Alexey Lutsenko: “Mijn doel is om het podium te halen in de Tour”
foto: Cor Vos
woensdag 8 december 2021 om 19:36

Alexey Lutsenko: “Mijn doel is om het podium te halen in de Tour”

Alexey Lutsenko heeft de smaak te pakken na zijn zevende plaats in de voorbije Tour de France. De 29-jarige Kazachstaanse kopman van Astana Qazaqstan gaat ook in 2022 voor een goed klassement in de Franse ronde. “Het zal niet makkelijk worden, maar mijn doel, en dat van het team, is om het podium te halen in de Tour”, vertelt hij.

“We zijn nu op trainingskamp en daarna ga ik nog op hoogte naar de Teide”, aldus Lutsenko op de persdag van de WorldTour-ploeg. “Ik start het seizoen met de Tour de La Provence en de Ruta del Sol. Ik ga niet naar de UAE Tour, omdat ik mij goed wil voorbereiden op de klassiekers. Ik wil graag naar de Ronde van Vlaanderen en daarna de Ardennenklassiekers rijden. Daarna volgen, zoals altijd bij mij, de Dauphiné en de Tour de France.”

Een podiumplaats in Parijs is dus zijn grote doel. “Met mijn zevende plaats van dit jaar heb ik laten zien dat ik mij kan meten met de besten. De komende jaren zal ik proberen om mijn doel te behalen. Niets is onmogelijk”, zegt hij ambitieus. “Ik heb goede resultaten behaald in de klassiekers, maar ik denk dat ik nog flink kan verbeteren in de bergen en in lange rittenkoersen.”

Trainen als een klassementsrenner
“En het is bovendien goed om meerdere doelen te hebben in een seizoen. Ik zeg niet dat ik niet om de zeges mee wil doen in de klassiekers, want er is genoeg tijd om mij daarop voor te bereiden en daar resultaten te behalen. Ik wil namelijk ook gewoon goed in vorm zijn voor Vlaanderen en de Ardennen”, geeft Lutsenko aan. “Maar mijn manier van trainen is veranderd. Dat moet wel als je een klassementsrenner wil worden. Dat probeer ik stap voor stap te doen en tot nu toe gaat het goed.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
8 december 2021 19:41
Hij heeft me enorm verrast afgelopen tour, maar top 3 is toch wel iets te ambitieus.
8 december 2021 19:57
Dan moet onze vrolijke vriend hopen op een zwakke bezetting/veel uitvallers.
8 december 2021 20:39
Zo'n uitspraak zal de eindejaarsscore van Astana in 2022 niet ten goede gaan komen.
8 december 2021 20:53
De Rode Lantaarn komt ook op het podiuum toch? :)
8 december 2021 21:00
Hij had dit jaar geluk met een relatief makkelijk parcours, maar dat gaat niet snel veranderen.
8 december 2021 21:05
Misschien kan hij de strijdlust winnen
8 december 2021 21:40
dromen mag
8 december 2021 22:36
Je kan er wat van vinden, maar wielrenners zonder doel zijn erger.

Hij heeft een beter palmares dan Kruissie en die deed het uiteindelijk ook. Dus ik zie echt niets als onmogelijk.
8 december 2021 22:46
Ik vind het wel een bijzondere renner. Kan op bepaalde momenten heel hard rijden. Plots zie je hem in de Omloop, dan weer slokkop in Oman, een andere keer Tour-topper. Je kan er moeilijk de vinger op leggen wat voor type renner hij nu net is en op welke wedstrijden hij best zou focussen.
8 december 2021 23:16
Het zou toch wat zijn zeg. Tsja, O Connor haalde stek 4 dit jaar. Veel uitvallers en vormlozen nodig idd alsmede ergens zelf een sloot tijd pakken. Waarom niet?
9 december 2021 00:17
Ha, ha, daar is er weer eentje die het podium wil halen.
9 december 2021 10:21
Waarom niet? In die kasseienrit kan Astana net als in '14 weer veel schade aanrichten.

Reacties zijn gesloten.