‘Victor Campenaerts versterkt LottoNL-Jumbo’

‘Victor Campenaerts versterkt LottoNL-Jumbo’
donderdag 17 september 2015 om 06:48

LottoNL-Jumbo heeft na Steven Lammertink en Twan Castelijns de derde aanwinst voor 2016 vastgelegd. De 23-jarige Victor Campenaerts komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise, meldt De Telegraaf. De Belg zou voor twee jaar hebben getekend bij Nederlands enige WorldTour-formatie. 

Europees kampioen tijdrijden
Campenaerts is een renner met een potentiële grote motor, die het vooral moet hebben van een sterke tijdrit. De Belg kroonde zich in 2013 tot Belgisch- en Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. Na dat seizoen stapt hij over naar Topsport Vlaanderen-Baloise.

Goed seizoen
Bij de Belgische ProContinentale ploeg toonde hij ook dat hij redelijk rap kan aankomen na een zware koers en bergop ook zijn mannetje staat. Dit jaar werd hij onder meer veertiende in Paris-Camembert, zestiende in de Ronde van Turkije, tiende in Boucles de la Mayenne, vierde in de Ster ZLM Toer, vijfde op het BK tijdrijden, elfde in de GP Pino Cerami, tweede in de Tour de Wallonie (na Niki Terpstra) en veertiende in de door Dylan Groenewegen gewonnen Brussels Cycling Classic.

Dit artikel delen:

35 Reacties

Spruch 17 september 2015 om 07:12

Met Lammertink en Campenaerts lijkt het erop dat ze ook een aardige ploeg voor de TTT aan het bouwen zijn. Leuk voor Bianchi.

Stelvio-fan 17 september 2015 om 07:46

Ja, voor TT(T) hebben ze echt een hele mooie ploeg met Gesink, Van Emden, Keizer, Tjallingii, Kelderman, Lammertink, Campenaerts, Flens en evt aangevuld met Teunissen (prologen) en Kruijswijk…

Maar vooral bergop mis ik in het team nog wat power (1 a 2 extra man, waaronder Battaglin?) en het is nog even afwachten hoe Campenaerts het bergop doet in de WT. En eigenlijk ook een sterke renner voor in het voorjaar ter ondersteuning van Vanmarcke tot diep in de finale.

Wheely 17 september 2015 om 07:55

Echt een leuke renner voor TLJ, hardrijder, zal het goed doen in de ontsnappingen. Als hij inderdaad bergop zijn mannetje staat was het precies de renner die Wilco nodig had in de Eneco tour.

Stelvio-fan 17 september 2015 om 07:56

Op een Duitse website las ik dat Campenaerts ook een aanbieding van Lotto-Soudal op zak heeft. Eerst maar even de bevestiging afwachten van dit bericht.

Jeff®ey 17 september 2015 om 08:23

Ik weet niet wat ik er van moet denken. De ploeg had nu al een niet al te best jaar. Met deze jonge gasten haal je ook weer geen winnaarstype je ploeg binnen. Ik denk dat ze beter gaan voor een Pro Continentale licentie daar hebben ze een erg mooie ploeg voor. En krijgen ze wildcards voor de grote wedstrijden.

Het budget is er gewoon niet dat is duidelijk, dan maar niet meer koste wat het kost in de worldtour blijven. Zo'n licentie kost immers ook veel geld. Daar kunnen ze leuke renners voor halen als ze Procontinentaal zouden worden.

tendam 17 september 2015 om 08:32

@jeffrey
Als ze procontinentaal zijn gaan ze nog meer moeite hebben om goede renners aan te trekken… de kosten van een WT-licentie weet ik niet precies maar ik denk niet dat dit in de tonnen zal lopen.

Stelvio-fan 17 september 2015 om 08:37

@tendam: het gaat niet zozeer alleen om de licentiekosten als wel om mee te moeten doen aan alle WT-koersen. Australië is een dure denk ik, en ook de Canadese wedstrijden zullen niet al te goedkoop zijn om naartoe te gaan. Gelukkig vind het merendeel van de WT-wedstrijden nog in Europa plaats.

tendam 17 september 2015 om 08:39

@stelvio-fan
Maar een sponsor als Bianchi zal juist willen dat ze op die continenten rijden. En als ze niet meer meedoen aan de Canadese koersen verliezen ze hun sterkste renner Gesink ;)

nafnikleb 17 september 2015 om 08:43

@Jeffrey, Fdj, Iam en canondale ook? Of zijn zij wel wt waardig volgens jou?

Procontinentaal worden zou natuurlijk hartstikke onzinnig zijn. Geen gegarandeerrde deelname aan bijvoorbeeld de Vlaamse klassiekers terwijl je Vanmarcke hebt. Een ploeg met 4 top tien kandidaten voor grote ronden, afhankelijk van wildcards..

kelderfan 17 september 2015 om 08:49

Campenaerts lijkt mij een prima renner met een goede tijdrit in de benen. In de tour de Wallonië deed hij ’t prima met 2e. plek AK + stage en om van Niki te verliezen is geen schande.

Marakus 17 september 2015 om 08:50

@jeffrey,
Als je een absolute topper in huis hebt voor de Vlaamse klassiekers en (mits een goeie verdeling) in elke grote ronde een kort klassement kunt rijden dan hoor je gewoon in de WT thuis.

On: ik hoop dat ze ergens nog een afmaker vandaan weten te halen zoals Plugge had aangegeven. En benieuwd ook wat er nu met Ten Dam gaat gebeuren. Ik denk overigens dat Campenaerts wel een goeie toevoeging is.

Merijn Neeman 17 september 2015 om 09:11

Victor wie?

Jeff®ey 17 september 2015 om 09:14

Dat is misschien ook zo maar ze hebben maar een stuk of 8 top renners de rest is eigenlijk peloton vulling. Die heeft een ploeg ook nodig dat ontken ik niet. Maar Lotto Jumbo heeft er wel erg veel van op dit moment. Ze wilden Slagter, van poppel en ik heb nog meer namen rond horen gaan. Maar die zijn allemaal al van een ploeg voor volgend seizoen voorzien.

Ik denk dat ze te laat zijn met aantrekken van een goede renner. En wat betreft Ten Dam dat zou echt dom zijn om die jongen geen contract meer aan te bieden…

TheArt 17 september 2015 om 09:27

Ze niet zijn per se te laat met het aantrekken van renners hoor. Er zijn er nog genoeg beschikbaar.

Overigens zou het echt vreselijk onzinnig zijn om ProContinentaal te worden. Er moeten ook budgettair mindere ploegen zijn in de WorldTour en daar hoort dit keer Lotto Jumbo nou eenmaal bij. Geen probleem, maar omdat het een Nederlandse ploeg is, is het opeens heel erg en moeten ze maar een niveau lager gaan rijden. Dat zal de sponsor ook niet leuk vinden, dus al met al een slechte keuze. Ze hebben in het voorjaar ook een hoop pech gehad. In het tweede deel van het seizoen hebben ze wat mij betreft laten zien dat ze prima in de WorldTour thuishoren. En Campenaerts is daar een goede aanvulling op. Nuttige renner.

rahimns 17 september 2015 om 09:31

Eerst nog maar even de bevestiging afwachten maar dit zou toch een prima aanwinst zijn. Een talentvolle renner die op meerdere terreinen uit de voeten kan. En natuurlijk hoort deze ploeg in de WT thuis. Met dit materiaal hebben ze genoeg renners die het hele jaar uitslagen kunnen rijden. Dat het dit jaar vaak tegen zat is natuurlijk geen reden om afscheid te nemen van de WT.

jvh93 17 september 2015 om 09:50

Ben het volledig eens met rahimns. vorige keer toen telegraaf iets bekend maakte werd het die middag door het team zelf bekend gemaakt. vandaag Ff afwachten dan maar;)

Joachim 17 september 2015 om 10:04

Goeie renner, kan nog veel progressie maken denk ik. De Ronde van Oman dit jaar was bijvoorbeeld nog maar de eerste koers van Campenaerts met een aankomst op een berg. Hopelijk kan hij nog af en toe voor eigen rekening rijden.

rahimns 17 september 2015 om 10:18

@jvh93 dat doet me altijd deugd als iemand het volledig met mij eens is. ; )

BenderBeach 17 september 2015 om 10:51

Tsja, lijkt mij vooralsnog in de categorie Van Asbroeck vallen. Geen slechte renner dus, maar wel iemand waarmee ze geduld moeten hebben, omdat topresultaten bij dit soort (jonge) gasten nou eenmaal meestal niet direct voorbijkomen. Heeft TLJ (en de fans) dit geduld wel?

xistnc 17 september 2015 om 11:05

@BB
Hangt ervan af wie je in gedachten hebt. Het grote publiek zal hem niet kennen en dus ook geen verwachtingen van hem hebben. Dan kan het alleen maar meevallen. Zelfs de meerderheid hier op WF zal bij deze naam ‘wie?’ roepen. Diegenen die hem juist wel kennen, precies vanwege zijn resultaten en zijn progressie van afgelopen jaar, snappen prima dat geduld noodzakelijk is, maar alsnog geen garantie.

Aan het geduld van TLJ hoeft niemand te twijfelen. Als je ziet hoeveel geduld ze hebben met Van Asbroeck, toch iemand waar ietsepietsje meer verwachtingen aan kleefden, dan zou dat misschien juist een onsje minder mogen.

nikleb 17 september 2015 om 11:07

Als er niet-Nederlandse budget is moet je keuzes maken. Zou wel leuk zijn als 1 of meer talenten vervolgens wel progressie gaat maken

klootje kriekeljon 17 september 2015 om 12:39

Ben niet zo onder de indruk van namen als Battaglin en Campenaerts als ik die tegenover bijv. een Kragh Andersen zet.
Er zijn ongelofelijk veel goede jonge renners op dit moment. En als we de niet realistische megatalenten maar even achterwege laten dan is er nog een hele grote groep top-talenten waarvan er geen één naar TLJ zal gaan. Dit soort renners is geen tweede maar derde keus.
Ik vind de gedachte Pro-Conti op termijn dan ook helemaal niet zo heel gek, dat zijn namelijk de renners waar TLJ het op dit moment van lijkt te moeten hebben als versterking. Wordt het dan wachten op najaar 2016 voor een goede transfer? Wat willen de geldschieters van deze ploeg zien voordat ze een financiële impuls geven? Winst in de Tour? 3 etappeoverwinningen? Zowel succes in het voorjaar als in grote ronden? Dat kunnen ze wel vergeten met deze selectie.

veld 17 september 2015 om 12:50

Tot nu toe is alleen VdLijcke afgevallen.Einde contract zijn nog Ten Dam, Tjallingii,Bulgac, Markus en Van Winden.Die laatste lijkt mij een goede knecht en zeker niet te duur.Als ze die andere vier laten gaan komt er denk ik een ton of 8 vrij aan salarisbudget. Dat moet ruim voldoende zijn om naast Castelijns, Lammertink en Campenaerts ook Oomen enGroenewegen te halen. Dan hebben ze voor een prima ploeg , die ook voor de wat langere termijn veel belooft.Eventuele verdere aanvullingen (Battaglin, Craddock) zouden uit extra sponsorbijdragen (Bianchi) moeten komen.

vlek 17 september 2015 om 12:59

Gesink, Kelderman, Kruijswijk en Vanmarcke zijn toch geen kopmannen voor een Pro-continentale ploeg? Ik vind de gedachte dat ze daar misschien beter op hun plek zijn alleen begrijpelijk wanneer die gepaard gaat met het idee dat ze dan ook hun kopmannen kwijt zijn. Volgend jaar een grote transfer verwachten (wat haaks tegenover het andere idee staat) lijkt me ook niet reëel, aangezien die kopmannen dan een nieuw contract moeten krijgen en je er vanuit kunt gaan dat zeker twee van die jongens momenteel onder hun huidige marktwaarde rondfietsen (die andere twee reden dit jaar dan weer uitslagen bij elkaar die hun salaris niet volledig rechtvaardigen, maar dat kan volgend jaar makkelijk weer anders zijn). Ze staan als ploeg nu gewoon waar ze staan. Een hoger budget zou dat kunnen veranderen, maar daarbij moet wel rekening worden gehouden met het feit dat de geldschieters sponsoren zijn en geen investeerders.

Campenaerts is voor deze ploeg een goede versterking voor de betere helft van het middenveld; jonge renner met een redelijke tijdrit, die behoorlijk goed bergop gaat en nog voldoende groeimarge zou moeten hebben.

Tutu888 17 september 2015 om 12:59

Met de overvloed aan goede renners die op dit moment nog op de markt beschikbaar zijn is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Met Lammertink, Castelijns en Campenaerts is inderdaad nog niet de creme-de-la-creme van het internationale wielrennen aangetrokken maar wel jongens die in het plaatje passen.
TLJ is niet de enige die nog weinig aan namen heeft vrijgegeven, eigenlijk alleen Cannondale en Etixx zijn al heel actief op de transfermarkt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair