Vertrek Moreno harde klap voor Rodriguez

zondag 25 oktober 2015 om 13:43
Vertrek Moreno harde klap voor Rodriguez

foto: Sirotti (archief)

Joaquim Rodriguez zal het in 2016 voor het eerst in vijf jaar zonder Daniel Moreno aan zijn zijde moeten doen. Purito zag zijn landgenoot naar Movistar vertrekken. “Dat is een heel harde klap”, aldus de Catalaan tegenover het Spaanse AS.

“Hij heeft veel kwaliteit en was er altijd bij in de finales. Maar we krijgen er (Rein) Taaramäe en (Jurgen) Van den Broeck voor terug. Zij kunnen ook hun bijdrage leveren en het goed doen”, aldus de Katusha-kopman, die na zijn afwezigheid in Lombardije en Abu Dhabi vooral terug wil kijken op de positieve punten van het voorbije wielerjaar.

“Vanaf het Baskenland zat ik in een stijgende lijn”, vertelt de 36-jarige klimmer. “Toen kwam de Tour de France, waarin ik twee etappes won en de bollentrui droeg, ondanks dat ik niet voor het klassement reed. Maar boven alles staat de Vuelta aan het einde van het seizoen. Om terug te staan op het podium van een grote ronde is altijd heel belangrijk.”

Stiekem durft Purito al vooruit te kijken naar 2016. “Er is een lastig parcours voor de Olympische Spelen en de Tour de France zal, zoals we onlangs zagen, ook veeleisend zijn. Ik denk dat de komende editie voor de klimmers gaat zijn, dus er zijn voldoende prikkels om gemotiveerd te zijn. Dit zijn dan ook mijn twee grootste doelen”, verklaart Rodriguez.

Dit artikel delen:

18 Reacties

tdv21 25 oktober 2015 om 14:05

Wat ik vooral in dit artikel lees is dat VdB de Tour alweer aan zich voorbij ziet gaan want het wordt een hoofddoel voor Rodriguez. Mss wel niet zo slecht gezien het aantal TT in de Tour vergeleken met de Giro.

MooieMario 25 oktober 2015 om 14:12

Ik heb weer genoten van Purito dit jaar. Waar velen hem al hadden afgeschreven laat hij nog steeds zien van absolute wereldklasse te zijn. Ik gun hem zo die zege in Luik of in een grote ronde.

Dani Moreno is een groot verlies. Taaramae en VDB vind ik minder dan Moreno. In de tour zitten teveel tijdritkilometers en daar verliest hij zowat elke grote ronde op.

achtpuntzes 25 oktober 2015 om 14:12

hmm. naamgenoot en uberfan Purito is het hier niet mee eens. Moreno negeerde orders en reed in de weg als ik hem mag geloven. dus zou Purito juist enorm blij moeten zijn dat Moreno vertrokken is. of zit het dan toch anders?

Parijs is nog ver 25 oktober 2015 om 14:13

En Taaramäe gaat dan knechten in de Tour?
Weet iemand hier al meer over?

Purito 25 oktober 2015 om 14:37

Ach, het is ook gewoon een perspraatje. Uiteraard is het een verlies, sportief gezien. Dani heeft uitstekend werk geleverd in de jaren 2011-2014. Maar Moreno was dit jaar teveel een storende factor, dat het ook goed is dat hij andere oorden opzoekt.

Purito gaat volgend jaar gewoon weer een topklassieker winnen. Ik hoop dat hij in de Tour puur voor ritzeges gaat, om volledig fris de OS en Vuelta aan te vatten. Het zou toch prachtig zijn, Purito Olympisch kampioen :)

@8.6
Moreno negeerde orders. Dat is gewoon een voldongen feit. En Purito zegt toch gewoon dat hij VDB en Taaramae ervoor terug krijgt, waarmee hij eigenlijk zegt dat het vertrek van Moreno niet zo erg is. Die 'harde klap' passage moet je niet al te serieus nemen.

Het siert de man dat hij Moreno nog wat veren in zijn spreekwoordelijke achterste steekt ;)

Purito 25 oktober 2015 om 14:40

Resumerend is 2015 een uitstekend seizoen gebleken voor Purito. Zoals ik al zei in 2014: hij dient absoluut nog niet afgeschreven te worden. Veel wielervolgers hier hadden dat namelijk al gedaan.

Het is alleen jammer dat hij Lombardije niet kon rijden. Die had hij gewonnen, is mijn bescheiden mening ;)

Turtlehead 25 oktober 2015 om 14:47

@Purito: dat van die veren is mooie beeldspraak; als er één renner is die het achterste van Moreno van dichtbij heeft gezien, dan is het Rodriguez wel :)
ik ben vooral benieuwd of hij dit jaar de regelmaat zal terugvinden, toch raar hoe hij steeds in AK van de Tour en ook voor de bollentrui tekortschiet. Maar leeftijd doet sms ook wel wat op dat vlak.

Purito 25 oktober 2015 om 14:50

@Turtlehead
Purito was toch vrij regelmatig dit jaar? Zeker in de Vuelta. In de Tour ging het mis qua klassement, maar in 2010 en 2013 reed hij een prima klassement, met als uitschieter natuurlijk het podium twee jaar geleden.

In 2014 ging hij ook niet voor het klassement. Hij was ook helemaal niet fit gedurende die drie weken. Dus eigenlijk heeft hij ‘maar’ 1x gefaald als klassementsrenner in de Tour.

En het is ook wel weer geloofwaardig, dat je er af en toe doorheen zakt. In tegenstelling tot sommige andere coureurs, die altijd goed zijn ;)

Janjanssen98765 25 oktober 2015 om 14:57

@8.6

Hoe durf je Purito tegen te spreken, je weet toch dat hij meer van Purito weet dan Purito zelf.

Romāns Vainšteins 25 oktober 2015 om 15:21

Arrghh!

MooieMario 25 oktober 2015 om 15:21

Das juist de klasse van Purito dat je klassement verspeeld is en gewoon met 2 ritzeges naar huis gaat in de tour. Hij zet gewoon een knop om en haalt er uit wat erin zit om vervolgens een hele sterke Vuelta te rijden. Qua koersinzicht en mentaliteit zijn er maar weinigen zoals Purito. Vanaf de klassiekers tot aan Lombardije strijdt hij om de knikkers. Purito en Valverde zijn wat dat betreft echt uniek in hun soort. Daarom hebben ze ook een palmares waar je u tegen zegt.

Bram93 25 oktober 2015 om 15:56

@MooieMario, is het niet andersom ze hebben een palmares waar je u tegen zegt en daarom zijn ze uniek in hun soort?

Coldeportes 25 oktober 2015 om 16:42

@purito
Quote: “Het is alleen jammer dat hij Lombardije niet kon rijden. Die had hij gewonnen, is mijn bescheiden mening ;)

Dat zal voor altijd een vraag blijven, want wie niet meedoet, doet niet mee. Ook niet voor de winst :p

Timster 25 oktober 2015 om 17:22

Ik vermoed dat Rodriguez vloeiend Nederlands spreekt en schrijft en dat hij onder de nick Purito ons een kijkje gunt in zijn dagelijks leven.
Purito, que tal?

Purito 25 oktober 2015 om 18:26

@Timster
Ik spreek vloeiend Spaans, dus het is andersom ;)

Japsie 25 oktober 2015 om 20:20

Purito: En Purito zegt toch gewoon dat hij VDB en Taaramae ervoor terug krijgt, waarmee hij eigenlijk zegt dat het vertrek van Moreno niet zo erg is. Die ‘harde klap’ passage moet je niet al te serieus nemen. –> Dit is hele vrije interpretatie van jou zelf.

Zjoske 26 oktober 2015 om 12:43

@Japsie
Haha, ik wilde het net typen inderdaad. Ik neem de “harde klap” passage juist serieus en het feit dat hij er twee renners voor terug krijgt als zijn “verplichte stukje tekst omdat het teamgenoten zijn”.
Zo zie je maar weer dat de echte fan vaak oogkleppen op heeft.

ProfrondeZevenbergen 26 oktober 2015 om 16:50

Zjoske +1

Headlines

Materiaalzone

Populair