‘Vier ploegen tonen interesse in Richard Carapaz, Movistar in poleposition’

donderdag 12 mei 2022 om 16:13
‘Vier ploegen tonen interesse in Richard Carapaz, Movistar in poleposition’

foto: Cor Vos

Er is veel te doen over de toekomst van Richard Carapaz. De Ecuadoraanse klimmer heeft een aflopend contract bij INEOS Grenadiers, kan verlengen bij zijn huidige ploeg, maar er zijn meer kapers op de kust. Volgens Cyclingnews is de olympische kampioen in gesprek met vier andere teams.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Carapaz heeft volgens de Engelstalige wielersite nog geen beslissing genomen over zijn toekomst, maar is zich wel al volop aan het oriënteren. Vier teams zouden verregaande interesse hebben in de 28-jarige renner. Het Spaanse Movistar zou belangstelling hebben in Carapaz, net als drie niet nader genoemde teams. Zijn oude ploeg Movistar beschikt momenteel over de beste papieren, schrijft Cyclingnews.

Het is echter niet uitgesloten dat Carapaz binnenkort zijn aflopende contract bij INEOS Grenadiers verlengt. De verwachting is dat de ronderenner na de Giro d’Italia de sportieve knoop zal doorhakken. Carapaz is de komende weken vooral gefocust op de eerste grote ronde van het jaar. De renner van (nu nog) INEOS Grenadiers hoopt dit seizoen, drie jaar na zijn eerste Giro-zege, voor een tweede keer de Ronde van Italië te winnen.

Wijzigingen 
Carapaz is zeker niet de enige renner van INEOS Grenadiers die in verband wordt gebracht met een andere ploeg. Zo staat Dylan van Baarle op het punt om een driejarig contract bij Jumbo-Visma te tekenen. De Nederlandse formatie zou ook interesse hebben in Eddie Dunbar, die tevens wordt gelinkt aan BikeExchange-Jayco. Die laatste ploeg hoopt zich tevens te versterken met een oude bekende: Adam Yates.

Daar staat dan weer de komst van Thymen Arensman tegenover. Dinsdag bracht WielerFlits al naar buiten dat Arensman, nu nog uitkomend voor Team DSM, in de belangstelling stond van INEOS Grenadiers. De beloftevolle Nederlandse klimmer zou inmiddels al een tweejarig contract hebben getekend bij de Britse formatie.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Limal 12 mei 2022 om 16:36

Is er een externe grootste gemeenschappelijke deler te vinden tussen Carapaz, Yates, van Baarle, Arensman en Dunbar, of heeft er bij Ineos zelf iemand duchtig zitten te lekken naar de pers toe?

Turtlehead 12 mei 2022 om 16:57

Zo kan ik de keuze van Arensman nog wel begrijpen…

de adelaar 12 mei 2022 om 17:47

Carapaz zou dom zijn terug te gaan maar Movistar … ik zie hem wel of bij Bahrein maar liever als exoot met Johannesen bij uno X

vevie 12 mei 2022 om 18:13

Movistar is begrijpelijk voor Zuid-Amerikanen maar zou dat ook niet doen. Krijgt hij vast weer gedoe met Mas op het kopmanschap. Heeft dan wel vrijspel in de Giro, maar zal in de Tour en Vuelta het kopmanschap moeten delen met Mas. Bij Bahrein zou hij in principe wel de kopman zijn

Mr. Tornado 12 mei 2022 om 18:20

Als Carapaz naar Uno X gaat zal het al moeilijk worden om ook maar één grote ronde te rijden op een jaar. Bij Bahrein zit je ook al met Land, Haig, Bilbao en Mäder. Eventueel EF Education-Easypost zou mij wel goed lijken voor hem.

vevie 12 mei 2022 om 18:32

Hij kan beter gewoon bij Ineos blijven. Hij kan sowieso als kopman de Giro rijden en in de overige rondes als gedeeld kopman starten. Plus Ineos heeft nog steeds de beste ondersteuning in het rondewerk, al liggen ploegen als Bahrein, UAE en Jumbo daar niet meer ver vanaf.

Deel Koeper 12 mei 2022 om 21:07

Bizar, hij zou waarschijnlijk de Vuelta van 2020 gewonnen hebben als Movistar niet op rancune tegen hem had gereden. Deden ze niet alleen in die koers, maar daar had het de grootste gevolgen.

Alfons Haavers 12 mei 2022 om 21:14

Niks dat een vette cheque niet kan doen vergeten.

Henk van Bouw 12 mei 2022 om 21:08

Hmm Carapaz en Yates weg, dan komt Arensman daar heel anders binnen.