‘Vincenzo Nibali maakt overstap naar Astana-Premier Tech’
foto: Cor Vos
vrijdag 9 juli 2021 om 10:35

‘Vincenzo Nibali maakt overstap naar Astana-Premier Tech’

Vincenzo Nibali zal in 2022 uitkomen voor Astana-Premier Tech, zo meldt Het Nieuwsblad. De Italiaan werd de voorbije maanden al in verband gebracht met de Kazachs-Canadese formatie. Nibali, die nu nog uitkomt voor Trek-Segafredo, reed in het verleden ook al voor Astana.

De inmiddels 36-jarige Nibali is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen voor de Amerikaans-Italiaanse formatie van teammanager Luca Guercilena, maar deze samenwerking heeft nog niet al te veel succes opgeleverd. De Siciliaan wist zelfs nog geen enkele keer te winnen in het tenue van Trek-Segafredo.

Nibali reed tussen 2013 en 2016 ook al voor Astana en boekte toen zijn grootste successen met onder meer winst in de Tour de France (2014) en de Giro d’Italia (2013 en 2016). Mocht Nibali inderdaad een contract tekenen bij Astana-Premier Tech, dan zal hij worden herenigd met ploegleider en vertrouwenspersoon Giuseppe Martinelli.

Bij Astana-Premier Tech moeten ze, ondanks het aantrekken van Nibali, wellicht vrezen voor een kleine leegloop. Zo wordt Aleksandr Vlasov opnieuw gelinkt aan INEOS Grenadiers, lijken Gorka Izagirre en Alex Aranburu op weg naar Movistar en zou Matteo Sobrero kunnen rekenen op interesse van Team BikeExchange. Jakob Fuglsang is dan weer in gesprek met Cofidis.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2021 10:41
De cirkel is rond.
9 juli 2021 10:49
Ging Astana niet stoppen met sponsoren, of is dat een roddel zonder waarheid?
    9 juli 2021 10:55
    Misschien na 2022? Dan is het voor Nibali ook wel klaar denk ik.
9 juli 2021 11:06
Hopelijk zien we dan weer een glimp van de oude Nibali.
9 juli 2021 11:06
Maar waar renners heen gaan zullen daar ook renners weg moeten. Dus uiteindelijk zal Astana weer een prima team hebben.
9 juli 2021 11:27
Bij Nibali heb ik een Gilbert/Degenkolb gevoel. Uiteraard allen een eind over the top, maar ik denk dat bij alle 3 die laatste grote stunt, die laatste heropleving, er ook niet meer in zit. Misschien ergens een ritje in Parijs-Nice of zo, maar niets groter dan dat.

Ik heb het idee dat Astana aan het evolueren is van de bovenste naar de onderste helft van de World Tour, al dan niet door gebrek aan mogelijkheden. Als Aranburu, Vlasov, Izagirre, Sobrero en Fuglsang daar verdwijnen, dan blijft er niet veel meer over en denk dat de meeste nieuwkomers toch andere opties boven Astana prefereren. Lutsenko is sterk doch onberekenbaar, Felline is een eeuwig net-niet talent, LLS is 150 jaar oud en dan heb je nog wel de betere Izagirre. Maar voor zover ik weet, zijn die 4 ook allemaal einde contract, dus ook niet eens zeker.
    Fuglsang wordt elke keer weer gezegd dat hij vertrekt maar uiteindelijk blijft ie toch. Beetje een spel tussen de manager van Fuglsang en Astana om de marktwaarde hoog genoeg te houden. Lutsenko toch een aardig palmares, LLS is op zijn 150e toch nog een sterke knecht. En waar er vertrekkers zijn, zullen er ook wel nieuwkomers zijn hé
Goede transfer. Jammer dat hij destijds naar Trek ging, heeft er nooit zijn niveau gehaald.
9 juli 2021 12:11
Groundhog Day?
9 juli 2021 13:22
Om na afloop contract de plaats van Vino in de staf op te vullen.
9 juli 2021 18:32
Pff wat moet je er als astana mee. Al lang over z'n top heen en geen goede uitslag meer in de laatste 2 jaar
9 juli 2021 21:01
Verstandige overstap. Bij Trek komt hij niet in zijn kracht lijkt het. Ook als teamspeler heeft hij weinig laten zien. Ik heb hem nog niet voor Bauke zien werken.
10 juli 2021 01:50
Beter dan bij Trek moet hij toch nog wel kunnen rijden. Als kopman voor de grote rondes lijkt zijn rol wel uitgespeeld. Wat je in huis haalt is een renner met veel ervaring en een fabelachtig palmares, maar niet iemand die dat nog gaat herhalen.

Reacties zijn gesloten.