‘Visconti Italiaans kampioen dankzij gemotoriseerde doping’

zaterdag 17 juli 2010 om 13:21

De storm rond Fabian Cancellara en zijn vermeend gebruik van gemotoriseerde doping is inmiddels alweer een tijdje gaan liggen, maar het onderwerp steekt nu toch weer de kop op. Aan ansa.it heeft Ivano Fanini, algemeen manager van het Italiaanse Amore & Vita, gisteren gezegd dat Giovanni Visconti gebruik heeft gemaakt van een motortje tijdens het Italiaans Kampioenschap, dat hij op zijn naam schreef.

Het weerwoord van Visconti’s werkgever ISD-Neri liet niet lang op zich wachten: “De geometrie van het frame laat niet toe dat motorcilinders, of instrumenten van welke soort ook, in de fiets worden verwerkt. De diameter verschilt op meerdere plaatsen en het frame is ‘gebroken’ op twee plaatsen zodat het een hoek vormt”, klinkt het bij Velonation. “Technisch gezien zijn de beschuldigingen onmogelijk.”

ISD-Neri stapt dan ook naar de rechtbank om zijn naam te zuiveren. “Gezien de lasterlijke beweringen van Ivano Fanini heeft het team de opdracht gegeven aan zijn advocaat, Joseph Napoleon, de zaak voor zowel de strafrechterlijke en de burgerlijke rechtbank te brengen om een compensatie te vragen voor het beschadigen van het imago van de ploeg.”

Lees ook:
‘Elektrische motoren in racefietsen gebouwd’
Cassani legt uit hoe fietsmotor werkt

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone