Campenaerts twijfelt over deelname aan WK tijdrijden

donderdag 1 augustus 2019 om 10:30
Campenaerts twijfelt over deelname aan WK tijdrijden

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts is op zoek naar zijn vorm en twijfelt daarom aan deelname aan het wereldkampioenschap tijdrijden in Yorkshire, eind september. “Ik heb te veel hooi op mijn vork genomen. Ik zoek momenteel vergeefs naar de goede conditie en dat is best frustrerend”, zegt Campenaerts tegen HLN. Vorig jaar pakte hij nog brons op het WK tijdrijden.

Het was een druk voorseizoen voor Campenaerts, met een geslaagde poging om het werelduurrecord te verbreken en kort daarna ook een volledige Giro d’Italia namens Lotto Soudal. Sindsdien reed de tijdrijder enkel de Baloise Belgium Tour (met een ritzege en tweede plek in eindklassement) en de Belgische kampioenschappen. Op het BK tijdrijden werd hij vierde, in de wegrit gaf Campenaerts op.

De tijdrittopper van Lotto Soudal wil vooralsnog geen overhaaste beslissingen nemen. “Als ik de start van de Vuelta haal en opnieuw competitief voor de dag kan komen, geef ik me nog een kans. Lukt het niet, dan focussen we op de Spelen in Tokio”, aldus Campenaerts, die ook zegt een beslissing genomen te hebben over zijn toekomst. “Meer nieuws volgt. Eerst wil ik het contract wederzijds getekend voor mijn neus zien liggen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Matxin 1 augustus 2019 om 10:45

Dit jaar is toch wel DE kans voor Roglic om WK tijdrijden te worden. Z’n beetje al zijn grote concurrenten hebben wel iets.
Dumoulin is geblesseerd, Froome is geblesseerd, Dennis heeft problemen met zijn ploeg en materiaal, Campenaerts is uit vorm en doet misschien niet mee.

Marik 1 augustus 2019 om 10:47

Wat is die man toch allemaal aan het doen?

Vincent Lacressonniere 1 augustus 2019 om 10:51

Welke man? De tijdrittopper van Lotto Soudal?

SoloSlim 1 augustus 2019 om 10:54

Heeft zich blijkbaar wat opgebrand.
Maar spreekt van: Als Vualta niet lukt focussen op augustus 2020.. serieuze sprong.. in het voorjaar kan je toch ook nog eens pieken, niet?

Jowinho 1 augustus 2019 om 11:06

Als tijdrijder kun je toch nergens naar pieken in het voorjaar?

Rhohan 1 augustus 2019 om 11:06

Nee, dat kan hij niet. Het is echt wel een beperkte renner en zeker niet het grootste talent. Hij kan zich heel goed toeleggen op 1 of 2 dingen, maar daar stopt het ook.

Samlambeej 1 augustus 2019 om 12:28

Werelduurrecord was 'zijn TdF', daarna de Giro op een haar na 2 WT-zeges en dan erg lang doorgetrokken.

Als Campenaerts een beperkt renner is? Oei? Wat moet je dan zegge van een Küng of Mullen of de rest van het pak?

jessevdalen 1 augustus 2019 om 14:38

Wat zie je liever? Campenaerts rijdt in de tirreno heel de week als laatste over de finish, doet niks voor zijn team en wint net de afsluitende tijdrit.

Van emden werkt zich de hele week een slag in de rondte voor zijn kopman en verliest die tijdrit op een haar na.

Geeft voor mij aan wie er meer talent en teamspirit heeft. Campenaerts zit een eigen bv te runnen in een wielerploeg. Dat werkt niet

Samlambeej 1 augustus 2019 om 15:21

Het is NET wél aan iedere renner om z'n eigen bv te runnen. Dat doet Victor de laatste tijd meer dan behoorlijk en de resultaten spreken voor zich. Jedoch hem ik 'm voorbereidend sprintwerk en kopwerk met De Gendt zien doen.

Ik noemde Jos niet, jij wel. Ik meende maar te zeggen dat ik Campenaerts, noch Küng noch Mullen beperkte renners zou durven noemen. Wat Jos doet verdient ook respect, maar op een andere manier. Hij zit al jaren gebeiteld bij "de ploeg" en na veel "net-nietjes" ziet hij in dat werken aan de orde is. (Hij liet zich btw net als Campenaerts 3/4 van Tirreno uitzakken buiten top 100) Victor is een generatie jonger en pakt het slimmer aan dan Jos. He doesn't leave a stone unturned. En daarom zal zijn palmares ook een stuk mooier en groter zijn. Het doel van iedere profrenner.

GreenDay 1 augustus 2019 om 13:03

Campenaerts een beperkte renner noemen, terwijl hij ontegensprekelijk bij de beste tien tijdrijders van zijn generatie hoort. Is één van de beste tien spitsen op het voetbalveld ook beperkt? Ik vermoed dat er nog mannen rondrijden met een stuk meer talent, maar hij weet zich wat mij betreft meer dan gewoon te handhaven in het profpeleton.

Charlie33 1 augustus 2019 om 14:26

Victor moet zich ala Cancellara gaan focussen op voorjaarsklassiekers.

Titaantje 1 augustus 2019 om 17:24

Impliceert hij nou dat hij maar zo’n 3-5 koersdagen per jaar aan kan? Ik snap het ook wel als Soudal niet met hem wil verlengen. Ja, hij brengt wat publiciteit op en is zeker een goed tijdrijder, maar hij is ook totaal geen teamspeler. Altijd laatste in alle ritten, en dan 1x vlammen in een tijdrit.

djerkson 1 augustus 2019 om 17:58

Nee, dat maak jij ervan. Deze beste man heeft zich maandenlang eenzaam voorbereid op hoogte in Namibië voor dat werelduurrecord. Dat Lotto hem na die intense maanden ook nog eens opstelt in de Giro, Romandië en de Ronde van België is totaal onbegrijpelijk. Als jij even kan optellen hoeveel dagen dat waren en dat hij het daar best aardig gedaan heeft, dan wordt wel duidelijk dat jouw implicatie nergens op slaat. Hij had eerder op het seizoen ook al een tijdrit in de Tirreno gewonnen fyi.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair