Vital Concept hoopt na mislopen Tour-wildcard op Vuelta

vrijdag 29 maart 2019 om 09:41
Vital Concept hoopt na mislopen Tour-wildcard op Vuelta

foto: Cor Vos

Vital Concept-B&B Hotels werd ook dit jaar niet uitgenodigd voor de Tour de France. De Procontinentale ploeg hoopt dit seizoen echter nog wél een grote ronde te rijden. “We richten ons nu op de Vuelta a España”, zo laat teammanager Jérôme Pineau weten aan Le Telegramme.

De Franse ploeg reed tot dusver nog geen grote ronde, maar Pineau hoopt dat daar snel verandering in komt. “We willen nu meer dan ooit deelnemen aan de Vuelta”, zo vertelt de oud-renner. “We willen starten met onze Tourselectie”, doelt hij op een team bestaande uit kopmannen Bryan Coquard, Pierre Rolland en Arthur Vichot.

Het is maar de vraag of de Franse ploeg in aanmerking komt voor één van de vier wildcards, aangezien Cofidis en Caja Rural-Seguros RGA zeker lijken van een uitnodiging. Vorig jaar gingen de overige startbewijzen naar de Spaanse ploegen Euskadi-Murias en Burgos-BH.

Stevige concurrentie 
Mocht er toch één plekje vrijkomen, dan zullen teams als Direct Energie, Arkéa-Samsic, Manzana Postobon en Israel Cycling Academy wellicht ook hengelen naar een wildcard. De Vuelta a España wordt verreden van 24 augustus tot en met 15 september.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Witte Trui 29 maart 2019 om 10:01

Zo langzamerhand wordt het qua PCT- ploegen, waar toch goede renners naartoe trekken, dringen geblazen voor deelname aan grote rondes. Geen vanzelfsprekendheid meer dat je er – als bijvoorbeeld Franse ploeg voor de Tour – sowieso bij zit.

0
josi 29 maart 2019 om 10:19

Op papier kunnen ze een aardig Vuelta-team opstellen, maar het zal niet makkelijk worden een wild card binnen te slepen. Zeker omdat de beoogde kopmannen niet al te veel hebben laten zien de laatste tijd.

0
Grobbel 29 maart 2019 om 10:20

Cofidis is wat dat betreft in een aparte positie – al jaren geen WT meer, maar Vuelta en Tour missen ze nooit door de sterke rol van de sponsor in die rondes. Zij hebben het wat dat betreft goed geregeld (wel de voordelen, niet de dure licentie), maar ze nemen daarmee wel altijd een felbegeerde wildcard in die anders wat flexibeler ingezet kan worden, zeker in Spanje. Stel dat Cofidis WT was in plaats van pakweg Dimension Data; ik geloof er weinig van dat die laatste ploeg dan zo zeker zou zijn van cruciale wildcards als Cofidis nu is…

Ik schat de kansen van Vital Concept vrij klein in, zeker met concurrentie van Spaanse PCT's. Normaal gezien gaan Cofidis, Burgos, Euskadi en Caja Rujal er met de wildcards vandoor, en zelfs dan lijkt me pakweg Israel Cycling Academy of Wanty hoger in de pikorde te staan dan een ploeg als Vital Concept.

0
hartstikkebedankt 29 maart 2019 om 10:30

Gezien de selectie is het ook wel terecht dat Cofidis elk jaar de TdF en Vuelta mag rijden, vind ik persoonlijk

0
Grobbel 29 maart 2019 om 10:34

Ze hebben vooral heel veel renners die heel goed zijn in de zwaar in punten gewaardeerde CdF-koersen en de kleinere Vlaamse koersen, maar ik weet eerlijk gezegd niet of renners als Laporte, Bouhanni, Hofstetter, Edet en de Herradas nu per se blij zouden worden van een volledig WT-programma… Voor mijn gevoel voelen die zich juist als een vis in het water op .1 en .HC niveau met af en toe wat WT-uitstapjes.

Het is zeker één van de sterkste PCT-ploegen, maar ze hebben wel veel meer wildcardzekerheid per jaar dan pakweg Wanty en Direct Energie, waarbij ik me afvraag of dat nu helemaal in verhouding staat.

0
Mwielerfan 30 maart 2019 om 00:40

Direct energy heeft in de tour vrijwel even grote zekerheid.
Cofidis door sponsor in Vuelta is je reinste corruptie natuurlijk.
Wanty en Israël lijken mij niet ploegen die wel even een goed team voor tweede grote ronde opstellen. Hun tweede team is echt niet beter dan Rolland en co

0
ivo001 29 maart 2019 om 13:58

Ik zou nog liever Rally de Vuelta zien rijden.

0
Sagan=hulk 29 maart 2019 om 14:23

Deze ploeg verdient het echt om een grote ronde te rijden, maar de kans op de Vuelta acht ik miniem.

Ze hadden altijd naar de Tour gemoeten in plaats van Wanty. Bij Arkea is Barguil de enige reden dat ze die wildcard mislopen, voor de rest rijdt er helemaal niets speciaals in die ploeg. Dus voor volgend jaar moeten ze Guillaume Martin of Barguil aantrekken en die Wildcard voor de Tour is een feit.

0
west 29 maart 2019 om 16:35

Euskadi zal ook al wel zeker zijn. Burgos heeft wat akkefietjes gehad maar het zou on-Spaans zijn om daar zwaar aan te tillen. Zelf zou ik die vierde wildcard graag aan Visconti geven.

Off-Topic: Het is natuurlijk superschattig dat iedere halfbakken kopman zn eigen ploegje krijgt, maar is dat geen achterhaald model uit de jaren ’90?
Wat maakt dat Coquard en Rolland hun eigen ploegje “verdienen” en dat bv Bennett (S.), Jakobsen, andere Bennett (G.), Ulissi en Latour (noem maar wat) wisselkopman zijn? Het is fijn dat er werk wordt gecreëerd voor 20+ extra renners, maar hebben de 20 slechtste Franse renners uit de verschillende WT- en Procontinentale ploegen nou echt bestaansrecht in het Profwielrennen? Natuurlijk, als er een sponsor is die wil lappen dan is dat natuurlijk mooi en dat mag iedereen lekker zelf weten, maar dat daar dan een recht op bepaalde koersen aan wordt gehangen door middel van een soort van emotionele chantage, dat slaat nergens op. De Italianen en Spanjaarden kunnen het af met ieder 4 nationale ploegen. Waarom zouden er in Frankrijk 7 nodig zijn?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone