Wielertransfers 2022: Movistar, Jakob Fuglsang, Astana-Premier Tech

maandag 28 juni 2021 om 13:17
Wielertransfers 2022: Movistar, Jakob Fuglsang, Astana-Premier Tech

Fuglsang op archiefbeeld - foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij. Met vandaag nieuws over onder anderen Movistar, Jakob Fuglsang en Astana-Premier Tech.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Movistar
Verruilt Alex Aranburu aan het eind van het lopende seizoen Astana-Premier Tech voor Movistar? Bronnen hebben aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport bevestigd dat de deal van de 25-jarige Spaanse renner met de formatie van Eusebio Unzué inmiddels een uitgemaakte zaak is, meldt sportjournalist Ciro Scognamiglio. Aranburu, die een etappe won in de Ronde van het Baskenland begin april, is momenteel bezig aan zijn eerste Tour de France.

Ook zijn ploeggenoot Gorka Izagirre wordt in verband gebracht met Movistar. Voor de 33-jarige Spanjaard zou het een terugkeer op het oude nest zijn. Tussen 2014 en 2017 reed hij immers al drie seizoenen voor het team. In die periode won hij onder meer een etappe in de Giro d’Italia.


Jakob Fuglsang
De geluiden rond een mogelijke transfer van Jakob Fuglsang naar Cofidis klinken steeds luider. Afgelopen week liet zijn zaakwaarnemer al weten in gesprek te zijn met de Fransen, die nu ook zelf een duit in het zakje doen. Ploegmanager Cédric Vasseur vertelde namelijk aan het Deense Ekstra Bladet dat hij hoopt dat de deal rondkomt. “Natuurlijk hangt veel af van hoe hij het hier in de Tour doet, maar tot dusver gaat het goed en ik hoop dat hij naar ons team komt.”

“We hebben een renner als Jakob nodig. Het is iemand met veel ervaring in de grote ronden. Een renner die in de grootste wedstrijden altijd bij de allerbesten is”, aldus Vasseur. De Deense renner heeft er aan het eind van het seizoen negen jaar opzitten bij Astana-Premier Tech.


Astana-Premier Tech
Andrea Piccolo (20) zette afgelopen winter de stap naar de WorldTour met Astana-Premier Tech, maar de getalenteerde Italiaan koerste nog geen meter voor de Kazachse ploeg. ProCyclingStats constateerde bovendien dat hij op de UCI-website sinds een paar weken uit de selectie van de WorldTour-formatie is gehaald.

Wat blijkt, vanwege ‘persoonlijke gezondheidsredenen, die tijdens het eerste trainingskamp van het seizoen aan het licht kwamen’ komt Piccolo dit seizoen helemaal niet in actie. Dat meldde de ploeg vandaag in een reactie. “We houden zijn voortgang in de gaten en hopen dat hij in het peloton kan terugkeren als hij eenmaal is hersteld.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 28 juni 2021 om 13:27

De kas is leeg bij Astana en dus draait de carrousel op volle toeren. Movistar haalt de krenten uit de pap nu Aquadro en Eus weer koffie drinken samen en Fuglsang gaat nog een jaar of twee cashen in Frankrijk. Blijft over Lutsenko, die perfect bij Bora of DQS zou passen.

0
Remcoderksen 29 juni 2021 om 06:20

Of bij GazPromVelo of Katushya. Lutsenko is zwaar overschat en past beter bij teams aan Lotto, DSM en Bahrein.

0
SolitaryShell 28 juni 2021 om 13:31

Zijn er ook health reasons die niet personal zijn?

0
Verweggistan 28 juni 2021 om 13:50

Ik denk de blessures die elke dag worden gepubliceerd bij het medisch bulletin.

0
Polleke 28 juni 2021 om 14:46

Sanchez gaat dan weer naar Bahrain, er is sprake van een terugkeer van Nibali maar dat is alleen een nog grotere aanslag op hun al krappe budget…

0
Pole Pole 28 juni 2021 om 16:21

Einde verhaal Astana en zie Premier Tech weer aansluiten bij een andere ploeg. Canadees toch? Misschien wel bij Sylvan Adams van Israël.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone