‘BikeExchange-Jayco toont interesse in Adam Yates en Eddie Dunbar’
Adam Yates in de UAE Tour 2022 - foto: Cor Vos
woensdag 11 mei 2022 om 08:57

‘BikeExchange-Jayco toont interesse in Adam Yates en Eddie Dunbar’

BikeExchange-Jayco hoopt zich de komende transferperiode te versterken met Adam Yates en Eddie Dunbar. Die geluiden heeft La Gazzetta dello Sport opgevangen. De Brit en de Ier komen nu nog uit voor INEOS Grenadiers.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Voor de 29-jarige Adam Yates zou het een terugkeer betekenen op het oude nest. In 2014 werd hij samen met zijn tweelingbroer prof bij het toenmalige Orica GreenEDGE, waarna hij in 2021 de overstap maakte naar INEOS Grenadiers. Daar heeft Yates een aflopend contract.

Edward ‘Eddie’ Dunbar is de tweede gegadigde om de transfer te maken naar BikeExchange-Jayco. De 25-jarige Ier, die eerder dit jaar nog de Settimana Internazionale Coppi e Bartali won, is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst bij INEOS. Ook hij loopt eind dit jaar uit zijn contract.

Mogelijk worden Adam en Simon Yates herenigd in 2023, want het Australische WorldTeam is ook zinnens om het aflopende contract van Simon Yates te verlengen. De klimmer rijdt momenteel in de Giro d’Italia en is een van de favorieten voor de eindoverwinning.

 
9 Reacties
Sorteer op:
11 mei 2022
Wat die Adam Yates daar bij INEOS doet weet INEOS zelf waarschijnlijk ook niet. Is gewoon gehaald om het halen. Dik salaris en mocht alleen de Vuelta rijden vorig jaar. Dit jaar wel de Tour? Misschien omdat Bernal nog niet klaar is maar anders? Als hij nog een paar jaar wil strijden zoals Simon dan wegwezen daar voor minder salaris dan maar.
  Zijn grote sterkte zijn gewoon niet de grote rondes, volgens mij. Vorig jaar naast de Vuelta toch ook een heel pak mooie resultaten bijeen gereden in rondes van een week en op het podium in Lombardije. Na Bernal reed hij het meeste CQ punten bijeen voor heel INEOS.
  11 mei 2022
  werd ook gewoon 4e in de vuelta, niet zo slecht. Wel opvallend, nog nooit podium of etappewinst in grote ronde
  11 mei 2022
  Hele goede renner natuurlijk. Maar beide Yatesen zijn wisselvallig (beide kanten op), dat is misschien lastig bij INEOS? Ik heb zelf het idee dat je zo'n gast altijd kopman moet laten zijn, zodat ie zijn gang kan gaan, en dan moet je blij zijn met wat er lukt (en dat kan zomaar een podium in een Grote Ronde zijn of een etappe of een klassieker o.i.d.). Maar af en toe kopman, dat werkt denk ik niet zo goed bij hem/hen.
  11 mei 2022
  Er zijn veel renners gehaald om het halen bij Ineos, en vaak pakte het goed uit natuurlijk, maar Yates zit natuurlijk als Brit in een Britse ploeg wel een visie achter. Al denk ik dat ze beter Simon hadden kunnen halen. Heb toch het idee dat ze bij Bike Exchange niet het maximale uit halen.
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.
11 mei 2022
Brothers gonna work it out… Als er een abrupt einde komt aan de bromance tussen Bardet en Arensman, moeten er toch ergens broederschapsverhalen geschreven worden in het peloton… Dunbar: wat in de verdringing door het écht jonge geweld bij Ineos. Veranderen van lucht zou wel eens deugd kunnen doen.
11 mei 2022
BikeExchange gaat er een gewoonte van maken om renners die de ploeg verlaten enkele jaren later terug te halen (eerst Matthews, nu Yates).
11 mei 2022
Liever niet. Nu kunnen we tenminste makkelijk zien wie Simon is en wie Adam...

Reacties zijn gesloten.