Vital Concept-B&B Hotels ruilt Orbea in voor KTM-fietsen

woensdag 11 december 2019 om 15:28
Vital Concept-B&B Hotels ruilt Orbea in voor KTM-fietsen

foto: Cor Vos

Vital Concept-B&B Hotels koerst komend seizoen op materiaal van KTM. Na twee seizoenen heeft de Franse formatie de samenwerking met het Baskische Orbea beëindigd om in zee te gaan met de Oostenrijkse fietsconstructeur.

In de eerste twee jaar van haar bestaan maakte Vital Concept-B&B Hotels gebruik van de fietsen van Orbea, maar voor komend seizoen is gekozen voor een nieuwe leverancier. De Franse ploeg gaat de krachten bundelen met het Oostenrijkse KTM, werd vandaag bekendgemaakt in een persbericht. Voor de klimwedstrijden wordt het model Revelator Alto gebruikt, de Revelator Lisse moet Bryan Coquard en zijn lead-out vooruit stuwen in de massasprints.

“We zochten een sterke partner om onze ontwikkeling te begeleiden”, vertelt teammanager Jérôme Pineau. “We streven ernaar om hoogwaardige producten te ontwikkelen en onze partner verder te laten groeien als topfabrikant van fietsen. KTM zal profiteren van een verbeterde zichtbaarheid en we vertrouwen op hun onmiskenbare technische expertise en financiële kracht.”

Schönberger
Sebastian Schönberger, die overkomt van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, is alvast bekend met de modellen waarop de ploeg gaat rijden. “Toen ik deze modellen vorig jaar ontdekte, voelde het als het besturen van een sportauto: stijf, snel en met geweldige remmen. Mijn nieuwe teamgenoten gaan het nu op dezelfde manier ervaren. De ploeg en KTM hebben een win-win-situatie opgezet.”

Schönberger is niet de enige nieuwkomer bij Vital Concept-B&B Hotels. In totaal maken zes renners de overstap naar de Franse ploeg, die komend seizoen door het leven gaat als B&B Hotels-Vital Concept. Ook Belgen Jens Debusschere en Frederik Backaert en Nederlander Tom-Jelte Slagter voegen zich bij de ploeg. Bryan Coquard en Pierre Rolland blijven de belangrijkste kopstukken.

Dit artikel delen:

6 Reacties

west 11 december 2019 om 15:44

Zal aan mij liggen, maar heb nog nooit een amateur/recreant op KTM gezien…

Polleke 11 december 2019 om 15:52

En dan nu ineens een stuk of 20…

Thoin 11 december 2019 om 16:48

Reed R.Feuillu niet op een KTM die plots in midden brak tijdens Le Samyn een 10-tal jaar geleden? Toen was het nog Besson-chaussure denk ik…
Voor de rest inderdaad vrij onbekend…

trickstuff 11 december 2019 om 18:58

In de Alpenlanden is KTM toch een redelijk groot merk met veel dealers. Ik zie ze er meer dan regelmatig rijden. In Nederland zijn de winkels die dit merk voeren volgens mij op de vingers van een hand te tellen.

rahimns 11 december 2019 om 15:59

Even op hun site gekeken… wel mooie fietsen hoor.

Headlines

Materiaalzone

Populair