Zieke Wout van Aert en Lotte Kopecky volgen zichzelf op als winnaars Kristallen Fiets

Zieke Wout van Aert en Lotte Kopecky volgen zichzelf op als winnaars Kristallen Fiets

© Cor Vos

woensdag 1 december 2021 om 21:48

Geen verrassingen op de uitreiking van de Kristallen Fiets, een organisatie van de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen ging de prestigieuze wielertrofee naar de topfavoriet: Wout van Aert en Lotte Kopecky. Beiden volgden ook zichzelf op.

Van Aert dankt zijn tweede Kristallen Fiets onder meer aan zijn zeges in Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, het Belgisch kampioenschap, zijn drie ritzeges in de Tour de France en zijn zilveren medailles op de Spelen en het WK tijdrijden. Van Aert kon door ziekte de ceremonie niet bijwonen. Zo kwam het dat de Kristallen Fiets voor het eerst per videoverbinding werd uitgereikt. Van Aert werdverrast door ploegmaat en Primoz Roglic.

“Ik ben verkouden opgestaan vandaag en wou geen risico nemen”, verwees Van Aert naar de huidige coronatoestand. “Dat ik voor de tweede keer de trofee win is een hele eer, zeker als je de erelijst ziet. Ik heb mezelf dit jaar het meest verbaasd in de Touretappe over de Mont Ventoux. Het zou mooi zijn om volgend jaar even goed te doen.”

Uitslag:
1. Wout van Aert –  988 punten
2. Jasper Stuyven – 492
3. Tim Merlier – 464
4. Remco Evenepoel – 420
5. Jasper Philipsen – 292

Ook de tweede voor Lotte Kopecky
Bij de vrouwen ging de Kristallen Fiets opnieuw naar Lotte Kopecky. Met dank aan een dubbele Belgische titel op de weg en in het tijdrijden en drie medailles op het WK baanwielrennen in Roubaix. Eerst nog ondankbaar zilver in het omnium en de afvalling, maar dan goud in de puntenkoers. Kopecky kreeg haar trofee uit handen van ex-basketbalster Ann Wauters.

Uitslag:
1. Lotte Kopecky – 1012 punten
2. Jolien D’hoore – 664
3. Shari Bossuyt – 554
4. Sanne Cant – 180
5. Marith Vanhove – 178

Kopecky kreeg de trofee uit handen van Ann Wauters – © CorVos 2021

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 1 december 2021 om 23:04

Geweldig dat Primoz in zekere zin de honneurs waar nam voor een verkouden Wout, die de Corona protocollen goed in acht nam. Die twee toppers waarderen elkaar enorm. Terechte uitslag met Jasper op twee want een Monument winnen moet je zwaar laten meetellen. Kopecky hoop ik nog veel meer van te genieten de komende jaren, ze barst van het talent en zit nu bij de beste ploeg. Hopelijk gaat ze vlammen en daarmee meer jonge meiden in Vlaanderen aansporen om te kiezen voor de fiets.

0
Dikke Man 2 december 2021 om 06:59

Was er een reden waarom Primoz in België is? Lijkt me met alle respect toch niet iets om voor in het vliegtuig te stappen. Misschien gaat ie stiekem wel meecrossen.

0
Chippen 2 december 2021 om 08:23

roglic kwam ongetwijfeld een contract tekenen bij alpecin, heeft ook wel op wielerflits gelezen dat dat het allerbeste team is en hij daar moet zijn om zijn doelstellingen te bereiken..

0
bswinkelss 2 december 2021 om 08:30

@dikke man, waarschijnlijk windtunnel testen in eindhoven en eventueel passen van nieuwe kleding voor komend jaar

0
Dikke Man 2 december 2021 om 09:13

Dank bswinkelss. Altijd leuk om te weten wat ze buiten het seizoen om doen. Zou hij dit seizoen extra teflon op zijn bips krijgen? Ik heb die inmiddels vaker gezien dan die van mijn eigen vrouw.

0
lo squalo dello Stretto 2 december 2021 om 08:35

Wel een eer dat iemand als Roglic daar de tijd voor wilt nemen. Wellicht omwille van verplichte sponsor-nummertjes of tests dat hij toch relatief in de buurt was? Maar dan nog; moet voor de organisatie en Wout zelf wel fantastisch zijn

0
lo squalo dello Stretto 2 december 2021 om 08:36

Kan je zoals bij het voetbal zien wie op wie heeft gestemd? Ik zou het stembriefje van Evenepoel wel eens willen zien.

0
Nico Dick 2 december 2021 om 10:05

Evenepoel had geen stemrecht. Alleen (wieler)journalisten en oud-winnaars mogen stemmen.

0
Michelangelo 2 december 2021 om 10:14

@Squalo,
Waarschijnlijk geeft hij in het eerstkomende interview aan dat hij de benen had om de kristallen fiets te winnen, maar dat hij gevangen zat in de ploegtactiek.

edit: en waarschijnlijk had hij zichzelf ook de kristallen zweetdruppel toegekend voor zijn fantastische knechtenwerk in Tokyo en Leuven….

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone