Lotto Dstny verbreekt huidige contract met Ridley en kiest voor Orbea
foto: Cor Vos
dinsdag 29 augustus 2023 om 09:32

Lotto Dstny verbreekt huidige contract met Ridley en kiest voor Orbea

Lotto Dstny zal volgend jaar niet meer met de fietsen van Ridley rijden. Dat gerucht ging al een tijdje rond, maar inmiddels is het ook door de ploegleiding zelf bevestigd. HLN meldt dat de Belgische ploeg een contract heeft getekend bij het Baskische Orbea.

Orbea is geen onbekende in het wielerpeloton. Zo sponsorden ze jarenlang de Spaanse ploeg Euskaltel en hebben ze ook een tijdje fietsen geleverd aan Cofidis, B&B-Hotels en Ceratizit. Verder waren ze voornamelijk actief in het mountainbiken.

“Onze samenwerking met Ridley stopt inderdaad eind dit jaar. We stappen over naar een nieuw fietsenmerk”, bevestigt algemeen directeur Stéphane Heulot. “Niet zozeer omdat we niet tevreden zijn over de kwaliteit van de Ridley-fiets. (…) We kiezen voor een ander merk omdat we ons financieel willen verbeteren. Dat is nodig om onze huidige kern te kunnen behouden.”

Heulot geeft daarnaast aan dat het om een ‘gecompliceerde zaak’ gaat. Dat heeft te maken met het contract dat Lotto Dstny nog heeft tot en met 2025. Dat contract zal dus verbroken worden, maar volgens HLN is het nog niet duidelijk hoe Lotto Dstny dat zal oplossen.

 

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
16 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2023 10:08
Van materiaal heb ik weinig kaas gegeten zodoende heb ik geen mening of dit een verbetering is. Wat me wel opvalt is dat Heulot heel goed werk levert. Niet alleen de sfeer en de resultaten gaan er op vooruit, hij durft ook beslissingen nemen. Een echte leider is wat ze nodig hadden bij Lotto. Wat een verschil met die laffe rat van een Lelangue.
    29 augustus 2023 15:24
    Ja, dat die man nog altijd niet persona non grata in het peloton is, is niet te vatten. Het Peter-principe nogmaals in werking, helaas voor Lotto vorig jaar...
29 augustus 2023 10:40
Vreemde volgorde; nog lopend contract met Ridley tot en met eind 2025, nieuwe leverancier Orbea zal -heel waarschijnlijk- meer geld in het laatje brengen, maar.....wat kost het afkopen van bestaande contract?
29 augustus 2023 11:51
Maar eerst waren de Ridley fietsen volgens de Lotto ploeg niet mee gevolueerd met de tijd, maar Lotto Dsthy rijd er toch wel een goed wielerseizoen mee. Zal gewoon wel alles te maken hebben met ( veel) geld.
29 augustus 2023 12:40
Leuk een financiële verbetering maar vaak bij Orbea zijn de brackets zo scheel als in weet niet wat. Ofwel de bracket gaten staan scheef radiaal en axiaal wat niet alleen enorme slijtage aan lagers heeft maar vooral veel krachtverlies oplevert. Overigens komt dit bij veel A merken voor.Wielerflits, nog altijd geen goed werkende editor in jullie CMS? Geen alinea's mogelijk, geen beantwoorden knop. Doe er eens wat aan.
29 augustus 2023 14:15
Met Segaert die wereldtop tijdrijden wil worden, vraag ik met wel af of Orbea goed genoeg is om zo iemand aan boord te houden.
29 augustus 2023 09:40
Historisch gezien letterlijk het geweer van schouder gewisseld en de poorten staan nu wel wagenwijd open voor De Rode Lantaarn Cycling Team
29 augustus 2023 12:45
Volgens IDL ligt de ruzie met Ewan mede aan de basis.
29 augustus 2023 15:29
@Djerkson

Haha, het Peter-principe, schitterend. Dat is gewoon zo een slijmbal die constant aan het lobby'en is en terwijl allles en iedereen voor de bus gooit. Zijn politieke slangenspelletjes blijven blijkbaar voor werkzekerheid zorgen. Al werkt hij nu wel voor zijn schoonfamilie dus het wordt duidelijk moeilijker.
29 augustus 2023 10:12
Wel jammer. Ridley zijn misschien niet de allerbeste fietsen van het peloton, maar wel altijd een van de mooiste. Gewoon simpel zwart, zonder poespas. Stem al jaren op Ridley in het Wielerflits eindejaarslijstje voor de mooiste fiets.
29 augustus 2023 12:36
"Historisch gezien letterlijk het geweer van schouder gewisseld en de poorten staan nu wel wagenwijd open voor De Rode Lantaarn Cycling Team"

Helaas kan dat team niet meer worden ingeschreven voor de verrassingskoers van dit jaar, de Vuelta.
29 augustus 2023 12:41
Pedalo, ook SCOTT frames zijn vaak scheel.
29 augustus 2023 11:21
De Scott fietsen van DSM zijn de mooiste.
29 augustus 2023 13:52
Waar het materiaal goed genoeg was als Worldtour ploeg is het niet goed genoeg meer als Continentale ploeg ? Lotto heeft er iets van weg om steeds de aandacht af te leiden van de echte problemen, en zelfs de schuld onterecht te leggen bij anderen. De professionele ondersteuning van de ploeg (Golazo) werd afgebouwd en vervangen door weliswaar enthousiaste amateurs. (kost minder) Dat Ridley de vijs aandraait wanneer de ploeg afzakt van Worldtour naar Continentaal lijkt me ook al logisch. Dat Soudal meer marktwaarde zoekt bij een internationaal topteam is al even evident. Steeds worden de beslissingen de wereld ingestuurd als zijnde in het kwaliteitsbelang van de ploeg, terwijl het echter steeds het terugschroeven is van ambities. Er is helemaal niks op tegen dat de tering naar de nering wordt gesteld, alleen gebeurt dit steeds ten koste van andere partijen.
    29 augustus 2023 14:10
    Ridley kan niet leveren. Dat is het grootste probleem. Kijk naar de tour. Maar 4 renners op de nieuwste fiets. En reserve hebben ze al niet. Tijdritfiets idem.

Reacties zijn gesloten.