‘Astana-Premier Tech in poleposition voor Vincenzo Nibali’

dinsdag 1 juni 2021 om 10:22
‘Astana-Premier Tech in poleposition voor Vincenzo Nibali’

Zien we Nibali volgend jaar weer in het blauw koersen? - foto: Cor Vos

Koerst Vincenzo Nibali in 2022 weer voor Astana-Premier Tech? De Kazachse formatie ligt volgens La Gazzetta dello Sport in poleposition om de Italiaanse klimmer aan te trekken voor komend seizoen. Nibali komt nu nog uit voor Trek-Segafredo.

De inmiddels 36-jarige Nibali is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen voor de Amerikaans-Italiaanse formatie van teammanager Luca Guercilena, maar deze samenwerking heeft nog niet al te veel succes opgeleverd. De Siciliaan wist zelfs nog geen enkele keer te winnen in het tenue van Trek-Segafredo.

Twee opties
De roze sportkrant schrijft vandaag dat er twee opties op tafel liggen voor Nibali. Astana-Premier Tech zou interesse hebben in de ronderenner en over de beste papieren beschikken om de Italiaan binnen te halen. Nibali reed tussen 2013 en 2016 ook al voor Astana en boekte toen zijn grootste successen met onder meer winst in de Tour de France (2014) en de Giro d’Italia (2013 en 2016).

Mocht Nibali inderdaad een contract tekenen bij Astana-Premier Tech, dan zal hij worden herenigd met ploegleider en vertrouwenspersoon Giuseppe Martinelli. Volgens La Gazzetta dello Sport is een overstap naar Deceuninck-Quick-Step echter ook niet uitgesloten, al worden momenteel veel renners in verband gebracht met de Belgische formatie.

Dit artikel delen:

39 Reacties

toiletduck 1 juni 2021 om 10:26

Die kan Evenepoel mooi een paar daallesjes geven.

Vinyakke 1 juni 2021 om 10:27

Haha, klopt volledig, had ik nog niet aan gedacht!

S.t.B 1 juni 2021 om 10:58

En de concurrentie het bloed onder de nagels vandaan halen. Dat doet ons Remco nu nog veel te opzichtig. Kan echt een stuk subtieler.
Als er één grootmeester in het jennen van directe tegenstanders is, dan met afstand de haai.

Wheely 1 juni 2021 om 12:04

Geloof er niks van dat hij naar DQS zou gaan, wil Lefevere toch helemaal niet betalen.

Derierre de la course 2 juni 2021 om 15:03

En Lefevre wilde toch juist geen clubjes. Moet je precies Nibali en zijn entourage hebben.

Derierre de la course 2 juni 2021 om 15:06

Zou het trouwens wel een meesterzet vinden. Ideale mentor voor Evenpoel.

Gannadier 1 juni 2021 om 10:26

INEOS toch geen interesse meer in de haai?

Turtlehead 1 juni 2021 om 16:28

INEOS heeft toch Vlasov al gehaald voor volgend seizoen? Dat zou de interesse van Astana verklaren.

Romāns Vainšteins 1 juni 2021 om 10:29

Als wegkapitein dan toch lijkt me.

Ronellenfitsch 1 juni 2021 om 10:31

En zitten de Italiaanse koffieboeren van Segafredo vast aan de haai?

MichielH 1 juni 2021 om 11:26

Er zijn inmiddels Italianen bij Trek die interessanter zijn zou ik zeggen.

Derierre de la course 2 juni 2021 om 15:04

Nee Segafredo zat er al voor Nibali er bij kwam.

josi 1 juni 2021 om 10:41

Benieuwd wat zijn rol dan zal zijn, bij welke ploeg hij ook terechtkomt. Als kopman zit het er toch niet echt meer in, maar tegelijkertijd zie ik in Nibali niet direct een renner die zich makkelijk met een dienende rol zal verzoenen. En het prijskaartje zal ook nog wel aardig zijn, hoewel hij wellicht wel wat sponsors zal meebrengen.

KimJungPoels 1 juni 2021 om 10:47

Nibali is nog niet klaar denk ik. Was begin 2020 gewoon nog uitstekend. Gaat eind dit jaar weer prima in vorm raken denk ik en volgend seizoen doet hij een Valverdetje. ;)

lo squalo dello Stretto 1 juni 2021 om 10:47

Idem. Hopelijk nog één dikke zege (eendagskoers à la Luik of WK zou zijn nu al indrukwekkende erelijst compleet maken)

Lance4eva 1 juni 2021 om 11:43

In Firenze had 'ie wereldkampioen moeten worden, maar toen liet 'ie zich aardig in de luren leggen in de finale.

Magician 1 juni 2021 om 12:02

En in 2016 de unieke kans op Olympisch Goud laten liggen door die valpartij. Of eigenlijk ontnomen, omdat het wegdek verschrikkelijk was. Zal Annemiek ook nog steeds dwars zitten.

Pizzi 1 juni 2021 om 12:50

Annemiek reed de slechtste bocht ooit (al komt Cavagna in de buurt ;)). Nibali wilde gewoon te hard naar beneden en was ook niet de enige die daar lag (Porte ook, meen ik?).

In 2012 was Nibali op weg naar de overwinning in Luik, maar werd nog voorbij gestreefd door een ontketende Iglinsky. Zie 'm die koers niet nu alsnog winnen, misschien een WK of de OS als 'ie weer eens ouderwets als een baksteen daalt. Zou wel mooi zijn.

Thijs E 1 juni 2021 om 15:50

@Pizzi: als Porte op de grond ligt in een bocht in dalende lijn, dan kwalificeert dat die bocht nou niet perse als moeilijk ;)

ik wil Porte niet helemaal gelijkstellen met Zakarin, maar het is geen Nibali, eerder een soort Kelderman/Gesinkachtige pechmagneet.

Turtlehead 1 juni 2021 om 16:29

Nee, als Porte in een afdaling valt, weet je alleen dat de weg naar beneden ging, niet of hij rechtdoor of in een bocht liep.

lo squalo dello Stretto 1 juni 2021 om 10:47

Denk dat vooral Segafredo destijds Nibali erbij wou als uithangbord. De Italiaanse sponsor heeft zich toch langer aan de ploeg gebonden maar misschien dat ze met Ciccone, Brambilla en de opkomende namen Moschetti en Tiberi voldoende exposure genieten?

Bij Astana heeft hij zijn grootste successen destijds behaald. Als hij het ergens opnieuw kan, dan is het daar lijkt me. Of dat nog in de grote rondes gaat gebeuren betwijfel ik maar een mooie eendagskoers zit er zeker nog in. Niet vergeten dat hij gehavend aan de start van de Giro stond.

Ronellenfitsch 1 juni 2021 om 11:34

Nou ja, exposure is meer dan alleen ereplaatsen rijden, een oud winnaar van alle grote rondes en andere toffe koersen geeft altijd exposure

lo squalo dello Stretto 1 juni 2021 om 14:33

Vandaar mijn “voldoende” exposure met de andere Italianen in de selectie. Nibali is natuurlijk veruit de populairste Italiaanse wielrenner maar ik weet ook niet hoeveel Segafredo in de pap te brokken heeft. Of wie weet komt er een andere Italiaan in de plaats. Dat zal uiteraard nooit van het type Nibali zijn maar iemand daar net onder.

Derierre de la course 2 juni 2021 om 15:07

Misschien dat ze nu Moscon halen? Die was einde contract toch? Viviani had ik ook wel een kans gegeven. Wellicht pikken ze die Fortunato op.

CechRepublic 1 juni 2021 om 10:49

Vicenzo is klaar. Misschien, als het meezit, nog eens top 10 in Lombardije en af en toe het podium bij kleinere Italiaanse eendagswedstrijden, maar dat is het dan wel. Op deze manier is hij een beetje op weg een tweede Froome te worden.

Jacco van Stierop 1 juni 2021 om 12:23

Totaal geen vergelijk met Froome. Nibali is nog steeds aanwezig in de koers, en met kleine prikjes is hij in staat de koers kleur te geven. Geen grote gebaren meer, de jaren gaan immers ook bij hem tellen, maar als liefhebber dartelt hij nog vrolijk rond en is niet te beroerd af en toe wat vuil werk op te knappen voor zijn ploeg. Een Alterstil die nog altijd de ogen streelt. Helaas de laatste jaren veel lichamelijk ongemak gekend.

Froome heeft geen enkele invloed op het koersverloop sinds zijn rentree. Zijn gehark doet pijn aan de ogen.

Romāns Vainšteins 1 juni 2021 om 13:06

Ook in zijn hoogtijdagen deed zijn gehark pijn aan de ogen.

CechRepublic 1 juni 2021 om 13:30

Omdat hij mooi op de fiets zit heeft hij nog invloed op de koers? Het enige dat we dit jaar van hem hebben gezien was een ietwat sneue poging om tijd terug te pakken op Bernal in de Brambilla – Bennet etappe. En vorig jaar hield het ook al niet over. Eigenlijk gaat het sinds die 2e Giro plek in 2019 alleen maar verder achteruit bij hem. Prachtige erelijst natuurlijk, maar ik zie er niet veel meer aan toegevoegd worden. Jammer, want had wel een zeker zwak voor hem.

Derierre de la course 2 juni 2021 om 15:09

Ben ik niet met je eens Nibali weet regelmatig de koers nog te beïnvloeden. Tegenwoordig vaker mentaal dan fysiek maar hij flikt het wel.

Shinzawai 1 juni 2021 om 10:59

Lijkt me een goede match. Nibali is geen wereldtopper meer, maar kan als aanvaller zeker nog zijn mannetje en dat past goed bij het DNA van de ploeg.

Chasse_patate 1 juni 2021 om 11:05

Bij DQS gaat hij sowieso weer winnen. Want die stellen de grote namen alleen op in kleine wedstrijden zodat de zegeteller omhoog schiet. Want dit jaar gaan ze het afleggen tegen Ineos.

Steven_E 1 juni 2021 om 11:58

Wat een schande dat ze het afleggen tegen Ineos

CechRepublic 1 juni 2021 om 13:34

Ineos heeft geen sprinters en rijdt geen half gare koersen zoals de Ronde van Turkije. Dus op zich is het wel opvallend dat Ineos bijna evenveel koersen heeft gewonnen als DQS dit jaar.

Massimo Bataille 1 juni 2021 om 13:44

INEOS is dan ook bezig aan een goed jaar.
Natuurlijk heeft DQS nog geen beroep kunnen doen op een sterke jakobsen of Evenepoel die normaal ook wel wat overwinningen binnenhalen.

En INEOS wint ook bijna alle 1-weeksen waar ze aan meedoen (en zonder Roglic of Pogacar =D), waarbij meestal de bergetappe winnen direct ook het AK winnen is.
En met Ganna (en Dennis) winnen ze ook wel bijna elke ITT waar ze starten.
Is dan wel geen sprinter, maar is ook wel garantie op zeges.

Komt er nog steeds op neer dat het beide wel steengoede ploegen zijn

Thijs E 1 juni 2021 om 12:14

DQS? Nibali is toch ook een team in een team?

Zou wel een goede leermeester zijn voor Evenepoel, alleen vermoed ik dat Nibali bij de eerste stalorder of te wachten gewoon voor eigen kans gaat.

Wheely 1 juni 2021 om 12:22

Denk dat hij liever nog even samen oorlog maakt met een leuk binkje wat het koersen en dalen al wel beheerst dan te moeten babysitten op een bijdehante snotneus.

lo squalo dello Stretto 1 juni 2021 om 14:35

Zou wel apart zijn ja. Lefevere heeft wel wat met Italianen en een kampioen als Nibali erbij zou wel mooi passen. Anderzijds is het dan ook wel voor een stuk een team-in-een-team of Nibali moet al die randvoorwaarden bij zijn contract opeens laten vallen.

Dikke vrouw 1 juni 2021 om 12:15

In Kazachstan zijn ze dol op haaievinnesoep

Le Blaireau FR 1 juni 2021 om 15:52

Schei toch uit, alsjeblief.

Headlines

Materiaalzone

Populair