30 maart 2016 om 21:20

@Rrobson, uit je opmerking de vorm en het niveau , proef ik een negativiteit.

RRobson 30 maart 2016 om 21:31

Smakelijk!

Covadonga 30 maart 2016 om 22:03

Idd weer veel uitvallers. Kittel weer verslagen. Die was notabene samen met Gaviria de beste, althans volgens enkele kenners hier. Wat gaat er mis?

Wim Kruithof 30 maart 2016 om 22:50

Boum05 ik zie (als Nederlander) ook liever Vanmarcke winnen dan Terpstra of Westra bijvoorbeeld, vind je dat raar?

Vandaag werd de koers weer prachtig in beeld gebracht. Wat dat aangaat kunnen die Belgen erg goed regisseren (nu nog afstand van de renners houden). Met name de helicopterbeelden waren steengoed.

Laatste man 30 maart 2016 om 23:28

Bizar dat Kuznetsov geen straf krijgt. Zeker in deze beladen week qua veiligheid direct eruit zetten.

Hij stapt overigens niet op morgen. Koorts..

sooike 30 maart 2016 om 23:44

Het is al jaren gebruikelijk dat het aantal renners dat de derde dag van deze Driedaagse niet rijdt erg groot is. Korte etappe, een tijdrit en zondag de RvV…velen hebben dan in De Panne niets meer te zoeken…

Headlines

Materiaalzone

Populair