Vijfde etappe Tour of Oman geneutraliseerd

zaterdag 21 februari 2015 om 11:53

Oman

De vijfde rit in de Tour of Oman gaat niet door. Door extreme weersomstandigheden werd de koers eerst ingekort, maar na een protest van de renners is besloten om helemaal niet te koersen.


Het leek er even op dat de koers alsnog door zou gaan. De wedstrijd werd voor een tweede maal ingekort, maar daar gingen de renners niet mee akkoord. Het peloton stopte onder een brug om de discussie aan te gaan met de organisatie. Naast de harde windstoten klaagden de renners over de hitte. Temperaturen van boven de veertig graden zorgden voor defecte remmen, lekke banden en dus gevaarlijke situaties. De koersdirecteur wilde in eerste instantie gewoon doorgaan en zou hebben gedreigd om voor altijd te stoppen met de wedstrijd, maar neutraliseerde later alsnog de koers.

Zondag staat de slotetappe in de Tour of Oman op het programma. Deze rit is relatief vlak en lijkt geschikt voor sprinters. De leiderstrui hangt morgen om de schouders van Rafael Valls (Lampre-Merida). Tejay van Garderen (BMC) volgt op vijf seconden in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair