Positie Campenaerts bij Lotto Soudal in gevaar door komst Degenkolb en Gilbert

Positie Campenaerts bij Lotto Soudal in gevaar door komst Degenkolb en Gilbert

©Cor Vos

maandag 1 juli 2019 om 06:00

Tiesj Benoot verlaat Lotto Soudal, terwijl John Degenkolb de Belgische WorldTour-formatie komt versterken. Dat las u eerder al op WielerFlits. Teammanager John Lelangue heeft echter ook zijn zinnen gezet op Philippe Gilbert. En dat kan zomaar de kop van…Victor Campenaerts kosten.

Het spreekt voor zich dat het vertrek van Tiesj Benoot (wellicht naar Sunweb) moet worden opgevangen. Bij Lotto Soudal waren ze dit voorjaar immers al niet tevreden over de prestaties in de kasseiklassiekers. Eerder meldde WielerFlits al in primeur dat John Degenkolb op weg was naar Lotto Soudal. En ondertussen klinken de geruchten steeds hardnekkiger dat Philippe Gilbert dicht bij een terugkeer naar de Belgische WorldTour-ploeg staat.

Tweejaarscontract
Philippe Gilbert heeft een verleden bij het team, maar kent John Lelangue ook van zijn beginjaren bij BMC. Bovendien is Phil een Waal, niet onbelangrijk voor de hoofdsponsor, de Nationale Loterij. Daarnaast is Lotto Soudal bereid Gilbert een tweejaarscontract aan te bieden, wat bij Deceuninck-Quick-Step een struikelblok bleek te zijn. Lelangue bevestigde al dat hij constructieve gesprekken voert met het ‘kamp Gilbert’.

Gilbert geniet ook interesse van Team Ineos, Dimension Data en Cofidis, maar naar verluidt zou de voorkeur van de meest recente winnaar van Parijs-Roubaix toch bij Lotto Soudal liggen. Omdat die liefde meer dan wederzijds is, lijkt een nieuw huwelijk tussen beide partijen steeds reëler.

Hap uit het budget
De medaille heeft echter een keerzijde: zowel Degenkolb áls Gilbert binnenhalen, kost Lotto Soudal handenvol geld. En dat zou naar verluidt de kop van…Victor Campenaerts kosten. Volgens onze bronnen kreeg de tijdritspecialist – die de eerste maanden van 2019 de ploeg een pak publiciteit opleverde met zijn werelduurrecordpoging – een van de voorbije dagen zelfs al te horen dat er voor hem geen plaats meer is.

Victor Campenaerts was gisteravond niet bereikbaar voor een reactie. Lotto Soudal persverantwoordelijke Arne Houtekier wel, maar die ontkende dat de werelduurrecordhouder richting exit werd geloodst. “Ik kan alleen maar zeggen dat we nog steeds met Victor onderhandelen”, klonk het formeel… Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Dit artikel delen:

90 Reacties

Sephiroth 1 juli 2019 om 06:39

Klinkt een beetje alsof vocsnor of a) enkel gehaald is om 2 jaar TT skills bij te brengen aan de rest en/of b) alsof hij zijn marktwaarde overschat

Als ze hem zo snel laten gaan dan loopt er iig iets niet zo mooi daar.

kielabokki 1 juli 2019 om 08:04

Wat betekent dat voc on vocsnor eigenlijk?

Kelder is de Man 1 juli 2019 om 08:13

Kielabokki
Vraag ik me ook telkens af. Misschien kan een anonieme bron hier meer over vertellen.

the student 1 juli 2019 om 08:17

Het is gewoon een samentrekking van zijn naam VictOr Campenaerts en zijn porno snor…

Viktrodriguez 1 juli 2019 om 10:03

Zou dat B ook niet het gevolg kunnen zijn van hoe hij zich zo op zijn werelduurrecord kon focussen, een goed deel tijdens het wegseizoen, en zich op zijn gemak kan richten op die tijdritten bij gebrek aan kopmannen?

Verder, hoe mooi en knap zijn prestaties ook zijn, Campenaerts is in de eerste aanleg toch ook ”maar” een tijdrijder, die ook nog eens knecht is bij ritten in lijn voor een Ewan of anderen. Daar zal het salarisvoorstel van Lotto-Soudal ook wel naar zijn en een reden waarom hij bij Lotto-Jumbo wegging.

Daarnaast viel hij in de Giro gewoon zwaar tegen. Die tweede tijdrit had ie zelfs met die problemen moeten winnen (beter weersomstandigheden dan Roglic, enige concurrent met AK-perikelen) en in die derde was hij gewoon slecht gezien de omstandigheden.

Sauerpraum 1 juli 2019 om 10:56

*** wat een domme bijnaam zeg, zijn we 10 of zo?
edit wf: let op je taalgebruik

Sephiroth 1 juli 2019 om 15:04

Neu, ik gebruik gewoon de Nickname die iedereen voor hem gebruikt. De meeste nicknames zijn onzin. Echter als het algemeen gebruik is, dan kan ik best wel volgen hoor :-)

Mathieu Moller 1 juli 2019 om 06:49

“Naar verluidt”
Is hier ook een wat concretere bron voor of is dit artikel pure speculatie?

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 07:18

Natuurlijk is dit geen speculatie. Dit soort verhalen krijg je alleen rond met anonieme bronnen. In dit soort gevallen: niemand gaat en kán over aangaande transfers iets zeggen voor 1 augustus. Bovendien willen ploegen graag zelf bekendmaken wie ze hebben aangetrokken. Aan ons als journalisten de opdracht om het daarvoor naar buiten te brengen; nieuws maken. Een super leuk spelletje!

Het valt me de laatste tijd op dat er zo veel vraag is naar de bronnen. En dat sommigen het anders afdoen als speculatie. Met bovenstaande hoop ik dat het iets duidelijker is. Anonieme bronnen zijn nu net bronnen omdát ze anoniem willen blijven. Anders zeggen ze niets meer. Zo simpel is het. Dat is mijn uitspraak en daarmee zullen jullie het moeten doen ;-)

Grobbel 1 juli 2019 om 07:20

Klinkt alsof Nico zelf iets vernomen heeft in de wandelgangen en het als scoop brengt hier. Ik wil best aannemen dat er een kern van waarheid is, al hoeft deze vorm van journalistiek van mij niet zo… Kan ook net zo goed onderdeel van een strategie zijn van een ploeg, renner of zaakwaarnemer om dit soort geruchten te laten lekken en via die weg druk uit te oefenen op de contractonderhandelingen.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 07:36

@Grobbel

Denk je dat echt? Geloof mij: Nico is de laatste die zoiets doet. Dit is tot diep in de puntjes uitgezocht. Ik ken maar weinig journalisten die zo goed geïnformeerd zijn als Nico.

Wat ik me wel afvraag: hoe zou je (en ook anderen) het dan wel willen zien?

jsprunk 1 juli 2019 om 07:43

@Youri: je zou dit soort vragen ook kunnen voorkomen door in het artikel te vermelden dat het om een anonieme bron gaat (en uiteraard in geval van een openbare bron deze vermelden). In tijden van fake news is het goed om je te onderscheiden door te proberen waarheid te brengen. Anders word je een voetbalprimeur.nl waar doodleuk transfers als beklonken worden gepresenteerd terwijl ze nooit doorgaan of er zelfs nooit sprake van is geweest.

Grobbel 1 juli 2019 om 07:45

@ Youri: ik trek Nicos kunde als journalist verder niet in twijfel hoor (sowieso een geweldige aanwinst voor WF met goede contacten), wil best aannemen dat die bronnen er vrij stellig over zijn. :) Maar dat sluit een geval van strategisch lekken niet uit natuurlijk, of WF daar nu in gekend is of niet.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 07:47

@Jsprunk

Dus bij het toevoegen van het woordje ‘anoniem’ voorkom je deze vragen? Dat spreekt toch voor zich?

Je stukje over fake nieuws. Eens. Gelukkig zijn wij niet van dat niveau. Dat moeten de vaste bezoekers van WielerFlits na al die jaren toch weten. Ik ben benieuwd hoe straks de reacties zijn in augustus.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 07:51

@Grobbel:

een goede journalist herkent zijn informatie. Dus als er bewust gelekt wordt om bijvoorbeeld een sterkere onderhandelingspositie voor een renner te creëren, weet je dat. Dat brengen we ook, maar dan als ‘Renner X kan rekenen op de interesse van ploeg A, B en C’. Begrijp me niet verkeerd, ik probeer alleen uit te leggen hoe het werkt.

xistnc 1 juli 2019 om 08:21

Hoe het werkt? In groep 6 op de basisschool leer je al dat je moet vertellen welk boekje uit het documentatiecentrum je hebt gebruik voor je spreekbeurt. Zo werkt het ook met artikelen die geacht worden aan journalistieke normen te voldoen. Als je je bron niet kunt of wilt noemen, dan kun je deze omschrijven. En ‘naar verluidt’ voldoet daar niet aan.

freirefreire 1 juli 2019 om 08:23

@Youri ik ben toevallig zelf ook journalist, en bij ons moeten zaken ofwel een bron hebben die met naam en toenaam genoemd wordt, of er moeten meerdere anonieme bronnen zijn die onafhankelijk van elkaar hetzelfde bevestigen. Als geen van beiden het geval is, haalt het onze krant niet. Ik vraag me af of dit artikel aan één van die eisen voldoet.

KimJungPoels 1 juli 2019 om 08:31

@Freirefreire

Nee joh! Maar wielerflits kan op deze manier wel in een primeur over een vorige primeur vertellen, en op die manier laten zien dat ze super hoog op de apenrots zitten! Kijk ons een lekker veel primeurs hebben dan joh hey!

FDJ 1 juli 2019 om 09:33

@freirefreire amen!

Overigens een renner als Campenaerts komt echt wel aan de bak. Positie in gevaar is wat overdreven. Het is nu net alsof het een gunst is dat Lotto Soudal de renner Victor Campenaerts in de ploeg zou houden. Daar is hij een te groot renner voor en gaat hij te makkelijk elders onderdak voor vinden.

Getuigd ook van weinig beleid dat je voor Gilbert in zijn nadagen kiest ipv Campenaerts in de beste jaren van zijn carrière.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 09:53

@Tak
Kun je me daar een paar voorbeelden van noemen?

@Xistnc
Dank je wel, meester. Ik wil het nog wel een keer uitleggen voor je, Remko. In veel gevallen gaat dat niet. Een bron wil niet voor niets anoniem blijven. Door deze te omschrijven, kunnen mensen een vermoeden krijgen. Dan blijft er van het anonieme weinig over. Zó werkt het nu eenmaal. En als we een bron kunnen geven, zullen we dat te allen tijde doen.

@freirefreire
Mooi, dan moet jij als collega weten hoe het zit. Bij ons exact dezelfde regels. Vragen stellen is goed, juich ik toe. Maar ook wij publiceren alleen als het aan de journalistieke eisen voldoet. Eén bron is geen bron. Vanwaar je twijfels dat wij dat niet gedaan zouden hebben? Overigens is het in je laatste zin 'een van beiden', zonder trema's. Kan gebeuren, hebben wij ook wel eens.

@KJP
Wat voegt dit precies toe aan deze discussie?

@FDJ
Jij twijfelt dus ook, Erik? Ook jij zou beter moeten weten.

Martin van den Bosch 1 juli 2019 om 10:00
Quote:
Ik vraag me af of dit artikel aan één van die eisen voldoet.

Dat doet het. Nico is een klassiek geschoolde journalist die gedegen te werk gaat, oftewel: één bron is geen bron. Daarin werken niet anders dan jouw krant. Wellicht zelfs nauwkeuriger, omdat we niet de noodzaak hebben om pagina’s te móéten vullen.

Dit heeft er ook al een paar keer voor gezorgd dat we de afgelopen maanden door collega’s afgetroefd zijn en nieuws dat we nog niet rond hadden elders lazen. Dat is dan maar zo. Natuurlijk is het mooi om nieuws als eerste te brengen, maar wij verkiezen betrouwbaarheid altijd boven scoringsdrift.

Jacco van Stierop 1 juli 2019 om 10:34

“Overigens is het in je laatste zin ‘een van beiden’, zonder trema’s.”
Waar zie je dan in die zin trema’s staan?

xistnc 1 juli 2019 om 10:49
Quote van Ynsentjuh:
Een bron wil niet voor niets anoniem blijven. Door deze te omschrijven, kunnen mensen een vermoeden krijgen. Dan blijft er van het anonieme weinig over. Zó werkt het nu eenmaal.

Als een bron anoniem wil blijven, dan is het feit dat de bron anoniem wil blijven onderdeel van de verantwoording (en wellicht ook van betekenis) en dan kun je dat gerust op die manier opschrijven. Dat komt veel zorgvuldiger over dan het hoge gehalte aan ‘zeg ik lekker niet’, ‘zo werkt het nu eenmaal’ en ‘kijk ons eens ingevoerd zijn’ dat je nu hanteert.

Sowieso kan het nooit de bedoeling zijn dat reacties op artikelen grotendeels over de auteur, de (ontbrekende) bronvermelding en/of andere journalistieke missers gaan.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 11:20

@Xistnc
Dus het woordje ‘anoniem’ toevoegen voor bronnen en alle kritiek is opgelost? ;-) Wel grappig, eigenlijk. Als er bronnen staat, lees ik dat als: ze (in dit geval we) kunnen dus niet citeren. En dus anonieme bron. Over dat laatste in je eerste blokje ben ik het overigens niet met je eens, maar agree to disagree. Ik denk niet dat we daar uitkomen, namelijk ;-)

Dat laatste ben ik met je eens. Alleen wie begint de discussie, die eigenlijk geen discussie is? Wij niet. Journalistieke missers zijn er niet gemaakt. Verder: zie wat Martin zegt. Wat mij betreft is daarmee alles gezegd.

leor 16 1 juli 2019 om 11:25

@Jacco, Ik neem aan dat Youri de accenttekens bij 'één van beide' bedoelde, aangezien het inderdaad 'een van beide' dient te zijn. Maar dat is natuurlijk zoals zo veel hier pure speculatie. :)

Verder wel een zeer denigrerende sneer van een 'Moderator', naar nota bene een collega-journalist. Zeker als je dan zelf de mist in gaat ..

Mathieu Moller 1 juli 2019 om 11:32

Dank voor de uitleg, Youri.
Het was overigens niet mijn bedoeling om deze (in mijn ogen onnodige) discussie op gang te brengen.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 11:50

@Leor 16
Ik een moderator? Wat is daarvan je bron? Pure speculatie! :-P Ik ben hier redacteur en neem het voor mijn collega Nico op. Niets meer, niets minder.

@Mathieu Moller
Geen dank, graag gedaan. Een discussie is niet erg, hoor. Ik vind hem niet nutteloos, want blijkbaar doen wij iets niet goed. Hoewel ik het er niet mee eens ben, geeft het wel stof tot nadenken. Dus ook daarvoor: bedankt! :-)

Nico Dick 1 juli 2019 om 12:08

om af te sluiten, aan alle criticasters: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190701_04487914

appiett 1 juli 2019 om 12:09

@ Mathieu en Youri, ik denk dat je eerste vraag en de discussie prima zijn.
Alleen de toon zou van mij wat minder argwanend/ betweterig/ “langetenerig” mogen zijn.
(Dat laatste geldt niet perse voor jullie..)
Persoonlijk vind ik dat jullie dat als site erg gegroeid zijn, de afgelopen jaren. Volgend mij ben ik met een aantal mee verhuisd vanaf “sportone” (heette dat zo? ).

Jessevd02 1 juli 2019 om 12:54

Ik vind het juist goed en mooi hoe wielerflits het doen en ik hoop dat ze niet gaan veranderen door dit domme gezeur wat nergens op slaat

Romāns Vainšteins 1 juli 2019 om 07:27

edit wf: gedraag je

trickstuff 1 juli 2019 om 07:29

Van mij hoeft dit ook niet, artikeltjes in deze vorm degraderen Wielerflits naar de rangen van de roddelpers.
Daarnaast hangt er een zweem van selfkickerij over deze berichten.

katerkop 1 juli 2019 om 07:46

Graag juist dit soort berichten. Blijf graag op de hoogte van de transfergeruchten. Tot op heden is wielerflits ook altijd goed geïnformeerd

ssj 1 juli 2019 om 08:13

Ben het met je eens dat de stijl van schrijven niks is (zowel de sensatiezucht als de veren in eigen reet).

Desondanks vind ik het wel interessant dat Campenaerts wellicht moet vertrekken. Lijkt me logisch dat WF dit bericht. Ook als er alleen anonieme bronnen zijn.

Sephiroth 1 juli 2019 om 08:16

Mij boeien ze wel :-) en schrijfstijl kan ik wel negeren als de inhoud boeiend genoeg is.

Soms zal er misschien ook wat Belgisch in zitten of pogingen tot variatie nadat ze al 100 keer met dezelfde zin voor hun bron zijn gekomen.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 09:56

Hoe zo, roddelpers? Heb je een aanleiding voor deze boude uitspraak?

Turtlehead 1 juli 2019 om 10:33

Dit laatste komt meer door de toon en de gekozen kop, dan door de inhoud.
Ik vind het interessant om te lezen (lees ook alle voetbal-transfernieuwtjes graag, omdat het inzicht geeft in keuzes die clubs en spelers maken).
De wat mysterieuze toon en keuze voor overtreffende trappen cq. wat over-dramatische koppen maken het wel moeilijk om het heel serieus te nemen.
Dat vervolgens elke derde forum-reactie van redactieleden is, vind ik helemaal onwenselijk. Plaats dan één reactie (of niet). Of verwijs naar het forum-topic hiervoor.

On: Onze Victor past toch prima bij Lotto, kan me haast niet voorstellen dat ze hem laten gaan. En ook niet dat een bronzen medaille op het WK, werelduurrecord -écht top, hulde- en uit het wiel gereden worden door Remco E. nou tot een enorm salaris zou moeten leiden (van het niveau Gilbert-Degenkolb).

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 11:26

@Turtlehead
In dat geval zal ik het kort houden: waarom zouden wij ons niet mogen ‘verdedigen’ als er kritiek geuit is? Als jij van mening bent dat je je werk goed doet en andere roepen van niet, dan laat je dat toch ook niet zo maar over je heen komen?

EddyB1958 1 juli 2019 om 15:50

@sepiroth Belgisch als taal bestaat niet. Verder heb ik als Vlaming geen moeite om de teksten van Youri en co te begrijpen. Waarom jullie dan wel met Nico, taalarmoede misschien?

ssj 1 juli 2019 om 17:00

@Eddy, ik begrijp het prima, maar ik vind de stijl persoonlijk niks. Te sensatiezoekend (“klonk het formeel… Wordt ongetwijfeld vervolgd”) en veren in eigen kont zijn ook niet nodig (“Eerder meldde WielerFlits al in primeur”).

krypton 1 juli 2019 om 07:48

Het zijn natuurlijk geen simpele roddels. Ze horen het niet van zomaar iemand blijkbaar. Dit soort nieuwtjes zijn juist leuk wat mij betreft.

EddyB1958 1 juli 2019 om 08:06

Bart Audoore van Het Laatste Nieuws heeft dat om 03:00 gepost. Nico Dick heeft dat wat later gelezen en dan hier om 06:00 geplaatst.

Nico Dick 1 juli 2019 om 08:13

mocht dat het geval zijn, zou ik ALTIJD verwijzen naar de bron, Eddy. Er zijn nog collega's die werken ;) Het artikel stond trouwens ingepland sinds gisteravond 23u.
Overigens, in HLN staat dat Campenaerts moét vertrekken. Ik schrijf dat zijn positie in gevaar is. En dat er nog onderhandeld wordt. Kleine nuance toch…

FDJ 1 juli 2019 om 09:36

@Nico Dick als dat zo is, waarom niet om 23.00 al plaatsen dan?? Je weet dat als je iets opvangt bij een koers je niet de enige bent. Ik ken de persruimtes ook. Geruchten gaan sneller dan snel en dus loop je de kans dat HLN dit eerder plaatst. Als je iets om 11 uur rond hebt, plaats het dan ook.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 09:59

@FDJ
Wanneer zien we jou in de persruimtes dan, Erik? Bovendien hoef je ons niet te vertellen wanneer we iets plaatsen. Cijfers wijzen uit dat nieuwsberichten ’s morgens vroeg beter scoren. Wat winnen wij ermee door het gisterenavond al te plaatsen? Kun je me dat uitleggen?

S. Morgenstern 1 juli 2019 om 10:16

Volgens mij heet hij FDJ. Wel zo netjes om hem dan ook zo te noemen..

John Bidon 1 juli 2019 om 11:06

Iemand met verkeerd been uit bed gestapt? Youri haal even rustig adem en laat die kritiek over je heen komen. En ga inderdaad niet iemand met zijn echte naam aanspreken als hij daar niet voor kiest.

kielabokki 1 juli 2019 om 11:21

Ben ook niet gecharmeerd van de totaal misplaatste arrogantie van Youri de laatste tijd. Op basis waarvan eigenlijk?
Had er nog meer aan toe te voegen, maar vooruit. Laten we maar on topic blijven.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 11:35

@John Bidon
Nee, hoor. Kritiek is prima hoor, ik ben de eerste die er probeert van te leren. Ik sta er ook open voor. Maar soms vind ik de kritiek niet terecht, zoals nu.

@kielablokki
Op basis nergens van ;-) En je mag er best nog iets aan toevoegen, hoor. Ik ben het gewoon niet eens met de kritiek. De laatste periode valt het me op dat het steeds negatiever is, dat vind ik jammer. Het hoeft ook zeker niet allemaal fantastisch te zijn, liever niet zelfs. En kritiek is altijd welkom. Maar iedere keer opnieuw herhalen hoe slecht het is, wat er allemaal aan mankeert en het wegzetten als luchtfietserij of roddelpers, gaat me te ver. Onze berichtgeving klopt. Ik wil ons nieuws best op een rijtje zetten, maar goed. Ik ben al arrogant, dus laat ik dat maar niet doen ;-)

Zonder gekheid: wanneer ben je een keer op de koers? Dan kunnen we het er eens over hebben. En daarna zul je weten dat deze persoon alles behalve arrogant is :-).

kielabokki 1 juli 2019 om 11:40

Dat zeg ik niet, dat ben je niet. Het valt gewoon op dat je je de laatste tijd veel verdedigt met een absoluut toontje. Zonde.

Domestique 1 juli 2019 om 13:35

Lol mensen beginnen hier zomaar wat in het wilde weg te zeiken en als je de kritiek niet zomaar pikt ben je ineens arrogant :D

Vinyakke 1 juli 2019 om 08:08

Super dat WF zijn nek wil uitsteken om ons ook wat nieuws tijdens de onderhandelingen te brengen in plaats van een droge melding op 1/8.

Sephiroth 1 juli 2019 om 08:16

Helemaal mee eens.

Kelder is de Man 1 juli 2019 om 08:48

Waar dan ook weer een berg commentaar op zou komen, omdat andere nieuwsbronnen dit nieuws al weken eerder meldden. Heb er dus ook geen moeite mee.

Vinyakke 1 juli 2019 om 08:10

Verder vind ik Gilbert en Degenkolb toch 2 gokjes als kopman. Ze kunnen een ploeg sterk maken in de breedte maar zijn ze nog dat speerpunt dat ze ooit waren? Ik gok dat je voor hetzelfde budget ook bijvoorbeeld matthews en Van Poppel kan halen. Allebei trouwens einde contract en ik heb een vermoeden dat je daar meer wedstrijden mee zal winnen toch?

Mwielerfan 1 juli 2019 om 08:24

Met Gilbert win je wel grotere wedstrijden. Matthews is in vorm heel sterk, maar heeft altijd moeite die piek lang aan te houden en te timen. Prima als tweede kopman in een wedstrijd maar als het je voornaamste kopman is ben je vaak teleurgesteld. Gilbert doet juist heel vaak mee. Van poppel met degenkolb vergelijken? Zelfs nu degenkolb half zo goed is als voor het ongeluk, wint ie nog een tour etappe.

Charlie33 1 juli 2019 om 08:27

Ik zag gister Youri voorbijrennen op het NK, op zoek naar een scoop. Ik heb respect voor hardwerkende journalisten die hun nek uitsteken om ons leesvolk te informeren over het wielrennen. Chapeau chapeau ga zo door.

sooike 1 juli 2019 om 08:57

Ik heb ook respect voor hardwerkende vuilnismannen, zoals voor iedereen die gewoon werkt voor zijn of haar geld. Laten we nu niet doen alsof WF ineens gaat behoren tot de categorie wielerjournalisten, die primeurs brengt. Ze zijn bij JV kind aan huis, maar in het journalistieke peloton nemen ze een erg bescheiden plaats in. Wielerjournalisten zijn er steeds minder in ons land. In mijn tijd had je mannen, die van hun krant het hele jaar het wielrennen mochten volgen, zomer en winter. Die brachten ook geregeld echt nieuws, in plaats val alleen maar te quoten en te citeren. Maar dat is een uitstervend ras. In Vlaanderen heb je ze nog wel, b.v. De Cauwer, Wuijts en talloze wielerjournalisten bij de grote kranten. WF blinkt niet uit in nieuws brengen. Dat moeten ze ook niet willen. Ik persoonlijk hoef WF niet te lezen voor nieuws, maar ben veel meer gebaat bij de goede voorbeschouwingen en dagelijkse vooruitblikken bij etappekoersen. Voor analyses en echt wielernieuws zijn er genoeg andere bronnen. Kortom: WF, ken je plaats en probeer niet de “grote” journalisten uit te hangen. Die status hebben jullie nu eenmaal niet. Dat is absoluut geen schande, maar gedraag je er dan ook naar !

Crossblesser 1 juli 2019 om 09:20

Kom op zeg Sooike. Ik kom hier dus wel voor wielernieuwtjes. Voorbeschouwingen zijn leuk maar ik lees liever interviews en uitslagen. Natuurlijk lees ik ook Sporza, Cyclingnews etc maar Wielerflits is toch echt de eerste site die ik open voor dit soort info. “Ken je plaats”, pff.

Youri IJnsen 1 juli 2019 om 10:09

@Sooike
Bedankt voor de feedback. Toch vind ik dat je deze keer écht te ver gaat. We behoren steeds vaker – en daar zijn we al een aantal jaren mee bezig – tot de categorie wielerjournalisten die primeurs brengen. Wen er maar vast aan. We zijn niet kind aan huis bij JV, dat zijn we nergens. Jarenlang investeren heeft ons inmiddels een goed en sterk netwerk bezorgd. Ja, we zijn misschien nog niet De Telegraaf, het AD of Sporza. Maar daaronder komen we snel bovendrijven. Online zijn we de meest bezochte wielerwebsite van Nederland en België. By far.

Over je vroeger-was-alles-beter-verhaal. In deze tijd mogen wij óók heel het jaar het wielrennen volgen, zomer en winter. Wij proberen ook nieuws te brengen, maar juist daarop worden we hier afgerekend. Gek dat je dat niet is opgevallen. Wij hikken steeds dichter tegen het grote nieuws aan. José De Cauwer een wielerjournalist? Sorry, alle respect voor José. Een wielerencyclopedie. Maar absoluut geen journalist. Wuyts? Commentator, is veel op de koers. Hoort daar zeker het nodige. Maar een journalist? Neen. Bij de kranten is het een ander verhaal. Juist daar was collega Nico nota bene een van de besten.

In jouw ogen blinken we niet uit in het brengen van nieuws. Nogmaals: wen er maar vast aan. Ik kan je verzekeren dat het steeds vaker gaat gebeuren. We kennen onze plek en we zijn nog geen grote wielerjournalisten. Maar wel hard op weg, of je dat nu leuk vindt of niet ;-) Hopelijk kun je dus in de toekomst voor álles rondom het wielrennen terecht op WF.

Maxim Horssels 1 juli 2019 om 12:18

@sooike, Geen primeurs? :-) Paar voorbeeldjes uit tweede helft juni.

Nacer Bouhanni naar Arkéa-Samsic
https://www.wielerflits.nl/nieuws/nacer-bouhanni-naar-arkea-samsic/

John Degenkolb op weg naar Lotto Soudal
https://www.wielerflits.nl/nieuws/john-degenkolb-op-weg-naar-lotto-soudal/

Groot talent uit Noorwegen eerste aanwinst voor Jumbo-Visma
https://www.wielerflits.nl/nieuws/groot-talent-uit-noorwegen-eerste-aanwinst-voor-jumbo-visma/

Maximiliano Richeze (36) en Gaviria in 2020 herenigd bij UAE Emirates
https://www.wielerflits.be/nieuws/maximiliano-richeze-36-wordt-lead-out-voor-gaviria-bij-uae/

aru123 1 juli 2019 om 12:41

@maxim horssels
Ben het met je eens maar kun je foss nog echt een primeur noemen :) stiekem wist iedereen dat al :)

Edit: en daarbij toevoegend, aangezien ik zeker geloof dat jullie over de nodige bronnen beschikken en deze begrijpelijk vaak anoniem blijven, plugge heeft na de giro aangegeven dat een ervaren klimmer bij tjv nodig was. Hebben jullie hier dan misschien ook inside information over of kunnen jullie die bemachtigen?
Afsluitend ik stel dit soort artikelen wel zeer op prijs!!

Domestique 1 juli 2019 om 13:36

Manman zeker géén ambitie hebben om te groeien, alles zoveel mogelijk bij het oude laten!!

Napoleon 1 juli 2019 om 13:49

@youri en maxim:

Ik zou me pas zorgen gaan maken als sooike wel positief is…

arjando.ooms 1 juli 2019 om 21:02

Laatst een keer gezien onder een artikel. Doodeng.

sooike 2 juli 2019 om 11:43

@Youri Ijnsen
Je trekt een te grote broek aan. Je collega Horssels, waarschijnlijk degene met die totaal ongeschikte stem in die te voorspelbare interviews, komt met lange tenen zelfs met een lijstje met primeurs, waarbij hij gemakshalve vergeet dat het niet gaat om primeurs, maar in veel gevallen om kopietjes van andere geschreven of gesproken bronnen. Ik beweer onderbouwd dat jullie vaak rond JV , en daarvoor rond de bus van LJ zwermen. Dat zie je trouwens ook terug in je berichtgeving: heel vaal JV en minder van andere teams. Dat is geen schande, maar alleszins begrijpelijk en zelfs goed dat je goede ingangen hebt bij een Nederlandse ploeg en je het accent vaak op hen legt. Maar geef dat dan gewoon toe in plaats van te suggereren dat je overal contacten hebt, want dat is niet zo.
Dat je gestaag verder werkt aan een hogere status is een nobel streven. Maar dan zul je toch meer koersen moeten volgen en niet alleen de kampioenschappen of de Tour. Wat ik in mijn vorige mail toelichtte is dat jullie b.v. geen Zonneveld, Pertijs, of Kerkhofs in de gelederen hebben en niet de achtergrondkennis hebben van collega’s die het hele jaar, zomer en winter tussen de wielen zitten. Ik weet niet of jullie freelancers, zzp-ers of fulltimers zijn met z’n allen, maar om echt contacten te krijgen in het peloton, zul je verder moeten kijken dan de bus van JV. Ik vergelijk jullie een beetje van Van der Sant, De Graaff, Ducrot , Dijkstra, Van den Berg, Lippens en al die andere nitwirs, die af en toe eens naar de koers komen en dan boven hun status opereren. Mart Smeets heeft dat meer dan 265 jaar volgehouden; hij was nog net niet het lachtertje van het peloton !
Tot slot: ik heb nogmaals veel waardering voor WF, lees de site als ik in het land ben, dagelijks en geniet van jullie uitgebreide voorbeschouwingen met grafieken, kanshebbers en achtergrondinformatie. Maar dat is meer research-arbeid dan journalistiek, En maak niet de fout dat Wuijts en De Cauwer geen journalisten zijn, want zij weten meer van onze edele sport in hun vingertoppen dan jullie in je hele lijf. In hun reportages hoor je geregeld primeurs, nieuwtjes en zinnige achtergrondinfo. Daarmee zijn ze voor mij gewoon journalisten, ook al zijn ze daarvoor oorspronkelijk niet opgeleid. Jullie toch ook niet ?

Youri IJnsen 2 juli 2019 om 12:19

@Sooike
Ik was niet meer van plan te reageren op dit topic. Ik wil je alleen maar meegeven dat je werkelijk waar geen flauw benul hebt van ons netwerk. Kopietjes van andere geschreven of gesproken bronnen? Lariekoek! Je beweert onderbouwd dat we vaak bij JV te vinden zijn? Kom maar op met die onderbouwing, dan. Ik ben heel benieuwd! En het is logisch dat je hier veel JV (waarom hoor ik je niet over Sunweb, Dumoulin in het specifiek en Mathieu van der Poel?) terugziet op de site. Het is de enige Nederlandse WorldTour-ploeg en wij zijn van origine een Nederlandse wielerwebsite. Zo moeilijk is het niet. Op WielerFlits.be is dan weer veel meer te lezen over Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal. En met het laatste in je eerste blokje sla je de plank volledig mis. Toms Skujins naar Garmin-Sharp destijds: primeur van WielerFlits. Vorig jaar, Pogacar naar Emirates: primeur van WielerFlits. Vorige week, Kaden Groves naar Mitchelton-Scott: primeur van WielerFlits. Hate to admit it, maar onze contacten zijn overal.

Je volgt ons klaarblijkelijk niet goed genoeg. Naast de kampioenschappen, de Tour en bijval de Giro en de Vuelta, zijn we bij tal van andere koersen te vinden. Dat loopt uiteen van de Ster van Zwolle tot de Ronde van Turkije. Denk je dat we daar Zonneveld, Kerckhoffs en in iets mindere mate Ad Pertijs overal terug zien? Ik zal je uit de droom helpen: nee. En wat betreft ons netwerk, nogmaals: je hebt echt geen idee. We kennen onze plek, maar jij plaatst ons daar toch echt onder. Laten we het er wel over eens zijn: we zijn nog lang niet de beste, maar daar werken we alle dagen keihard aan met z'n allen.

Fijn om te horen dat je onze voorbeschouwingen graag leest, nota bene een van de onderdelen waardoor WielerFlits is gaan groeien. Verder maak ik de fout niet dat Wuyts en De Cauwer geen journalisten zijn. Dat zijn ze namelijk niet. Wuyts is een commentator. Eentje die veel weet, maar die het zeker niet altijd bij het rechte eind heeft. De Cauwer komt uit het wielermilieu. Weet nog veel meer dan Wuyts, maar is een ex-bondscoach, ex-ploegleider en ex-renner. Geen journalist. Verre van, zelfs. En ja, wij zijn wel degelijk opgeleid als journalist. Is dat ook meteen weer uit de lucht.

kielabokki 2 juli 2019 om 12:26

Heb jij een journalistieke opleiding gevolgd Youri?

sooike 2 juli 2019 om 15:10

Ik daag je uit mij mee te delen op welke erkende journalistieke opleiding in Nederland jij gestudeerd hebt. Ik geloof er niks van, net zo min als van je directe collega’s. Dus nogmaals: trek geen al te grote broek aan. Bescheidenheid siert de mens ! En probeer mij niet uit te leggen hoe een journalist werkt (sic!)

Kelder is de Man 2 juli 2019 om 15:22

Sooike
Hou toch eens op man. Ze zijn jou niets verschuldigd. Over hoog van de toren blazen gesproken.

Youri IJnsen 2 juli 2019 om 22:33

@Sooike
Met alle plezier: Hogeschool Windesheim in Zwolle, gevolgd door een opleiding Communicatie met als specialisatie journalistiek op NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Wat betreft Maxim: de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Nico durf ik niet te zeggen, omdat ik dat oprecht niet weet. Maar volgens mij behoeft hij geen uitleg: ruim tien jaar als journalist verbonden aan Het Laatste Nieuws in België, met onder meer de boeken ‘Recht uit het hart’ (Niels Albert) en ‘Ik. Fiets. Focus.’ (Wout van Aert) op zijn portfolio.

En jij? :-)

simplex 2 juli 2019 om 23:21

Ik schaam me steeds meer voor Brabanders als Sooike. Jarenlang herhalend met bekende uitspraken en steeds terugkerende onderwerpen en de zgn. bekende namen die het predikaat "wielerkenner" in zijn ogen en ook in vele andere ogen van Wielerflitsers niet verdienen. Sooike denkt nog steeds dat ook redactie Wielerflits zelfs dat genoemde niveau niet haalt. Behalve diezelfde genoemde redacteuren, denk ik, die ook wel eens zijn geliefde voorbeschouwingen en statistische topics verzorgen. En dat zonder enige kennis van zaken, "verkeerde bronnen" en zelfs geen (journalistieke) opleiding.
Sooike je staat niet helemaal alleen. Ook uit andere provincies komen regelmatig dergelijke onzinnige geluiden. Niet om de inhoud maar eveneens om te schoppen naar goedwillende en deskundige redactie van Wielerflits.
Een andere "meester"zetelt in de provincie Utrecht. Kennis genoeg maar dit positief poneren is dan weer andere koek. Lijkt wel wat meer op negatief profileren
Wielerliefhebbers zoals wij allen eigenlijk behoren te zijn houden inderdaad van wielernieuws lezen (dus niet alleen de WF topics), maar ook de (kleine) koersen bezoeken en je regelmatig met andere liefhebbers te mengen (of te fietsen) en samen hiervan te genieten.
Dat er enige twijfel bestaat aan opleidingsniveau en deskundigheid is belachelijk.
Ook de redactie kan bijv. wel eens een woordje in de zinsopbouw vergeten en dit komt door controle steeds minder voor. De diverse aanwezige zgn. goed opgeleide taalpuristen springen er vanuit een zgn." wat ben ik goed en alert gevoel" er bovenop.

arjando.ooms 3 juli 2019 om 01:15

Mag ik hier aan toe voegen dat dit absoluut niet de plek is om dit te bediscussiëren.

sooike 3 juli 2019 om 09:08

@Youri Ijnsen
Ik? Een van de eerste lichting afgestudeerden van de School voor de Journalistiek in Utrecht. Daarna ingegaan op een invitatie van Peter Post om het communicatieteam van zijn ploeg aan te vullen. Vervolgens tien jaar bij een Brabants dagblad de wielersport gevolgd en daarna die loopbaan op freelance-basis voortgezet bij de Gazet van Antwerpen. Daarna de journalistiek vaarwel gezegd en fulltime een eigen bedrijf opgezet waarin sport een belangrijke rol speelde. En nu , sinds enkele jaren , freelancer voor enkele bladen en pendelend tussen Nederland en Frankrijk. Vrij van zorgen voor personeel en genietend van het leven, o.a. van de wielersport . Met nogal wat relaties en prima contacten in het peloton. Maar ook lekker anoniem langs de weg of het cross-veld. Heerlijk ! Vroeger was alles niet beter, zoals jij me tracht te laten beweren, maar wel in de sportjournalistiek: degelijker, beter ingevoerd en veel deskundiger. en niet zo “op de borst klopperig”. Gewoon keihard werken om nieuws te maken en repo’s te schrijven , waarin zinnige vraagstellingen aan de basis lagen. En dat mis ik bij veel scribenten . Alleen maar scoren, vaak ten koste van de inhoud. Jammer !

Witte Trui 1 juli 2019 om 09:25

Het brede spectrum dat Wielerflits biedt, spreekt mij zeer aan. Uitgebreide voorbeschouwingen op koersen, interviews met renners, nabeschouwingen, transfergeruchten (al dan niet ‘journalistiek’ gebracht) en de oeverloze discussies op het forum. Ik verslind dit allemaal. Sommigen komen voor specifieke onderdelen en pruimen andere elementen niet. Maar we komen hier wel allemaal, omdat deze site zeer actueel en betrokken wordt gerund volgens mij.

On topic: Campenaerts kan dan eindelijk in het treintje van Ineos als de nieuwe Castroviejo of Kiryienka…

Jean Dumas 1 juli 2019 om 09:30

Sunweb zou ook wel leuk zijn, of terug naar Jumbo.

Witte Trui 1 juli 2019 om 09:38

@ Jean; nu TJV Tony Martin heeft, Jos nog 2 jaar blijft en van Aert ook een knappe tijdrit blijkt te hebben, zie ik Victor niet terugkeren. Sunweb zou zeker een optie zijn, net als verschillende Franse ploegen (mocht hij daadwerkelijk weg moeten).

Viktrodriguez 1 juli 2019 om 11:25

Eens, Witte Trui. Daarnaast prima zoals ze zich op een nette manier mengen in discussies onder de artikelen bij vragen en/of opmerkingen.

tommyws1 1 juli 2019 om 09:54

Jeetje waar mensen zich weer druk over maken op de maandagochtend. Als je het niet wilt lezen, lees je het niet en wacht je tot 1 augustus tot alles officieel is. Wielerflits heeft het vaak bij het juiste eind. Het valt me sowieso op dat er de laatste tijd een negatieve toon is op deze site. Het is toch super dat er een site als dit bestaat? Keep up the good work mannen, mensen hebben helaas altijd wat te zeiken.

KnightBiker 1 juli 2019 om 10:40

Als het belgische Lotto zijnde kan je dit eigenlijk niet maken naar Victor toe:
Campenaerts genreert publiciteit en presteert, en dat met een beperkt talent en veel oppofferingsgezindheid.
Daarnaast heeft de belgische Lotto de doelstelling om het zoveel mogelijk te doen met belgisch talent: wat mij betreft de enige reden dat het acceptabel is dat ze ondermaats presteren internationaal gezien. Nu hebben ze een belg die presteert en dan zou je die weg sturen?

Dat je tot op zekere hoogte Benoot offert aan onderpresteren in de klassiekers: daar kan ik inkomen maar die gast is nog jong en is zichzelf aan het ontdekken, je kan alleen stellen dat Benoot geen veelwinnaar gaat worden, zowel in klassementen als 1 daagse mist hij punch maar zal wellicht jaren overal top 5-top10 rijden. Misschien zelfs top 10 in een grote ronde.

Verder denk ik dat het goed is als Degenkolb gehaald word maar het is nu niet alsof hij een garantie is op winst de laatste jaren. Benoot Strade Bianchi versus Degenkolb een etappe in de tour: 1-1
Als de rekensom is Degenkolb Tegen Campenaerts dan zou ik zeggen dat het een slechte deal is, Campenaerts schiet vaker raak dan Degenkolb de laatste jaren en is ook vaker indrukwekend 2e of 3e.
(als lotto Matthews weet te strikken, ipv Benoot dan is dat een deal waar je geen 2x over na moet denken (al is Matthews natuurlijk duurder))
Eigenlijk zou ik zeggen Benoot tegen Gilbert is de deal die je zou willen, en dan kan je Degenkolb ook achterwege laten.

Sauerpraum 1 juli 2019 om 11:01

Sta hier niet van te kijken. Als zogenaamd tijdritspecialist wordt ie mij iets te vaak geklopt door niet-specialisten. Laat hem maar gaan knechten op het vlakke als breakawaykiller ofzo.

KnightBiker 1 juli 2019 om 11:26

Dat doet ie al voor Ewan waar nodig
– en ja Campenaerts is geen Cancellara of Tony Martin maar een paar tijdritten en ritten winnen in kleine rondjes en goede ereplaatsen halen is ook veel waard. (remember de 2e tijdrit in de Giro: die had hij gewonnen behoudens pech & gestuntel van zijn team)
voor Campenearts zal het altijd zo zijn: you win some you loose some; winst is geen garantie.

Viktrodriguez 1 juli 2019 om 11:40

Die tweede tijdrit had Campenaerts zelfs met die fietsproblemen gewoon moeten winnen, want de weersomstandigheden waarin hij reed waren veel beter dan een Roglic en Campenaerts hoefde nergens op te letten voor het klassement. Die kon elke dag genoeg tijd sparen door minuten te verliezen.

Dat soort voordelen voor Campenaerts ”vergeten” waren ze bij Eurosport trouwens ook wel heel erg goed in, alleen maar zeiken om die fiets.

jooprioolpijp 1 juli 2019 om 11:53

Ook voor Campenaerts is de topsportwereld keihard. Het zal wel kiezen worden tussen een flink lager salaris of verkassen.
Nog even over de discussie over de journalistieke mores op WF: ik houd niet zo van de stijl van schrijven van Nico Dick, maar waar het nieuwsberichten en geruchten uit de wandelgangen betreft zit hij (en de rest van WF) er zelden naast voor zover ik het kan zien. Ik waardeer de combi van voor/nabeschouwingen en nieuwsberichten op WF erg. Ga zo door!

Nico Dick 1 juli 2019 om 12:11

Ter info en om af te sluiten: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190701_04487914

Spurter 1 juli 2019 om 11:57

Simpele rekensom.

De publiciteit voor het werelduurrecord is al binnen gehaald. Dat gaat hij niet elk jaar doen.

Dan blijft over Victor Campenaerts in normale wegkoersen en dan valt het dit jaar vies tegen. Tijdritten wint hij niet. Denk dat Lotto liever gaat voor iemand die mee kan spelen in de klassiekers.

Campenaerts moet gewoon lekker ergens gaan cashen als locomotief in een treintje, bij Ineos of zo.

josemanuelfuente 1 juli 2019 om 13:30

Af en toe lees ik wel zo’n artikeltje maar heb er niet echt behoefte aan. Voor- en nabeschouwingen van de koers en de volgtopics, meer hoeft van mij echt niet.

Huubi 1 juli 2019 om 13:30

@Nico, @yoeri @maxim Trek je niets aan van de neuzelaars. Jullie doen het gewoon erg goed met WF. Ook qua eigen nieuws. Hulde

EddyB1958 1 juli 2019 om 16:10

Niet Degenkolb, die belangrijker is voor Soudal dan voor Lotto, is het probleem. Maar wel Gilbert die door extra private onkosten, duurder geworden is.

Romāns Vainšteins 1 juli 2019 om 19:25

Vreemd sfeertje dat dit wat vreemde ‘ohohoooo, moet je nou horen joh’ – artikel voortbrengt. Niet echt passend bij wielrennen mijns inziens.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone