Vincenzo Nibali maakt zich in 2022 op voor bijna zekere combinatie Giro-Tour

donderdag 16 december 2021 om 14:43
Vincenzo Nibali maakt zich in 2022 op voor bijna zekere combinatie Giro-Tour

foto: Cor Vos (archief)

Vincenzo Nibali zal volgend jaar voor de elfde keer aan de start verschijnen van de Giro d’Italia, zo meldt zijn werkgever Astana Qazaqstan Team in een persbericht. De inmiddels 37-jarige Italiaan zal waarschijnlijk ook deelnemen aan de Tour de France van 2022.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Het was lange tijd onduidelijk of de ervaren ronderenner volgend jaar weer zou meedoen aan de Giro d’Italia, of dat hij de voorkeur gaf aan de Tour de France. De Kazachse werkgever van Nibali laat nu echter weten dat de Siciliaan in 2022 waarschijnlijk de twee grote rondes zal combineren. Nibali was in het verleden erg succesvol in de Giro en Tour. In 2014 won hij zijn eerste en tot nu toe enige Tour, in 2013 en 2016 was hij de beste in de Ronde van Italië.

Nibali zal in aanloop naar de Giro d’Italia de Volta a la Comunitat Valenciana, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en de Tour of the Alps betwisten. Astana Qazaqstan Team rept in zijn persbericht met geen woord over andere voorjaarsklassiekers. In de Giro zal Nibali het gezelschap krijgen van Miguel Ángel López en David De la Cruz. López liet eerder al weten dat hij een gooi zal doen naar de eindzege in de Giro. De la Cruz begint als luxehelper aan de Italiaanse ronde.

In de Tour rekent Astana Qazaqstan Team op een zeer sterke selectie met, naast Nibali en López, klassementskopman Alexey Lutsenko en Gianni Moscon. De la Cruz zal de ploeg dan weer aanvoeren tijdens de Vuelta a España.

Astana Qazaqstan Team voor 2022 – kopstukken 
flag-it Giro d’Italia (6-29 mei)
Miguel Ángel López
Vincenzo Nibali
David De La Cruz

flag-fr Tour de France (1-24 juli)
Alexey Lutsenko
Vincenzo Nibali
Miguel Ángel López
Gianni Moscon

flag-es Vuelta a España (19 augustus-11 september)
David De la Cruz

Dit artikel delen:

4 Reacties

5211 16 december 2021 om 15:13

Leuk voor Nibali dat hij beide rijd. Verwacht er hooguit paar etappes als uitschieter van. Klassement niet echt, die tijd is voorbij.

Hij zal in later stadium wellicht ook aangeven voor etappewinst te gaan IPV AK.

dynamo 16 december 2021 om 15:36

logisch nibali Giro rijdt, persoonlijk vind ik Giro en Vuelta boven de tour uitsteken, zal wel aan de media liggen , die altyd veel zendtyd aan de tour spenderen.

lo squalo dello Stretto 16 december 2021 om 16:19

Ik dacht dat hij in alle monumenten ging starten en dan ook nog Giro-Tour ? Benieuwd in welke rol hij de grote rondes rijdt. Kan hij metnaal de klik maken om puur voor ritten te rijden of ter ondersteuning van MAL / Lutsenko? In zijn begindagen was hij een goede knecht voor Basso maar de laatste 10 jaar is hij het altijd gewoon geweest om kopman te zijn en nooit voor anderen te moeten werken.

Titaantje 16 december 2021 om 19:54

Jammer dat ze Lopez naar de Giro-Tour combi sturen. Volgens mij is de Giro-Vuelta een veel betere combinatie.

Headlines

Materiaalzone