Verraste Eli Iserbyt: “Toen ik viel, dacht ik dat het beste eraf was”

maandag 23 september 2019 om 08:43
Verraste Eli Iserbyt: “Toen ik viel, dacht ik dat het beste eraf was”

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Eli Iserbyt verraste zichzelf met zijn overwinningen in de Amerikaanse Wereldbekers. Gisteren in Waterloo troefde de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal Toon Aerts af in een leuke tweestrijd, nadat hij een week eerder ook al de beste was in Iowa City.

“Dit is niet te geloven”, reageerde Iserbyt na afloop van de moddercross. De jonge Belg zette de tegenstand in de beginfase gelijk onder druk, waarna alleen Toon Aerts zijn wagonnetje aan kon haken. Aan het einde van de tweede ronde bleef Iserbyt haperen aan een dranghek, waardoor Aerts kon wegrijden. Vervolgens werd Aerts het slachtoffer van de pechduivel met materiaalpech en een valpartij. Daardoor kon Iserbyt terugkeren én wegrijden bij zijn landgenoot.

“Toen ik viel dacht ik even dat het beste eraf was. Maar dan riep mijn broer in de materiaalpost dat Toon al heel diep zat.” Toen is hij zijn tempo gaan rijden in de wetenschap dat hij in de laatste twee ronden nog zou versnellen. “Plots kwam ik heel snel terug en wist ik dat ik erop en erover moest. Dat was net genoeg.” Iserbyt was er niet op voorbereid dat hij de witte trui als leider in de Wereldbeker mee zou nemen naar België. “Vorige week was alles goed, ik heb mezelf verrast.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair