Vincenzo Nibali is uit op sportieve revanche: “Wil nu echt weer koersen”

woensdag 13 januari 2021 om 09:39
Vincenzo Nibali is uit op sportieve revanche: “Wil nu echt weer koersen”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali kende een teleurstellend 2020, maar gaat dit jaar voor sportieve revanche. Nu zijn ploeg Trek-Segafredo de plannen heeft ontvouwd voor aankomend seizoen, kan Nibali niet wachten om weer een rugnummer op te spelden. “Ik wil iets goedmaken na een minder seizoen.”

De 36-jarige Nibali richt zich dit jaar vooral op een goed klassement in de Giro d’Italia en een knalprestatie tijdens de Olympische Spelen in Tokio. De ervaren ronderenner zal in aanloop naar de Spelen ook de Tour de France betwisten. “De Tour is meer een voorbereidingskoers richting de Spelen. We weten dat de Tour je iets extra’s kan geven.”

“Je hoeft in de Tour niet eens voor een klassement te rijden om echt beter te worden. We zagen vorig jaar ook op het WK dat de hoofdrolspelers de Tour in hun benen hadden. We weten zeker dat een evenement als de Tour de France kan plaatsvinden in coronatijd. Het is belangrijk om een dergelijke ronde in de benen te hebben richting de Spelen.”

Tourplannen
De Siciliaan sluit niet uit dat hij eerder zal afstappen in de Tour. “We hebben er nog niet concreet over nagedacht, maar als dat het beste is richting de Spelen in Tokio…” Nibali hoopt dus te schitteren op de Olympische Spelen, maar zal waarschijnlijk niet deelnemen aan het WK in België. “Ik denk niet dat er na Tokio nog veel ruimte is voor andere koersen.”

De kopman van Trek-Segafredo weet dat de jaren gaan tellen, maar heeft nog altijd geloof in eigen kunnen. “Het was gewoon een vreemd seizoen, in 2020 was alles anders. Ik voel echter wel de drang om weer te presteren en een tegenvallend seizoen door te spoelen. Ik hoop dat we dit jaar weer een betere voorbereiding kunnen draaien.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

SoloSlim 13 januari 2021 om 10:40

Denk dat 2020 evenaren het maximum zal zijn voor dit oudje

S'mon 13 januari 2021 om 11:23

Mooi hoe hij erin blijft geloven.

lo squalo dello Stretto 13 januari 2021 om 11:54

Lachwekkend hoe men Nibali keer op keer blijft afschrijven ; al geldt dat misschien zelfs voor elke 30-plusser op 2 wielen. Ik geloof er nog in. Forza Vincenzo!

jappe666 13 januari 2021 om 13:27

Ik ben er van overtuigd dat hij een beter jaar zal draaien dit seizoen, maar of dat ook een hogere klassering zal opleveren in de Giro bv is nog een vraagteken.

Buchmann krijgt een erg sterk blok mee, Bahrain heeft met Landa, Caruso en Bilbao ook al een sterke drietand aangekondigd, Quintana die graag zou deelnemen, Evenepoel die op een start hint, Hart die zijn titel verdedigt, … De bezetting lijkt een stuk beter te gaan zijn dit jaar. Op dat vlak heeft hij een gouden kans laten liggen afgelopen seizoen.

Marik 13 januari 2021 om 14:43

Ben benieuwd welke scalp Vincenzo dit jaar aan zijn wiel gaat rijgen; er zijn altijd slachtoffers van zijn manier van koersen. En hij doet niets verkeerd, hij is enkel een meester in het opdringen van risico’s die sommige van zijn concurrenten zich niet kunnen permitteren.

Chris Van Uden 13 januari 2021 om 15:53

Mooi dat hij er nog in gelooft, maar ik denk dat het zeker voor etappekoersen niet meer beter wordt dan in de voorbije jaren. Voor eendagskoersen als M-SR of Lombardije schrijf ik hem zeker nog niet af. En de Spelen.. waarom niet?

Sonsbach Allstars 13 januari 2021 om 16:52

Na zijn seizoen van 2020 betwijfel ik het of hij als 36-jarige nog echt voor de prijzen kan strijden

SnellePelle 13 januari 2021 om 19:38

Ik lees geen verklaring voor het tegenvallen van 2020. Dan vrees ik voor een langzaam sterven van de haai, hoe graag (hij door prestatiedruk) hij zelf zou willen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair