Vingegaard tankt vertrouwen: “Maar weet dat ik nog moet verbeteren”

zaterdag 11 maart 2023 om 17:20
Vingegaard tankt vertrouwen: “Maar weet dat ik nog moet verbeteren”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard moest in de koninginnenrit van Parijs-Nice genoegen nemen met een derde plaats. In de sprint op de Col de la Couillole waren David Gaudu en ritwinnaar Tadej Pogacar te snel. Op de site van Jumbo-Visma doet de Deen zijn verhaal.

“De versnellingen waren mij vandaag wat te machtig”, begint Vingegaard, die een enkele keer moest passen, maar in de slotkilometer weer kon terugkeren aan het front. “Ik besloot mijn eigen tempo te hanteren. Dat ging naar behoren. Na iedere aanval kon ik terugkeren, dat geeft in ieder geval vertrouwen. Maar ik weet ook dat ik nog moet verbeteren dit seizoen. Deze race behoort niet tot de absolute hoofddoelen van dit seizoen, dus er is nog tijd om dat te verwezenlijken.”

Parijs-Nice zit er nog niet op na de koninginnenrit. “Er is morgen nog een etappe”, doelt Vingegaard over de slotrit van en naar Nice. “Daarin kan nog een hoop gebeuren, dus ik begraaf de strijdbijl zeker niet. Ik blijf ervoor vechten.”

Foss: “Ik besloot er vol voor te gaan”
In de koninginnenrit was ook een belangrijk rol weggelegd voor Tobias Foss. De wereldkampioen tijdrijden reed een groot deel van de Col de la Couillole op kop voor Vingegaard. “Ik heb het gevoel dat ik Jonas vandaag goed heb kunnen bijstaan. Ik voelde me vandaag niet optimaal, maar ik besloot er vol voor te gaan. In de eerste kilometers van de slotklim heb ik alles gegeven wat ik in me had. Op een gegeven moment was de tank leeg en was het aan Jonas om er het maximale uit te halen. Zelf ben ik vervolgens op eigen tempo naar de finish gereden.”

Lees ook:
Pogacar is Gaudu en Vingegaard de baas in koninginnenrit Parijs-Nice
Dit artikel delen:

14 Reacties

fransestinkkaas 11 maart 2023 om 17:51

Sprint? Met alle respect. Hij zette op 150 van de meet aan om te kijken of de anderen konden volgen. De sprint volgde later pas en was volgens mij meer een versnelling van Pogacar dan dat er daadwerkelijk werd gesprint.

1
kelderfan 11 maart 2023 om 17:53

Het is een juiste conclusie, dat er nog een paar procenten bij moeten komen.

0
Romāns Vainšteins 13 maart 2023 om 06:53

De laatste paar jaar van Jumbo doen sowieso blijken dat ze daar iets uitgevonden hebben dat beter dan elders werkt: wanneer je door die molen gehaald bent trap je net een stukkie harder dan voorheen. Het door mij verwachte ‘schandaal’ is niet zozeer op doping gestoeld maar een hele grote opeenstapeling van ‘ja, maar dat mocht!’s. Echt een dikke vette omvangrijke bulk gebalanceer op vage lijntjes, exact zoals SKY jarenlang de shit gedomineerd heeft.

0
Cycling 13 maart 2023 om 20:35

@Romans Vainsteins Het is toch wel duidelijk dat Jumbo-Visma als 1 van de enige ploegen alle renners perfect begeleiden/voorbereiden met hoogtestages. Trainen ipv wedstrijden. Bij Quickstep heeft ook Evenepoel nu begrepen dat dit essentieel is om te winnen op het hoogste niveau. Niet voor niets is de hele giro ploeg gedurende Paris-Nice en Tirreno op hoogte stages en rijdt Evenepoel maar een zeer beperkt programma tot de Giro. Er is veel kritiek op het beperkte programma van Jumbo-Visma maar mijn beeld is dat dit de sleutel tot succes is. Vandaar verwacht ik dat het in de Giro ook een spannende strijd gaat zijn tussen de perfect voorbereide ploegen van Quickstep en Jumbo-Visma en bijbehorende kopmannen.

0
speervanger 13 maart 2023 om 03:07

Ben het wel eens met Eva, die hele ploeg is te goed, vroeg of laat zitten we weer tegen een schandaal aan te kijken!

-1
speervanger 13 maart 2023 om 19:32

https://keto.nl/ketonen/?amp

-1
Cycling 13 maart 2023 om 20:08

@Speervanger zoals eerder aangegeven is het niet alleen JV die ketonen gebruikt. Het is bovendien geen doping. Het is dan ook onzinnig om dit elke keer maar weer aan te halen als er een stuk over JV staat

0
speervanger 13 maart 2023 om 21:29

Ik roep ook niet dat het doping is, weet wat het is maar ze steken er wel erg bovenuit

-1
Cycling 13 maart 2023 om 21:38

Daarom geef ik aan dat veel ploegen ketonen gebruiken en dat dus niet de oorzaak kan zijn. Jij blijft hier het beeld schetsen dat JV de enige ploeg is wat gewoon onjuist is.

0
speervanger 13 maart 2023 om 22:24

Het ging toch over schone sport, niks hulp om in keto te komen, waar ligt de grens?

-1
Eva van Tuur 11 maart 2023 om 21:37

Tijden de Tour rijd die niet meer op boterhammen met pindakaas, hooguit verdacht dat zo een simpele jongen bij jumbo komt en zo hard rijd.

-6
bswinkelss 11 maart 2023 om 22:05

Houd dit soort ongefundeerde uitspraken aub even voor je

1
Eva van Tuur 12 maart 2023 om 00:08

Ongefundeerd?

-1
Cycling 13 maart 2023 om 20:14

@Eva van Tuur Vingegaard was al een talent voor hij bij Jumbo-visma kwam. Je krijgt niet zomaar een contract bij Jumbo-visma. Dit geldt ook voor de overige ploegen trouwens. Het is alleen de vraag of ze met hun talent ook doorbreken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone