Ventoso verrassende winnaar van Parijs-Brussel (+beeld)

zaterdag 11 september 2010 om 16:12

Parijs-Brussel is enigszins verrassend gewonnen door Francisco Ventoso. De Spanjaard van het bescheiden CarmioOro was de snelste na wat bezwaarlijk een massasprint kan worden genoemd. Romain Feillu werd namens Vacansoleil tweede, Stefan van Dijk (Verandas Willems) eindigde als derde.

Eric Berthou (CarmioOro), Alessandro De Marchi (Ceramica Flaminia) en Sebastien Delfosse (Landbouwkrediet) vormden samen de lange vlucht. Ondanks de voorsprong van tien minuten die ze op een bepaald moment kregen, was hun lied op 20 kilometer van het eind uitgezongen.

In de hertekende, lastige finale waagden verscheidene punchers hun kans. Onder meer Giovanni Visconti, Lars Boom, Björn Leukemans en Sep Vanmarcke probeerden een massasprint te verijdelen, maar Team Katusha wilde Robbie McEwen koste wat het kost naar een zesde winst loodsen.

Toen het tempo in de laatste rechte lijn op een halve kilometer van de streep plots stokte, rook Feillu zijn kans. De Fransman leek gewonnen spel te hebben, maar Ventoso slaagde er alsnog in om de kloof van een paar meter te dichten en mocht de handen in de lucht steken.

Slotkilometers

Parijs-Brussel (218,5 km – 1.HC)
1. Francisco Ventoso (Spanje/CarmioOro-NGC)
2. Romain Feillu (Frankrijk/Vacansoleil)
3. Stefan van Dijk (Nederland/Verandas Willems)
4. Paul Martens (Duitsland/Rabobank)
5. Jens Keukeleire (België/Cofidis)
6. Sandro Donati (Italië/Acqua & Sapone)
7. Tom Veelers (Nederland/Skil-Shimano)
8. Roy Curvers (Nederland/Skil-Shimano)
9. Alexander Kristoff (Noorwegen/BMC Racing Team)
10. Edwig Cammaerts (België/Lotto-Bodysol)

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair