Visma | Lease a Bike ontbreekt ook dit jaar in Brabantse Pijl, TDT-Unibet wel van de partij
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
maandag 12 februari 2024 om 19:09

Visma | Lease a Bike ontbreekt ook dit jaar in Brabantse Pijl, TDT-Unibet wel van de partij

Zoek ook dit jaar niet naar de mannen van Visma | Lease a Bike in de Brabantse Pijl. De Nederlandse formatie ontbreekt, net als in de edities van 2022 en 2023, op de definitieve startlijst. De organisatie van de midweekse klassieker (1.Pro) zal op woensdag 10 april wel elf andere WorldTeams verwelkomen.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het gaat om Alpecin-Deceuninck, Arkéa-B&B Hotels, Bahrain Victorious, Cofidis, Decathlon AG2R La Mondiale, EF Education-EasyPost, Intermarché-Wanty, Soudal Quick-Step, dsm-firmenich PostNL, Jayco AlUla en UAE Emirates.

Verder zullen er ook elf teams met een ProTeam-licentie aan de start verschijnen van de Brabantse Pijl, met Bingoal WB, Caja Rural-Seguros RGA, Israel-Premier Tech, Lotto Dstny, Q36.5, Team Flanders-Baloise, Team Novo Nordisk, TotalEnergies, Tudor, Uno-X Mobility en – last but not least – TDT-Unibet. Die laatste ploeg zal er zijn debuut maken.

Op woensdag 10 april zullen niet alleen de mannelijke wielrenners in actie komen voor de Brabantse Pijl, ook de vrouwen hebben sinds 2016 hun eigen wedstrijd. Met dertien WorldTeams en elf continentale ploegen, heeft organisator Flanders Classic weinig reden tot klagen. Visma | Lease a Bike schittert ook in de vrouwenkoers door afwezigheid, maar topteams als SD Worx-Protime en Lidl-Trek geven wel acte de présence.

Vorig jaar werd de Brabantse Pijl voor vrouwen gewonnen door Silvia Persico. De Italiaanse rekende in een sprint af met Demi Vollering en Liane Lippert. Bij de mannen was er succes voor Dorian Godon. De Fransman versloeg in een sprint-à-deux zijn vluchtmakker Ben Healy. Benoît Cosnefroy mocht ook mee het podium op. De Brabantse Pijl wordt steevast enkele dagen voor de Amstel Gold Race verreden.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
12 februari 2024 19:35
Vind ik toch wat jammer, want is een mooie en leuke koers die goed op ieders erelijst staat. Jongens als Per Strand Hagenes kunnen dan eens zien hoe ver ze zelf komen. Of het is een extra kans voor pakweg Benoot of Laporte om een mooie koers te winnen.
    12 februari 2024 20:58
    Zeker jammer omdat Rabo hier vroeger altijd sterk voor de dag kwam, met oa Freire & Boogerd.
    12 februari 2024 21:21
    Eigenlijk is het gewoon schandalig dat Visma deze koers al jaren overslaat. Mooie koers met een rijke historie maar zelfs hier halen ze hun neus voor op.
    Over het algemeen lijkt de verhuizing op de kalender deze koers weinig goed gedaan, in de tijden dat het nog een weekend van E3 en Brabantse Pijl was stond er altijd een sterk veld aan de start.
13 februari 2024 08:51
Gemiste kans voor Wout om een voorjaarskoers te winnen.

Reacties zijn gesloten.