Veel ogen op het INEOS van Arensman en Thomas in Tour of the Alps: “Goed in vorm na stage”

maandag 17 april 2023 om 11:04
Video

Drie weken voor de start van de Giro d’Italia gaat een groot deel van dat peloton de benen testen in de Tour of the Alps. Ook een deel van de Giro-ploeg van INEOS Grenadiers is in Oostenrijk om aan de vijfdaagse te beginnen. Onder hen kopmannen Thymen Arensman en Geraint Thomas. “We zijn allemaal goed in vorm, dus hopelijk kunnen we wat moois laten zien”, aldus Arensman tegen WielerFlits.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De afgelopen weken vertoefden de renners van INEOS Grenadiers namelijk op hoogte in de Sierra Nevada. Hoe staat Arensman er voor na die stage, is dan ook de vraag. “Ik denk wel redelijk. Een hoogtestage is altijd anders. Je voelt altijd het effect van hoogte, vooral ik. Ik heb het altijd wel wat lastiger op hoogte, maar daarvoor is juist de hoogtestage, om hopelijk een goede prikkel te krijgen”, legt hij uit.

“Dus ik denk dat ik goed heb getraind. Maar we zijn allemaal goed in vorm, dus hopelijk kunnen we wat moois laten zien”, aldus Arensman, die naast Thomas ook Tao Geoghegan Hart en Pavel Sivakov aan zijn zijde heeft in Oostenrijk en Italië. Veel ogen zullen daardoor op INEOS Grenadiers gericht zijn. “We hebben een heel sterk team en meerdere kaarten om te spelen. Het gaat vanzelf op de benen aankomen en dan hopen we het klassement hier te winnen.”

Overigens is Arensman de renner die met rugnummer 1 zal rondrijden. “Mijn achternaam begint met de A, dus dan is het vrij makkelijk”, lacht hij.

foto: Sprint Cycling Agency / Tour of the Alps

‘Het heet niet voor niets de Tour of the Alps’
Voor Geraint Thomas is de Tour of the Alps een wedstrijd om vertrouwen en vorm op te doen. Hij hoopt daar een goed resultaat aan te koppelen, iets wat hem in de eerste maanden van 2023 nog niet lukte. “Ik wil zelf zo goed mogelijk aan de start staan, en zou heel graag meedoen in het algemeen klassement, maar dat gaan we beleven. We hebben een sterk team en veel opties”, aldus de Welshman.

“Dit worden voor mij vooral vijf zware koersdagen, in de bergen. Het heet niet voor niets de Tour of the Alps”, zegt Thomas met een knipoog, doelend op het loodzware parcours met in alle vijf de etappes serieuze beklimmingen.

Arensman zal hopen dat de Tour of the Alps net zo uitdraait als vorig jaar, toen hij derde werd en zijn Team DSM-kopman Romain Bardet de eindzege pakte. “Dat was hartstikke mooi. Vorig jaar was de eerste keer hier, toen ook direct na een hoogtekamp. Ik werd toen samen met Romain eerste en derde in het klassement en we behaalden mooie etapperesultaten. Dat waren mooie ervaringen. Dat hoop ik nu met dit team te herhalen.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Tour of the Alps 2023 – Lastige generale repetitie voor Giro d’Italia

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mystieke_Monnik 17 april 2023 om 11:29

Gaan ze hier nou bepalen wie de kopman wordt in de Giro?

0
Dr op en dr over 17 april 2023 om 13:49

Ik denk niet dat ze bij Ineos voor slechts één kopman kiezen maar op dezelfde wijze gaan racen als vorig jaar in de Tour en Vuelta.

Meerdere kopmannen dus, waarbij gedurende de voortgang van de race gekeken wordt wie er het beste voorstaat. Na de zevende rit hebben we er al twee bergritten en een individuele tijdrit opzitten, met in rit 9 de tweede lange individuele tijdrit alweer. Dus tegen die tijd is het kaf wel van het koren gescheden lijkt me.

Het is en blijft een Britse ploeg dus Geoghegan Hart (Als ex-winnaar) en Thomas lijken me sowieso wel een beschermde status te krijgen. En dan heb je Arensman en Sivakov nog. Op basis van de twee tijdritten in de eerste negen etappes zou Arensman hier wat tijdwinst kunnen pakken op Geoghegan Hart en Sivakov, maar de echte tijdsverschillen zullen toch in de bergen gemaakt worden.

En wat dat laatste betreft was Arensman tot nu toe toch de minst indrukwekkend van dit viertal dit seizoen. (Alhoewel Thomas ook nog steeds geen deuk in een pakje boter heeft gereden in 2023.)

Geoghegan Hart eindigde al drie maal top tien in een algemeen klassement dit seizoen, waar onder 3e in de Tirreno. En pakte al een ritzege in Spanje.

Sivakov werd al 5e in het algemene klassement in Bessège, 10e in het AK te Andalucië en 9e in het AK van Parijs-Nice.

Thomas was nog niet geweldig dit jaar, maar we weten dat als hij zich als geen ander kan voorbereiden op een grote ronde. En op basis van zijn verleden is hij sowieso kopman in de Giro.

En Thymen heeft vooral al veel geknecht dit voorjaar. Waarbij hij nog steeds redelijke resultaten scoorde, maar wel minder goed als Sivakov en Geoghegan Hart. (Valencia 30e met bijna een ritwinst, Algarve 24e, Tirreno 22e.)

Dus voor onze Nederlandse vriend zal dit wel een belangrijk rondje worden, denk ik. Maar daar bij maak ik de kanttekening dat ik geen flauw idee heb wat er intern bij Ineos is afgesproken uiteraard.

Ik gis uiteindelijk ook maar wat. ;)

2
ben_pronk 17 april 2023 om 15:45

Nou Thymen, hier hoopte je niet op :(

0

Headlines

Populair

Materiaalzone