Miguel Ángel López jaagt met Astana op eindzege in Giro: “Mogen dromen”

donderdag 9 december 2021 om 08:48
Miguel Ángel López jaagt met Astana op eindzege in Giro: “Mogen dromen”

foto: Cor Vos (archief)

Miguel Ángel López is terug bij Astana Qazaqstan en onverminderd ambitieus in Kazachstaanse dienst. “Ik ga naar de Giro d’Italia en mik zeker op een podiumplaats, maar ik droom van de eindoverwinning”, vertelt de Colombiaanse klimmer op de persdag.

Over de manier waarop López is vertrokken bij Movistar, met onder meer zijn opmerkelijke opgave in de Vuelta, is al veel gesproken. Onder de vleugels van Alexander Vinokourov durft de 27-jarige klimmer zich uit te spreken over zijn doelen voor 2022. In de Tour de France is het kopmanschap aan Alexey Lutsenko, maar in de Giro krijgt Superman zijn kans.

“Ik ben vaak dicht bij de overwinning geweest in een grote ronde, dus daarom is het nu misschien een goed moment om na te denken over een volgende stap. Een grote ronde winnen is niet gemakkelijk, maar ik denk dat we daarover mogen dromen”, geeft López aan. In 2018 werd hij derde in achtereenvolgens de Giro en de Vuelta, nog altijd zijn beste uitslagen in drieweekse rondes. “We moeten er als ploeg alles aan doen om klaar te zijn om de Giro te winnen, of in ieder geval om voor de eindzege te strijden.”

‘Ik ben nog steeds dezelfde persoon’
Uiteindelijk heeft het uitstapje van López bij Movistar maar één jaar geduurd. “Ik kom hier thuis bij Astana. De structuur van de ploeg is wel flink veranderd en er zijn veel nieuwe renners. Maar ik heb een goede relatie met Vincenzo en de mensen om hem heen. We zijn een van de beste teams, mede door die nieuwkomers. Ik heb daarom ook een goed gevoel over hoe 2022 gaat verlopen”, zegt Superman.

Overigens is het vertrek bij Movistar hem niet in de koude kleren gaan zitten. “Veranderingen horen bij het leven. Soms zijn ze goed, andere veranderingen zijn minder. Het is gebeurd. Het is een ervaring die ik mij zal blijven herinneren, maar nu ben ik hier en ga ik verder. De hele situatie heeft mij niet veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde persoon”, stelt López vast. “Ik ga die ervaring gebruiken om het volgend seizoen goed te doen in de Giro.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

FDJ 9 december 2021 om 09:14

Leuke klimmer, maar voor een eindzege komt hij tekort. Zeker zodra er meerdere individuele tijdritten zijn in een ronde. Denk dat die podiumplekken het maximale zijn voor hem.

Rondje 25 9 december 2021 om 09:34

Na Lutsenko en vele anderen al weer eentje die droomt van het podium. Wie volgt?

Maillot à Pois 9 december 2021 om 09:37

Ze mikken hoog, daar bij Astana.

Michelangelo 9 december 2021 om 09:46

Was ook mijn gedachte. Wordt nog druk daar op het podium.

Logisch dat Lopez hiervan droomt. Maar hij is als klassementsrenner niet compleet genoeg. Eigenlijk is hij vooral gewoon klimmer, en verder niks. Hoewel ik hem af en toe nog best een goede korte tijdrit heb zien rijden volgens mij. Maar dat wisselt hij dan weer af met dramatisch slechte tijdritten.

Wheely 9 december 2021 om 10:00

Ambities Astana 2022:
Lutsenko podium Tour
Lopez winst Giro

Staat genoteerd met het oog op het rapportcijfer…

Maillot à Pois 9 december 2021 om 10:11

Vergeet de ambities van De La Cruz voor de Vuelta niet!

Wheely 9 december 2021 om 10:17

Bij deze genoteerd:
De La Cruz podium Vuelta.

Het seizoen van Astana is pas geslaagd bij podia in alle grote rondes.

Romāns Vainšteins 9 december 2021 om 10:09

Hup López, fraai coureur en op zijn best in de allerlastigste bergetappes, een echte geit en nog eens met een esthetisch fraaie stijl ook. Kan me vanwege die gare presentatie even niet heugen of er veel van zijn type etappes liggen in de giro dit jaar.

lo squalo dello Stretto 9 december 2021 om 10:24

Goed dat hij voor de Giro gaat; het parcours ligt hem en sowieso een goede ondersteuning van zijn team. Er zijn weinig betere klimmers in het peloton en die beter zijn rijden de Tour. Dus eindwinst ambiëren lijkt me realistisch.

Rondje 25 9 december 2021 om 11:12

Het is niet alleen Astana hoor die ik bedoel met podium. Iedere ploeg heeft er wel een paar met zo’ n uitspraak.

Panache 9 december 2021 om 12:46

In 2018, op zijn 24e, podium in zowel Giro als Vuelta en dat is heel knap. Sindsdien is er echter geen progressie meer geboekt en dat lijkt wel nodig om de nieuwe ambities waar te maken.

Headlines

Materiaalzone

Populair