Visconti: “Voel mij de winnaar van de etappe”

donderdag 26 mei 2011 om 11:20

foto: Sirotti

Giovanni Visconti kwam gisteren als eerste over de finish van de zeventiende etappe van de Giro d’Italia, maar werd door de jury teruggezet naar de derde plaats. De Italiaans kampioen gaf zijn opponent Diego Ulissi, die de ritzege uitendelijk toegewezen kreeg, namelijk tot twee keer toe een duw in de sprint. Visconti is het echter totaal niet eens met de beslissing van de jury.

“Ulissi deed zijn best mij ten val te laten komen. Als ik mijn handen niet gebruikt had, was ik gevallen. Hij week van zijn lijn af, en niet slechts tien centimeter. Ik schreeuwde nog naar hem, maar hij wist dat hij langzamer was. Officieel wordt ik dan wel teruggezet naar plaats drie, maar ik heb gewoon gewonnen”, aldus een boze Visconti, die geen goed woord voor Ulissi over heeft. “Hij gedroeg zich slecht in de groep vandaag en liet zien slecht opgeleid te zijn.”

Luca Scinto, Visconti’s ploegleider bij Farnese Vini-Neri Sottoli, was het niet helemaal eens met zijn renner: “Giovanni maakte een fout, maar Ulissi had ook gediskwalificeerd moeten worden. Pablo Lastras had de etappe moeten winnen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone