Verkouden Wout van Aert is optimistisch voor veldrit in Boom

donderdag 2 december 2021 om 08:52
Verkouden Wout van Aert is optimistisch voor veldrit in Boom

foto: Cor Vos

Update

Wout van Aert zou woensdag de uitreiking bijwonen van de Kristallen Fiets, een prestigieuze wielertrofee, maar de renner van Jumbo-Visma kon door ziekte de ceremonie niet bijwonen. De vraag is nu of hij zaterdag zijn geplande rentree kan maken in het veld. Van Aert zelf is optimistisch over de cross in Boom. “Ik denk niet dat het heel erg is.”

Van Aert mocht woensdag voor een tweede opeenvolgende keer de Kristallen Fiets in ontvangst nemen, maar deed dit wel via een videoverbinding. Van Aert kreeg de prijs uit handen van zijn ploegmaat Primož Roglič, die speciaal was overgevlogen vanuit Monaco om de Kristallen Fiets te overhandigen. “Ik wilde geen risico nemen”, legt Van Aert uit aan Het Nieuwsblad. “Dat Primož er is, maakt het natuurlijk extra zuur. Ik apprecieer enorm de moeite die hij voor mij heeft gedaan.”

Voorzichtig optimisme 
Van Aert kampt met een verkoudheid, maar lijkt geen last te hebben van een coronabesmetting. De Belg liet zich testen en dat gaf een negatief testresultaat. De komende dagen zal Van Aert zich nog laten testen op corona. “Bij het opstaan had ik keelpijn en voelde ik me heel moe. Ik denk dat ik het niet verder moet zoeken dan de regen en de kou van de voorbije dagen. Ik voelde dat ik onvoldoende hersteld was van de trainingen in het slechte weer.”

Over de Superprestigecross van Boom van aankomende zaterdag, meteen ook zijn eerste veldrit van het seizoen, maakt Van Aert zich voorlopig nog geen zorgen. “Ik denk niet dat het heel erg is. Hopelijk kan ik de komende dagen goed herstellen. Ik heb nu een beetje meer rust, wat voor komend weekend ook positief kan zijn. Maar het is niet de bedoeling risico’s te nemen”, houdt Van Aert wel een kleine slag om de arm.


Update 13.30 uur

Marc Lamberts, de trainer van Wout van Aert, heeft aan Sporza laten weten dat de cross van Boom niet in gevaar komt voor zijn poulain. “Het is een lichte verkoudheid, meer is er niet aan de hand. In deze tijden maken ze van een verkoudheid al snel dat je zwaar ziek bent. Je kunt ook crossen met een lichte verkoudheid. Ik denk dat zijn deelname in Boom niet in het gedrang komt.”

Maar wat mogen we zaterdag dan verwachten van de drievoudige wereldkampioen in het veld? Lamberts: “Fysiek schat ik dat hij aan 90% zit. Hij heeft nog maar enkele trainingen met intensieve blokken achter de rug. Als hij tussen de 5e en de 10e plek finisht, zal ik tevreden zijn. Ik heb meer vraagtekens bij de technische kant. Het veld en de weg, dat zijn twee verschillende sporten. Zijn eerste veldtraining was pas vier weken geleden. Qua techniek is dat echt aanpassen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

VerstandOpNul 2 december 2021 om 09:49

Wow, zuur voor Roglic inderdaad.. Begeeft zich speciaal voor zijn meesterknecht in het hol van de leeuw..

0
Westland95 2 december 2021 om 10:18

Roglic uiterst sympathieke vent.

0
Peterke 2 december 2021 om 13:20

Ziektesymptomen. Dus quarantaine?

0
Al Phila 2 december 2021 om 13:50

Gewoon verwachtingenmanagement !

Wout en Primoz hebben samen heerlijk ergens zitten eten (en wellicht heeft Primoz een biertje gedronken).

0
notriple 3 december 2021 om 19:21

Toemaar updates over de verkoudheid van van Aert,

0
Pizzi 4 december 2021 om 15:56

Roglic, prachtvent!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone