Vingegaard blij na ploegentijdrit: “Al hadden we gehoopt op een grotere voorsprong”

dinsdag 7 maart 2023 om 17:18
Vingegaard blij na ploegentijdrit: “Al hadden we gehoopt op een grotere voorsprong”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma kwam als beste ploeg uit de atypische ploegentijdrit van Parijs-Nice. Jonas Vingegaard, de kopman voor het algemeen klassement, was na afloop blij met de overwinning. “Maar we hadden gehoopt om nog meer voorsprong te nemen”, reageert de regerende Tourwinnaar.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Met Vingegaard, Jan Tratnik, Nathan Van Hooydonck, Rohan Dennis, Edoardo Affini, Tobias Foss en Olav Kooij als locomotieven snelde Jumbo-Visma naar de winnende tijd in de 32,2 kilometer lange ploegentijdrit. Met een eindtijd van 33m55s was de geel-zwarte formatie welgeteld één seconde sneller dan EF Education-EasyPost. Jayco AlUla eindigde als derde op vier tellen.

Maar nog belangrijker voor kopman Jonas Vingegaard: de Deen wist 23 seconden te pakken op UAE Emirates en dus zijn grote rivaal Tadej Pogačar. “Het is ongelofelijk om zoveel sterke mannen te hebben. We zijn heel blij met deze zege en ik wil de ploeg bedanken. We trainen er natuurlijk niet zo vaak op, maar richting deze koers hebben we dat wel een paar keer gedaan. We hebben het vandaag goed gedaan. We waren heel snel en het verliep soepel.”

Lees ook:
Jumbo-Visma wint atypische ploegentijdrit Parijs-Nice, UAE Emirates beperkt schade

foto: Cor Vos

In het algemeen klassement staat Vingegaard nu vijfde op drie seconden van de nieuwe leider Magnus Cort. De Deen heeft een voorsprong van elf seconden op Pogačar. “We staan er goed voor, maar we hadden gehoopt om nog meer voorsprong te nemen. Maar uiteindelijk zijn we heel blij met de uitkomst. We trekken nu de bergen in en dan gaan we zien wie de sterkste is”, besluit Vingegaard.

Dit artikel delen:

8 Reacties

de adelaar 7 maart 2023 om 17:37

Alleen al die sprint van Pogi zorgt dat hij er zo weer tien inloopt

3
Glorious 7 maart 2023 om 17:22

Tactiek kon beter….ploegleiding?

1
Emergo 7 maart 2023 om 17:31

Doe eens een voorstel.

-1
Federico Bahamontes 7 maart 2023 om 17:34

Op basis van de interviews vooraf en de tactiek tijdens de rit is wel duidelijk dat ze de nieuwe regels eigenlijk niet zo serieus namen en er ook niet specifiek op getrained hebben.

Veel andere ploegen hebben er wel serieus werk van gemaakt, en dat verschil merkte je heel duidelijk. Puur vanwege de de hoge basiskwaliteit van alle tijdrijders weten ze het nog net over de streep te trekken, maar het verschil had veel groter kunnen en misschien wel moeten zijn..

1
Lalsacien 7 maart 2023 om 17:45

Dan valt het verschil toch mee als ze volgens jou zich niet goed hadden voorbereid?

-1
horsm 7 maart 2023 om 18:39

hmmja… maar het enige verschil met de andere ploegen is dat ze met drie ipv twee aankomen – en dat was, lijkt me, om Nathan een kans op geel te geven. En dat is ook weer tactisch: als je je knechten af en toe een prijsje toewerpt, dan werken ze net wat harder voor je.

0
Romāns Vainšteins 7 maart 2023 om 19:11

Onderdeel van het plan: Laat Pogi maar spurten, smilen en spetteren. 1 kolossale uithaal loeren ze op.

-2
speervanger 8 maart 2023 om 16:54

Meer ketonen

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone