Victor Campenaerts richt vizier toch op WK tijdrijden

dinsdag 3 september 2019 om 14:59
Victor Campenaerts richt vizier toch op WK tijdrijden

foto: Cor Vos

Begin augustus twijfelde een vermoeide Victor Campenaerts nog over deelname aan het WK tijdrijden, maar één maand later ziet de wereld er helemaal anders uit. “Mijn volgende wedstrijd wordt het wereldkampioenschap tijdrijden. Een titelstrijd waar ik met heel veel vertrouwen naartoe trek”, zo vertelt de renner aan Belga.

Campenaerts deed zijn uitspraak in het Oost-Vlaamse plaatsje Wetteren, waar gisteren een Dernycriterium op het programma stond. De tijdritspecialist van Lotto Soudal – die volgend seizoen zal uitkomen voor Team NTT (het huidige Dimension Data, red.) – kampte na een zwaar voorjaar met vermoeidheidsverschijnselen.

De 27-jarige Campenaerts kijkt enkele weken later alweer vooruit naar de wereldkampioenschappen in het Britse Yorkshire. De werelduurrecordhouder heeft woensdag 25 september met rood omcirkeld in zijn agenda, aangezien dan het WK tijdrijden wordt verreden. “In Yorkshire wil ik zo goed mogelijk voor de dag komen.”

Afscheid met een wereldtitel? 
De tweevoudig Europees kampioen tegen de klok werd vorig jaar nog derde in het Oostenrijkse Innsbruck, achter Rohan Dennis en Tom Dumoulin. “Ik wil dit jaar opnieuw op het podium staan en de lijn van vorig seizoen doortrekken. Het zou mooi zijn om afscheid te nemen van Lotto Soudal met een wereldtitel.”

“Aan mijn voorbereiding zal het zeker niet liggen”, gaat Campenaerts verder. “Ik trok na het Belgisch kampioenschap op stage. De focus ligt helemaal op het wereldkampioenschap.” De Antwerpenaar zal overigens geen koersen meer rijden voor de mondiale titelstrijd.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Vinyakke 3 september 2019 om 15:23

Zou die dan nog koersen dit jaar? Povere tweede seizoenshelft als het BK zijn voorlaatste koers wordt dan. Neem daarbij zijn lange stage in het seizoensbegin en die heeft maar een 3-tal maand gepresteerd voor LTS. Dan zou ik hem ook laten gaan voor het loon van een (semi)-kopman!

SoloSlim 3 september 2019 om 16:32

Ja, mocht ietsje meer zijn, maar hij is natuurlijk wel zeker voor enkele mooie (tijdrit-) overwinningen terwijl er bij lotto niet veel andere renners zijn die een WT wedstrijd gewonnen hebben..

vanSpringel 3 september 2019 om 15:40

Verrassende keuze van de Vocsnor. Daar hebben veel van zijn concurenten geen rekening mee gehouden, verwacht ik.

Samlambeej 3 september 2019 om 15:41

De twee die boven hem stonden in 2018 zitten verwikkeld in ploeg- en blessureperikelen.
Geeft een niet-deelname aan de Tour of Britain een mentaal voordeel op Thomas?

leegloper 3 september 2019 om 18:04

Als ie het flikt, dan heeft hij dit seizoen uurrecord en wereldtitel. (Plus de eer om als laatste door Evenepoel gelost te worden.) In principe een mooi seizoen. Maar in Groot-Brittannie vs Thomas wordt het erg moeilijk. En dan valt zijn seizoen vooral op door een mager aantal koersdagen zoals Vinyakke zegt.

west 4 september 2019 om 09:59

Dumoulin en Van Aert inactief, Dennis die van zijn ploeg een ouwe stationsfiets heeft gekregen, Roglic die de hele rest van de Vuelta nog even tot het gaatje moet gaan, Castroviejo die al het hele seizoen geen deuk in een pakje boter rijdt… Dan hou je naast Thomas en Remco niet zo heel veel wereldtoppers meer over… Dan kom je al uit bij Ludvigson, Bevin, Haga en ouwe Tony, Jos en Vasil.

Renzeva 9 september 2019 om 19:44

Kung, Dowsett, Oliveira, Bärta, Mullen, Bodnar, Ganna enzo')

Headlines

Materiaalzone

Populair