Víctor De la Parte: “Vuelta was jammer, want ik was goed voorbereid”

vrijdag 13 december 2019 om 19:02
Víctor De la Parte: “Vuelta was jammer, want ik was goed voorbereid”

foto: Cor Vos

Víctor De la Parte kijkt tevreden terug op afgelopen seizoen, ook al zag hij zijn klassementsambities in de Vuelta in het water vallen door een valpartij. “Ik denk dat ik het hele jaar door regelmatig ben geweest.”

De la Parte staat voor zijn tweede WorldTour-seizoen met CCC, nadat hij vorige winter de deur achter zich sloot bij Movistar. Het betekende een terugkeer op het oude nest, want de Spanjaard reed al bij het (destijds) ProContinentale CCC Sprandi Polkowice in 2016. “Met genoegen kijk ik terug op mijn terugkeer bij de ploeg. Hopelijk wordt dit een prachtig jaar nadat 2019 over het algemeen ook al goed was, zelfs na mijn valpartij in de Vuelta a España”, vertelt hij aan de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo.

In de Vuelta was De la Parte bij CCC de kopman voor het klassement. Na vijf etappes stond hij er weliswaar goed voor met uitzicht op een top 10-klassering, maar door een gebroken schouderblad als gevolg van een valpartij moest hij de koers vroegtijdig verlaten. “Ik denk dat ik het hele jaar door regelmatig ben geweest, geregeld bij de beste twintig finishte, met goede uitslagen in de Ronde van het Baskenland (16e) en de Giro d’Italia (21e). De Vuelta was jammer, want ik had me goed voorbereid en voelde me goed.”

Valencia
Welke grote ronde(n) hij komend seizoen gaat rijden, is nog ongewis. “We hebben het eerste deel van het seizoen al doorgesproken. Dat begint met de Ronde van Valencia en eindigt met de Ronde van het Baskenland. Voor de grote ronden is het nog te vroeg. Dat moeten we nog bepalen met de technische staf en de renners.” CCC versterkte zich voor 2020 al met onder anderen Ilnur Zakarin en Matteo Trentin. “Met deze aanwinsten krijgt de ploeg een kwaliteitsimpuls, maar we moeten elk ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair